Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki nastolatkow...:(:14 latkow

Polecane posty

Gość gość

siedze i płacze ...z bezsilnosci .Syn 1 gimnazium szok zmiana o 360stopni nie uczy sie popoprawiał 4 zagrozenia myslałam ze ma nauczke obiecywał .Jak sie okazało teraz ma ponad 10 jedynek i dzisiaj kolejna i to z przedmiotu co miał same 4 i 3 ..to fizyka w tym połroczu druga pała z tego przedmiotu .Kłamie na zawołanie ..wymysla ze dostał dobra a okazuje sie ze pały ..jzu byłam w szkole wezwana wychowawczyni sie denerwuje co on robi .Gdzie ja popełniłam bład ...mało konsekwentna chyba byłam ,nie wymagałam 5 w podstawowce teraz mam ale chyba ja kare nie on ... A jak juz dawałam kary to szybko ulegałam ,moze dlatego ze był kochanym dzieckiem .Lek mnie przeraz ,wydaje sie madrym chłopakiem ,inteligentny , tylko ta szkoła

Gość gość
nie przejmuj sie chlopak pewnie zaczol palic marihuane u mnie bylo tak samo gdy palilem marihuane w 1 liceum nie zdalem nie chodzilem do szkoly wogóle szlajalem sie pomiescie z gibonem w mordzie czym to sie skonczyło a tym ze teraz /za/ie/rd/al/am/ na budowie za 2000zł

Gość gość
niestety ale musisz wziąć dzieciaka i robić z nim lekcje

Gość gość
alkohol, papieroy narkotyki na 100% odpada ...wazna jest przyjaciołka zakochany ...teraz w tamtym połroczu nowa szkoła , koledzy , chyba mu sie wydawało ze to podstawowka .Obicał ze jak bedzie 1 to zaraz poprawi ..jak sie okazało kłamał ..a dla niego to nie problem tam jest tak ze pani na kółku tłmaczy i zaraz pisze wiec to nie jest problem.Chodzi o zaufanie ,bo tyle rozmow z nim przeprowadziłam ,buntował sie bo chce sie sam uczyc ..beda dobre oceny ..dzisiaj jak bym nie zobaczyła do fizyki to bym nie wiedziała ..on oczywiscie sie nie przyznał :((((

Gość gość
alkochol papierosy narkotyki na 100% odpada jak moja matka sie dowiedziala ze jaram marihuane i spyala od kiedy jaram i jej odpowiedzialem ze od 1 gimnazjum tez była zdziwona zrób mu testy na narko kosztują w aptece od 8zł do 30zł wiem jak to jest teraz chlopak ma fajnie zapali sobie posmieje sie jak debil ale dorosnie i bedzie myslal ile pieniedzy idzie na marichuane według mnie marycha nie uzaleznia sama w sobie najciezej jest zerwac kontakty z kumplami którzy tez to robili ja nie pale juz 2 lata mam 24lat. zrub mu testy kosztuja grosze a bedziesz miec pewność czy ćpa czy nie

Gość gość
o czym ty wogole chłopie mi tu gadasz...jak siedzi w domu wiecznie tylko komorka ...prosze o powazne odpisy ,raczej rodzicow nastolatkow .

Gość gość
dzieci w tym wieku się nie uczą bo nie chcą bo szkoła jest ble i mają racje jedyne co możesz z nim zrobić to poświęcić mu czas i uczyć go oraz odrabiać lekcje z nim to takie trudne dziecko trzeba kontrolować

zaczac robic lekcje z nim, odpytywac z lekcji, ewentualnie dodatkowe lekcje, szlaban na media, obciecie kieszonkowego. nagradzanie za najmniejsza poprawe :) motywowac, kusic, obiecywac (oczywiscie w miare mozliwosci i zdrowego rozsadku).

Gość gość
może to cichy ćpunek walnie sobie buszka w kącie w domku wypuści dym za okno;)

Gość gość
Dzieci w gimnazjum chcą być "fajne". Może próbuje odgrywać bad boya, że zaimponować innym A jeśli mówisz że zakochany to może ta dziewczyna tak na niego działa. Może z nią pogadaj, żeby go zachęciła do nauki.

