Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ALLEGRO czy to może sie udać?

Polecane posty

Gość gość

Nikt nie kupuje moich rzeczy bo są na siódmej stronie :o Jak myślicie, cz jeśli kupię jeden przedmiot na mojej aukcji z konta mojego męża to mogę mieć z tego jakieś nieprzyjemności? Nazwisko jest inne ale IP i adres będzie ten sam.

Gość gość
a co sprzedajesz? teraz ludzie pieniedzy nie mają

Gość gość
Nie rób tego, mogą zawiesić aukcję. Lepiej poproś jakąś zaufaną koleżankę.

Gość gość
a co masz ciekawego na sprzedaż?

Gość gość
a czemu by nie głowy ci nie urwą :D

Gość gość
Zablokuja ci konto

Gość gość
Ludzie na allegro zazwyczaj wyszukują po cenie 🖐️ Wiec nie jest na siódmej stronie. :)

Gość gość
Nieważne co mam, od innych kupują takie samo nawet w wyższej cenie.

Gość gość
Więc może słabe zdjęcia albo zawyżone koszty wysyłki masz w porównaniu z innymi.

Gość gość
Nie problem ktora strona...ja np, kilka razy mocno sie zdziwilam, kupujac rzeczy od osob prywatnych...stan faktyczny rzeczy inny, podrobione kosmetyki itp. Bardzo duzo ludzi jak ja, rezygnuje z zakupow u osob prywatnych-nie prowadzacych sklepu. Dla przykladu, kupilam torebke armani-uzywana za 400zl, stan faktyczny do smieci. Sprzedajaca nie jest firma i miala mnie w d... allegro zero reakcji.

Gość gość
Jest cos takiego jak zwrot w ciągu 10 dni. Jesli sprzedajacy odmawia to idziesz na policje i wygrywasz bo takie jest prawo! Trzeba umieć walczyć o swoje

Gość gość
Masz rację co do firm, ale kategoria w której ja sprzedaję rządzi się nieco innymi prawami, ponieważ są to rzeczy robione na zamówienie i spersonalizowane. Nie można ich więc zwracać jak siekomu uchce, więc i kupowanie od firmy czy nie, nie robi aż takiej różnicy jak w innych kategoriach. Zresztą nie widzę, żeby akurat firmy przodowały w sprzedaży tj. w kategorii gdzie ja wystawiam.

Gość gość
Nie ma zadnego prawa do zwrotu jak kupujesz od prywatnej osoby (nie firmy). Wię nie opowiadaj bzdur.

Gość gość
Ale jak kupujesz przedmiot spersonalizowany, robiony pod zamówienie zwrotów nie ma i tak. Nowa ustawa także o tym mówi, tak jak i regulamin allegro.

Gość gość
Zresztą mam w regulaminie opisane, że przyjmuję reklamacje, jeśli np. pomylę się w personalizacji, albo wyślę inną rzecz niż zamówiono. Żadna ustawa nie jest do tego potrzebna, wystarczy zwykła uczciwość. Do tej pory nie zdarzyło sie jeszcze żeby ktoś nie był zadowolony z otrzymanej rzeczy. Osoby mające firmę tak samo nie przyjmą zwrotu rzeczy spersonalizowanej i nie ma prawa, które by ich do tego zobowiązywało.

Gość gość
Poświadczam :) to prawfda, że przedmioty z personalizacją nie podlegają zwrotowi :)

Gość gość
daj linka do którejś aukcji, może tutaj znajdziesz kupca :)

Gość gość
Możesz tak zrobić autorze, to niemożliwe żeby wykryli taką jednorazową sprzedaż pod ten sam adres. Pomijając już to, że i tak zgarną prowizję

Gość gość
Nie, nie chcę tutaj reklamować moich aukcji, tylko zadałam pytanie

Gość wiii111fiii222
Jak może być inne nazwisko męża autorko??????????? :D

Gość gość
Ależ nie daj sie prosić, ciekawa jestem co masz ciekawego, bo czasem własnie fajne rzeczy gdzieś umkną w tłoku.

Gość gość
Ojej miałam na myśli inną nazwę użytkownika, nie wiem dlaczego napisałam że nazwisko.

Gość gość
Zresztą co to znaczy "na siódmej stronie"? Przecież aukcje przesuwaja się - im bliżej zakończenia, tym bardziej przesuwają się na wczesniejsze strony...

Gość gość
Już od dawna sie nie przesuwają :o Teraz przez większość czasu liczy się trafność a nie jak kiedyś czas do końca, chyba że kupujący sam ustawi inny filtr.

Gość gość
dobra, dawaj linka

Gość gość
Ty wyzej nie piernicz, ze aukcje sie przesuwaja wyzej, bo tak sie dzieje tylko jesli ustawimy a'najmniej do konca" , a z reguly wiekszosc ustawia "od najnizszej" - ceny!

Gość gość
"Ty wyzej nie piernicz," x ty niżej - odwal się

Gość gość
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44