Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da się wyjść samemu z alkoholizmu

Polecane posty

Gość gość

bez pomocy poradni i oddziałów odwykowych?

Gość gość
nie

Gość gość
Zgłoś się do poradni od problemów z alko a oni podadzą ci adres AA i masz szansę powalczyć

Gość gość
To nie o mnie chodzi,a męża mojej koleżanki,która nie wie juz co ma robić,a on twierdz,że sobie poradzi bo nie jest alkoholikiem tylko piwoszem

Gość gość
Każdy alkoholik twierdzi, ze sobie poradzi. A na dodatek mąż koleżanki zaprzecza, ze jest alkoholikiem. Bo przeciez piwo to nie alkohol:))

Gość gość
Trzeba mieć strasznie mocną psychikę żeby samemu sobie poradzić. Mój ojciec był alkoholikiem ale nie dał rady i już go nie ma.

Gość gość
Współczuje gdyż wiem co to uzależnienie. Kiedyś byłam uzależniona od leków nasennych. Oczywiście leczyłam sie pod okiem fachowej opieki.Tyle że ja miałam łatwiej bo leki nasenne są na recepte w aptece a alkohol jest wszędzie ale życze powodzenia.

Gość gość
Do zadnej poradni. Zalecam Biorezonans, to trwa 15 min, cena od 50 do 100,- zl i nalogu nie ma. Tak pozbylem sie nalogu palenia i alkoholu. Odwyk ten robilem w Ilawie.

Gość gość
Da się. Ale nie samemu. Alkoholikowi musi na czymś zależeć. Dzieciach, rodzinie, kobiecie. Moja ciocia i wujek pili do tego stopnia, że na odtruciu w szpitalu po 3 razy w miesiącu byli. Nieprzytomni w mu leżeli. Aż zabrano im dzieci. Dwóch synów. Wytrzeźwieli i co? Od 12 lat przykładne małżeństwo. Cudowna rodzina. Wujek od tamtego razu raz tylko się upił. poszedł do sklepu, postanowił wypić jedno piwo. Przynieśli go do domu nieprzytomnego. od tamtej pory wie, że nawet jedno piwo może zniszczyć mu życie. Żałuję tylko, że mój tata nie miał tyle rozumu co jego siostra i juz go nie ma.