Gość gość
przepytywanie kontrolowanie uczenie sie z nim to przerabiałam w 1 semestrze .. stwierdził ze on sie chce uczyc , zebym mu odpuscila miał dosc mojej kontroli wiec mu zaufałam ...cały czas i tak go goniłam do nauki ... i to nie pomogło robi to samo co w 1 semestrze .Ja go ostrzegałam zeby nie miał pretensji jak mu zabiore komorke i komputer jak cos szkole bedzie nie tak ....az do wczoraj ..zabrane i szlaban .Tak mam zamair z ta dziewczyna pogadac fajna zaradna dobrze sie uczaca ..chociaz tyle gorzej jak by olewała szkole i ona go buntowała ...musze wrocic do nauki z nim tylko ,zeby on chciał ..mysle ze zabranie komorki zadziła oby!!.I zmadrzeje . jak to pewna osoba mi powiedziała ,ze w tych czasach to rodzice powinny nobala dostac za dobre wychowanie nastolatka ...

Gość gość
Ja tam nie chodziłam go gimn., ale tak po 14 roku życia zrobiłam się bezdennie głupia i bierna. Przez to miałam bardzo złe oceny i całe liceum robiłam za klasowego tumana, chociaż maturę zdałam w miarę dobrze z 3, 4 i nawet 5. Skończyłam tez studia, ale to i tak mi nic nie dało bo to studia humanistyczne. Teraz uważam, że te 4 zmarnowane lata w LO to był bardzo poważny życiowy błąd, uniemożliwiający mi wybór odpowiednich studiów i teraz uniemożliwiający mi zarobek i rozwój. A wiem co mówię bo mam 30 lat i jestem etatową bezrobotną.

Gość gość
I jeszcze jak miałam 17 lat w 2001 wszedł w grę internet i to była klapa - wieczne niewyspanie, narastające zaległości, nocne maratony, całkowite odzwyczajenie od obowiązków, które zwalczałam kilka lat na studiach. Zapaść. Totalna.

Gość gość
360 stopni tak sie mowi . ...wszystko jest na odwrot ..

Gość gość
ktos z was pisze i tez czesto sie slyszy ze dzieci w gimnazium to sie buntuja i nie cca sie uczyc ...nie wiem gdzie ale w syna kalsie to sie wszyscy ucza ,jeden lepszy od drugiego . hmm jestem w satnie zrozumiem taki wiek nie chce im sie uczyc ..ale jesli sa te 2 czy 3 chociazby to co innego mozna zrobic kare zeby podniosł oceny .A co innego jak pała za pała leci ,i jakos sie nie kwapi do poprawek ..wtedy jest tragedia

Gość gość
To Ty autorka napisałaś ten post powyżej? jeśli tak to moze on głupotę ma w genach

Gość gość
mówi się o 180. 360 to pełny obrot czyli żadna zmiana.

Gość gość
Dziwne trochę. Syn ma 14-ście lat a autorka dopiero teraz przejrzała na oczy? W miłości trzeba być konsekwentną. Będzie pod górkę ale jeśli chcesz aby dzieciak poprawił oceny, musisz się postarać go poznać. Wreszcie poświęcić mu uwagi co go ciekawi i dlaczego reaguje w taki a nie inny sposób. Lata takiego wychowania nie poprawisz w miesiąc. Może ma problemy w szkole z rówieśnikami a ty o niczym nie wiesz "bo dom", "bo praca" , "bo to, bo tamto i sramto". Zadziwiają mnie rodzice którzy tak naprawdę nie znają swoich dzieci. "Spłodziło się", "wyhodowało" a później problemy. A gdzie ojciec?

Gość gość
Ale wy bzdury piszecie ,z synem własnie mielismy super kontakt,z nami wiecznie spedzał czas ,wyjazdy itp. .Jak zaczął sie nowy rok nowe towarzystwo chciał zaimponowac spedzał z nimi duzo czasu na nauke zabrakło ,nowa szkoła nauczyciele ... nie ogarnął i tak poszło .Ja dlatego napisałam bo sami nie moglismy tego ogarnac, ze nagle taka zmiana .Ogolnie wydoroslał , o wyglad ł bardzo dba o siebie .Wprowadzilismy kare i mysle ze spokorniał , zrozumial , spokojniejszy sie stał ...oceny pomału ida w gore . uczy sie , na kołka chodzi ..zyje nadzieja ze najgorsZE mamy za sobą ,obym sie nie myliła.

Gość gość
Też mam syna 14 lat ale dziś mam wywiadówke aż się boję