Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna prośba dyrektor przedszkola

Polecane posty

Gość gość
Jak mozna nie szczepic, to trzeba bylo sie kurna przebadac, czy masz przeciwciala do rozyczki a jak nie to sie kurna leciec zaszczepic ukochana szczepionka. Zawsze przed zajsciem trzeba sie przebadac na rozyczke, cytomegalie i toksoplazmoze!

Gość gość
Gościu 2:35, a jak ktoś jest przeciwny szczepieniom, chce zajść w ciążę a nie chorował na różyczkę, to co ma zrobić? Celowo się zarazić wcześniej i czekać, czy jednak się zaszczepić? Ale skoro jest przeciwnikiem szczepień, to szczepić się nie powinien. Jak znaleźć logiczne rozwiązanie.

Gość gość
właśnie! ja nie miałam pewności czy na tokso i cytomegalię chorowałam więc pobiegłam się przebadać. okazało się,że nie więc do końca ciąży byłam ostrożna. Ty od różyczki... jakbyś zachorowała na tokso czy cytomegalie i płód by ci obumarł to do kogo miałabyś pretensje?? do Boga chyba :O podziękuj rodzicom, bo prawdopodobnie przeżyjesz nas wszystkich tu zebranych i szczepionych (syfem)

Gość JakMoznaNieSzczepic
Akurat cytomegalie przeszedl prawie kazdy z nas w tym i ja mialam przeciwciala. Jesli chodzi o toksoplazme to kotow nie mam, nie uprawiam ogordka, a warzywa dkoladnie myje. Badan na rozyczke nie robilam bo nie sa sadzilam, ze ktos jeszcze nie szczepi i naraza innych. Do Boga pretensji nigdy nie mam bo jestem zdania, ze sami sobie szykujemy nas los.

Gość gość
Ja przeprowadzam się za granicę i dziecko od nowego roku nie będzie chodziło do polskiego przedszkola ale gdyby odemnie żądano informacji o szczepieniach zaraz bym straszyła o skierowaniem sprawy na drogę sądowa a nawet jak trzeba będzie to do eurotrybunału.

Gość gość
A jak by tam mi nie pomogli to domagałbym się rozmów z Barackiem Obamą, a później z papieżem Franciszkiem!

Gość CO za ludzie szok
gosciu Ty straszyszyc sadem mozesz, a inne dzieci bezszczelnie Twoj nieszczepieniec zarazac moze? W Polsce tez sa kary i sad ale odwrotnie dla tych co z glowa maja problem i nie szczepia. A Ty szczepiona bylas? Kochasz swojego kotka i pieska i co tez go nie szczepisz?Na szczescie wynosisz sie do innego kraju, Polska dziekuje Ci ze nie bedziesz zarazac naszych dzieci !!!

Gość gość
"a inne dzieci bezszczelnie Twoj nieszczepieniec zarazac moze?" - inne dzieci są przecież szczepione, więc nic im nie grozi, w czym problem? Poza tym nie wiem czy wiesz, ale odra jest np. najbardziej niebezpieczna do 1 roku zycia a szczepi się na nią po 1 roku zycia.

Gość gość
Czym wieksza niewyszczepialnosc tym szczepionki mniej skuteczne i samo szczepienie nie daje juz ochrony. Ludzie sami byliscie szczepieni a teraz tkie szopki. Co za Wami? gdzie edukacja? Dla tych co nie dociera !!! http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17504077.html I dla tych co sa niedoinformowani http://szczepienia-dzialaja-oto-fakty.stopstopnop.pl/

Gość myslaca 2
Ale autorka jest ograniczona umyslowo masakra! I jeszcze trzyma w domu dwojke niezaszczepionych bachorow. Tak bachorow, bo dla mnie takie tykajace bomby zegarowe w postaci nieszczepionych dzieci to bachory, w zyciu bym nie poslala dziecka do przedszkola gdzie pozwalaja uczeszczac takim dzieciom jak autorki. Na szczescie konczy sie samowola i maja sie porzadnie wziac za takich ograniczonych rodzicow, pierwszy krok to nie przyjmowanie ich syfiastych dzieci do przedszkola, drugim beda przymusowe szczepienie pod grozba odebrania dzieci, popieram w 100 a nawet 200 %

Gość gość
12:35- co jak co, ale ograniczonym i malutkim rozumkiem jesteś Ty. Coś Ci w TV powiedzieli, postraszyli, a Ty ślepo wierzysz w każde słowo! Słowo "bachor" zapadło Ci w pamięci z dzieciństwa??:)

Gość gość
Bachor to normalne słowo, zajrzyj do słownika jak nie wiesz co ono znaczy, dla mnie właśnie bachorem jest taki dzieciak który niezaszczepiony stanowi zagrożenie dla mojego. Moim zdaniem przymusowo powinien wchodzić lekarz w asyście policji do domu i szczepić takie dziecko. Jak ktoś chce uprawiać samowolę do niech wypie.... do Afryki. Takich nam tu nie trzeba. Kary za nieszczepienie powinny wynosić powyżej kilku tysięcy zl może wtedy tępym mamuśkom cos by we łbie zaświtało bo na razie pusto i głucho.

Gość gość
"Tykające bomby zegarowe"???? Wow, to żeś porównała wiejska kuro domowa. A "tykające" w jakim sensie??? Bo mogą zachorować na odrę? No nie do wiary, to już przecież skazywanie ich na pewną śmierć. Idź do garów, bo pora obiad przygotować Twoim SZCZEPIONYM bachorom! x Widać kto swoich bachorów nie zaszczepił i teraz majtami trzęsie. Zapomnij o przedszkolu dla swoich głąbów, będziesz musiała w domu z nimi gnić.

