Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hybristofilia

Polecane posty

Gość gość
*gó...na

Gość gość
up

Gość goscisko

Powyższe pytania odnoszą się do zjawiska zwanego hybristofilią – jest to zaburzenie seksualne, gdzie obiektem pożądania jest osoba, która popełniła przestępstwo. Hybristofilia inaczej jest nazywana zespołem Bonnie i Clyde’a nazwanego od pary amerykańskich przestępców. Im gorsza i bardziej budząca odrazę zbrodnia, tym atrakcyjniejszy wydaje się mężczyzna. Autorka książki “Women who love me who kill” Sheila Isenberg przeprowadziła badania, na podstawie, których stwierdziła, żehybristofilia najczęściej występuje u kobiet, które miały trudne dzieciństwo, np. były ofiarami gwałtu lub znęcania się. 

Gość nice
Dnia 12.03.2015 o 21:17, Gość gość napisał:

HEh slyszeliscie o tym kiedys ? JA mysle ze chyba mam cos podobnego bo baaardzo pociagaja mnie mordercy i g****iciele z ksiazek ktore czytam i roznych filmow jak sobie pomysle o hannibalu lecterze tooo sie czuje jakbym sie zaakochala 🙂 dziwne i denerwujace bo ile razy obejrtze jakis film to jestem zafascynowana tym "zlym ".

Jesteś chora psychicznie. Każdy normalny człowiek szuka dobie partnera, z którym będzie się czuł bezpiecznie.