Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZMARTWlONA

Ból brzucha, krzyża i żółte upławy w 12. tygodniu.

Polecane posty

Gość ZMARTWlONA

Od dwóch dni mam żółte upławy. W nocy zaczął mnie boleć brzuch, a teraz też krzyż. Bardzo się martwię, No-Spa niewiele pomogła. Czy te bóle i upławy mogą być ze sobą związane?? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.

Gość gość
Masz jakąś infekcje i zamierzasz z tym czekac tydzień do wizyty?

Gość gość
do lekarza biegiem

Gość ZMARTWlONA
A co mam zrobić? Wczoraj zaaplikowałam globulkę Pimafucin, którą dostałam wcześniej od lekarza i mi jedna została. Wizytę mam za tydzień, bo lekarz na urlopie.

Gość ZMARTWlONA
Ale dlaczego biegiem? Myślicie, że to może być coś groźnego?

Gość gość
Co masz zrobić? ?? Isc do innego! W Afryce nie mieszkasz!

Gość ZMARTWlONA
Ale myślicie, że to może być coś groźnego????

Gość gość
A skąd my mamy to wiedzieć? Może to nic powaznego, a moze cos, co okaze sie tragiczne w skutkach, będziesz siedziala i gdybala?

Gość gość
dziewczyno, ból brzucha i krzyża, w dodatku taki, na który lek nie pomaga, to może być nawet początek poronienia - nie chcę cię straszyć, bo może to banał, ale warto, byś zdawała sobie sprawę, że moze to mieć też o wiele poważniejsze konsekwencje

Gość gość
O kurde!!! To m nie teraz nastraszyłyście 😭 Kurde, w pracy jestem i nie bardzo się mogę zwolnić teraz. Muszę jeszcze do 16 wytrzymać :(

Gość gość
spokojnie, nie panikuj, nie chciałam cię nastraszyć, bo może nic ci nie dolega, ale warto wszystkie niepokojące objawy rozwiewać u lekarza może chociaż do niego zadzwoń albo napisz sms z pytaniem?

Gość ZMARTWlONA
Dzwoniłam, ale nie odbiera. Strasznie mnie nastraszyłscie tym poronieniem. A myslicie, że upławy moga być z tym powiązane?

Gość gość
nie wiem, może upławy to jakaś infekcja, ja też jestem w ciąży, 19 tydzień i miałam infekcję, która wyszła mi w cytologii dostałam 6 tabletek clotrimazolum i chyba problem zniknął jejku, przepraszam Cię, bo nie chciałam Cię wystraszyć - to ja napisałam o tym poronieniu, ale tyle już się naczytałam, że wielu objawów nie wolno bagatelizować, że wolę dmuchać na zimne... kiedyś czytałam że ból krzyża połączony z bólem w dole brzucha może być groźny, no ale nie jestem lekarzem, lepiej po prostu to sprawdzić u niego, jeśli cię coś niepokoi

Gość ZMARTWlONA
Wiem, że nie chciałaś mnie nastraszyć, nie mam Ci tego za złe. Ale teraz te 4 godziny w pracy, to będzie męka psychiczna, bo się bardzo boję :(

Gość gość
a boli cię nadal czy trochę przeszło?

Gość gość
To się zwolnij z pracy

Gość gość
wiesz co, z tym bólem krzyża to miałam taki dwudniowy epizod, że nie wiedziałam, jak sobie poradzić, nie mogłam za bardzo ani stać, ani siedzieć, ani leżeć - smarowałam maścią rozgrzewającą itp. Ale nie bolał mnie przy tym brzuch. Przeszło, a ja uznałam że to organizm przygotowuje się do ciąży - coś się rozrasta, przestawia i stąd ten ból

Gość ZMARTWlONA
Ciut przeszło w krzyżu, ale brzuch dalej boli, tzn. tak ciągnie i kuje po bokach. Wczoraj całe popołudnie sprzątałam i zmęczylam się bardzo, kostki mi popuchły ogromnie. I tak się zastanawiam, czy to nie od tego?

Gość ZMARTWlONA
Nie mogę się zwolnić z pracy, bo jestem sama i nie ma mnie kto zastąpić. Muszę wytrzymać do 16:00

Gość gość
wiesz co, takie ciągnięcie może być od tego, sama przedwczoraj po sprzątaniu tak miałam - trochę po bokach oraz nad pępkiem

Gość ZMARTWlONA
Ehh.. wrócę do domu i jak po godzinie leżenia nie przejdzie, to pojadę do szpitala.