Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna prośba dyrektor przedszkola

Polecane posty

Gość gość
Nie uciekłam- jestem:) Dlaczego miałabym uciekać? Czytam Waszą dyskusję i dziękuję Bogu, że kilka z Was jeszcze umie racjonalnie myśleć, zamiast łykać wszystko, co podadzą Wam w TV.

Gość gość
wifi a wiesz co to znaczy MOŻE? no właśnie.. do tej pory nikt się nie odważył odebrać komuś za to praw rodzicielskich a są ludzie co i kilkanaście lat nie szczepią dziecka

Gość gość
Słusznie, nieszczepieni do getta, bez kontaktu ze szczepionymi.

Gość gość
autorko, nie chodzi o tv a o zdrowy rozsądek. Nie szczepiąc ryzyko powortu wielu chorób wzrasta. Odłóżmy jednak na bok dyskusję o tym, bo twój temat dotyczy innego problemu. Jako osoba myśląca samodzielnie, podejmująca samodzielne decyzje wiedziałaś, że szczepienia są obowiązkowe, tak? Biorąc wiec to na logikę powinnaś wiedzieć, że twoje nieszczepione dzieci moga nie zostać przyjete do przedszkola. No, ale nie wiedziałaś. Odpowiedź dostałaś i już wiesz, że dzieci do przedszkola moga nie zostać przyjętę. Chyba o to ci chodziło, więc może trzymaj się tematu i do tego się odnieś, a nie chcesz prowokować kolejną dyskusję na temat słuszności szczepień.

Gość gość
Ależ ja się trzymam tematu. I za odpowiedzi na ZADANE PYTANIE dziękuję, ale trudno nie odpisać na posty, które zarzucają mi "żonglowanie" życiem dzieci, bo od nieszczepienia do narażania dziecka na śmierć jest trochę długa droga, prawda? A tak na marginesie- osoba, która wspomina o "żonglowaniu" rozumiem nie wychodzi w sezonie jesienno-zimowym z dzieckiem na dwór? Wszak jest to okres zachorowalności na grypę, która również ma ciężkie powikłania:)

Gość wifigdańsk
wiem,co to znaczy MOŻE ; przytaczam tylko to co przeczytałam w necie a byla to wypowiedz zdaje się jakiejs pani z Sanepidu(?) czyli niebagatelka a co kto zrobi to juz jego sprawa,ja tylko to przytoczylam bo az się sama zdziwiłam ale uwazam ze jest to godne uwagi i rodzice powinni o tym tez wiedzieć.-,jakie moga byc ewentualne konsekwecje. pamietam jak zmarło to dziecko polroczne z głodu,nie wiem czy ktos pamieta ten przypadek,ze rodzice ją głodzili i zmarla z głodu a to by ło tez dziecko nieszczepione,rodzice odmowili szczepien i wogole wizyt w przychodni,niewiem czy to ma jakis zwiazek ze smiercią tej dziewczynki ale pamietam,ze było to wyraznie podkreslone w mediach ze byla nieszczepiona.

Gość gość
polacy to idioci. polski naród to dno :O w wielu innych zachodnich krajach szczepionki są dobrowolne i jakoś zyją. Ale nie.. w polsce ktoś komuś dał łapówę i tu muszą szczepić się wszyscy. Nie rozumiecie, że od tego się zacznie? dziś nie przyjmą twojego dziecka do przedszkola.. jutro ciebie do pracy bo nie masz czipu pod skórą. sami siebie na to skazujecie

Gość gość
wifi a co to ma wspólnego że nie byla szczepiona? przecież umarła z głodu a nie na jakąś chorobę W MEDIACH PODKREŚLALI... no proszę nie mów ze jesteś taka głupia :O

Gość gość
Jezu- wifi- nie ma to żadnego związku, czy było czy nie było szczepione, szczepionka to nie jest jedzenie:) Media podkreślały, że rodzice nie korzystali z przychodni, dlatego, że gdyby korzystali, lekarz zauważyłby spadek/zbyt wolny przyrost wagi, niedożywienie, anemię i było powiedziane w tym kontekście. A to, że było nieszczepione, cóż, żadnego związku ze śmiercią nie ma, ale warto to podkreślić, aby zasiać w Was ziarenko niepokoju: "polecę i zaszczepię, bo gdzieś tam jakieś nieszczepione dziecko zmarło z głodu":D

Gość gość
hahha wifi zabłysnęła :D jak widać ona tylko coś kmini w temacie kp :D bo przy tym nie trzeba myśleć

Gość wifigdańsk
gość dziś a czy ty potrafisz byc na tyle kulturalna zeby kogos nie obrazac gdy zabraknie argumentów? bo to najlepszy spoób prawda? jak się z czyms nie zgadzamy to najlepiej rzucic błotem "cycolino", "czy ty jestes taka głupia" itd... ulżyło? jak masz do mnie jakies pytanie to moze normalnie zapytaj po ludzku? bo ja w swoich wypowiedziach nikogo nie obrazam. najprawdopodobniej nie było związku ale pamietam,ze media to podkreslały ze oni nawet odmawiali opieki lekarskiej,no coz widocznie ci rodzice byli dziwni.

Gość gość
wifi bzykasz się jeszcze ze starym?

Gość wifigdańsk
gość dziś hahha wifi zabłysnęła jak widać ona tylko coś kmini w temacie kp bo przy tym nie trzeba myśleć a to jest według ciebie bardzo zwiazane z tematem ktory autorka załozyla? i widze ze masz ciekawy sposob dyskusji-brak argumentów znaczy trzeba kogos obrazić.

Gość wifigdańsk
gość dziś polacy to idioci. polski naród to dno w wielu innych zachodnich krajach szczepionki są dobrowolne i jakoś zyją. a w jakich to krajach zachodnich nie ma obowiązku szczepień?

Gość gość
szczepienia w PL są obiwązkowe bo jesteśmy krajem brusnym i zacofanym:O spokojnie jeszcze trochę a w waszym ukochanym UK też bedą obowiązkowe szczepienia, bo brud ciapatych do tego doprowadzi, to tylko kwestia czasu. W Polsce jest taka ustawa, bo gdy zachód się rozwijał my byliśmy na poziomie Ukrainy, Rosji, Rumunii. Tak, tak mądre mamusie, nie do DE, nie do UK nam było blisko, a do wschodu. Ale do kogo ja piszę? większość z was urodziła się w latach 90 i nic nie wie o życiu w PL zanim zaczęto nam wmawiać, ze jesteśmy bliżej zachodu niż wschodu:O

Gość gość
wifi jesteś taka głupia naprawdę czy tylko się zgrywasz? przeraziłaś mnie swoją niewiedzą w temacie, na który się wypowiadasz. Naprawdę myślałaś, że na całym świecie , tym bardziej w każdym kraju zachodnim jest obowiązek szczepień? :O oj ty biedna prosta kobieto. Odpal czasem mózg

Gość gość
Wifi- Austria, Finlandia, UK, Hiszpania, Holandia, Islandia, Irlandia, Cypr, Niemcy, Norwegia, Szwajcaria, Szwecja....

Gość gość
od dawna wiadomo że polska jest poligonem doświadczalnym.. polskie dzieci właściwie W bogatszych krajach zachodnich nikt by się na to nie zgodził, ale tu w biednych wschodnich krajach wystarczy że koncerny wyłożą kasę politykom i jechana :O

Gość gość
Polska jest jednym z trzech ostatnich krajów w Europie, oprócz Rumunii i Albanii, który stosuje całokomórkową szczepionkę przeciwko krztuścowi zamiast szczepionki bezkomórkowe zacofany kraj, który oszczędza na obywatelach :O

Gość wifigdańsk
przeszukałam internet i nie znalazłam kraju zachjodnioeuropejskiego gdzie nie ma obowiązku szczepień.owszem moze program szczepien ochronnych jest inny niz u nas ale jest. znalazłam tylko cos takiego http://www.mp.pl/szczepienia/programszczepien/zagranica/show.html?id=81353 moze jest taki kraj zachodni-nie twierdzę ale nie znalazłam zadnej informacji dlago pytam w jakim kraju nie ma obowiązku szczepień? oczywiscie pyam o kraje cywilizowane.

Gość gość
wifi rozumiesz co to znaczy DOBROWOLNE? jezu ale ty się kompromitujesz. Przecież program jakiś byc musi- dla tych co chcę szczpić

Gość wifigdańsk
gość dziś acha rozumiem,wiec jest system szczepien ochronnych ale nie sa to szczepienia obowiazkowe(np w WB)-ok.

Gość gość
w Norwegii akurat są obowiązkowe szczepionki:O co za idiotki się tutaj wypowiadają?

Gość gość
w NO nie ma obowiązku szczepień!!!!!

Gość gość
owszem jest obowiazek:O nie na wszystko, ale na wybrane owszem.

Gość JakMoznaNieSzczepic
Mnie rodzice nie szczepili bo odbilo im tak jak tym wszystkim rodzicom eko-szalencom. Nie przeszlam rozyczki jako dziecko. Za to odbierajac moje szczepione dziecko zarazilam sie od nieszczepionego bo tylko ono mialo rozyczke, niby a jednak. Bedac w 9-tym tygodniu poronilam dziecko, ktore byloby bardzo chore przez moja rozyczke. Mam ogromny zal do moich rodzicow i kazdej matce, ktora szaleje i nie szczepi- wylalabym wiadro zimnej wody na lep. Kobieto jak masz narazac na innych na choroby to nie puszczaj dzieci do przedszkola, miej sumienie. Ja nie robi Ci nic zlego szczepiac moje dziecko, ale Ty nie badz egoistka i dopoki nie zaszczepisz siedz z dziecmi w domu !!!

Gość wifigdańsk
ja tez poroniłam z powodu świnki.

Gość JakMoznaNieSzczepic
wifigdan moj gin powiedzial, ze skonczylo sie najlepiej z mozliwych rozwiazan czyli poronieniem. dziecko bylo bardzo chore. Mam zal do Was co nie szczepia i to ogromny. I jak tu nie mowic o smierci?