Gość gość
Bachor to normalne słowo?? Acha. To już wiem z jaką kategorią człowieka mam do czynienia. Na szczęście to nie Ty decydujesz do kogo i po co ma wejść policja. Jeszcze raz powtarzam- do garów kurko, a potem przed TV, aby łykać następne bzdury z wypiekami na twarzy. Nie wnosisz nic do tematu (poza ubogim słownictwem i niebywałym ograniczeniem). Amen.

Gość gość
Taka między nami róznica że ty traktujesz swojego bachora jak boga, zero zdrowego podejscia do dzieci. Nie zaszczepisz bo sie boisz ze sie w autystyka zamieni choc i tak mądroscia nie grzeszy hahha. Szkoda slow i przedszkoli na takie jak wy. Dlatego podzial dzieci na szczepione i nieszczepione to tylko kwestia czasu, no ale skoro to bzdury to dobrze, zyj dalej zluda i mzonkami. Kure to moze masz na obiad, nie wiem w sumie co tam plebs jada, ale chyba pasuje do ciebie kura :-)

Gość gość
Nie rozmawiamy o Twoim tylko o moim dziecku, z tym brakiem intelektu to się trochę zagalopowałaś:) No cóż, skoro tyle masz do powiedzenie w tym temacie, to nie mam pytań.....

Gość gość
Jedno pytanie do autorki, nie zaszczepiłaś dzieci bo... No właśnie czego się boisz? Bo chyba powód z osławionym NOPem już na wstępie jest do bani. Tak więc logicznie czemu?

Mieszkam teraz na wsi i tutaj wszyscy dzieci szczepią :) a wcześniej mieszkałam w dużym mieście i dziecko chodziło do prywatnego przedszkola, gdzie nie przyjmowano dzieci nieszczepionych :) tak zadecydowała dyrekcja przedszkola w porozumieniu z rodzicami - było zebranie i przegłosowano znaczną przewagą głosów żeby nie przyjmować niezaszczepionych. Ale to było prywatne przedszkole, w publicznym nie wiem czy tak wolno, w każdym razie jeśli nie okażesz książeczki zdrowia mogą nie przyjąć Twoich dzieci i nic nie zrobisz bo przecież nie udowodnisz, że własnie dlatego ich nie przyjęto :)

Gość gość
Logicznie właśnie dlatego. Pisałam o tym dwukrotnie- niepożądane objawy występowały przy wcześniejszych szczepionkach (drgawki, gorączka, rozdrażnienie lub apatia)- podziękuję. Szczepionka nie zawiera bezpiecznych składników. To raz. Nikt mi nie da gwarancji, że tym razem obejdzie się bez poważniejszych skutków ubocznych, w tym trwałych. To dwa. Sorry, ale ja ryzykować nie zamierzam. A zachorowania na odrę się nie boję. Choroba zakaźna jak każda inna. Skoro Wasze dzieci są szczepiona, to czego Wy się zatem boicie?

Gość gość
No kurde co za tepa gęś! Własnie przez takie jak ty działanie szczepionek spada i nawet dzieci zaszczepione sa narazone na choroby bo jedna z druga gęsią nie zaszczepiły. W pale mi sie nie miesci co ty masz w glowie autorko?! Jakies tam drgaweczki wystapily i ty juz latasz z hasłami o NOPach, no ludzie ja sie nie dziwie ze tak dawno zapomniane choroby zakazne wracaja jak sa takie matki pokroju autorki. Oby twoich dzieci nie przyjelo zadne przedszkole tego ci zycze, moze wtedy przejrzysz na oczy.

Gość gość
gosc13:20 cym wiecej dzieci nie szczepionych tym mniejsze szanse dla dzieci szczepionych !

Gość gość
"Jakieś tam drgaweczki"- więc ja również życzę Ci "jakichś tam drgaweczek"- jestem ciekawa, czy miałabyś wtedy tak bezmyślne i bezkrytyczne podejście do tematu!

Gość gość
A nieprzyjęcie dzieci do przedszkola przeżyję, nie martw się:) Do tej pory mają nianię, to będą ją mieć i rok dłużej. A jako 4-latki do przedszkola pójść już będą musiały, zgodnie z nową ustawą, więc Twoje życzenia ani mnie ziębią ani grzeją:)

Gość gość
No i pewnie, że będa musiały ale do tego czasu zrobią się osobne oddziały przedszkoli dla nieszczepionych i tych normalnych dzieci albo czego sobie i wam odmience zycze bedzie warunkiem przyjecia do przedszkola bedzie PRZYMUS szczepienia czy to wam sie bedzie podobalo czy nie. Ja nie pozwole zeby moje dziecko chodzilo do przedszkola z nieszczepionym syfem.Jak tu ktos napisal nieszczepione odbieraja szanse tym sczczepionym i to jest prawda. Mialas czas czytac bzdury w necie na temat nopow zamiast sie dziecmi zajac to teraz poczytaj o czyms innym. Siedza takie bezrobotne czytaja bzdury i jakies drgawki spowodowane najpewniej jakas choroba przylepiaj do szczepien, straszne.

Gość gość
Rzeczywiście, masz rację:) Drgawki wystąpiły w klika h po szczepieniu- taaaa, to pewnie wynik jakiejś (do dzisiaj niezdiagnozowanej, innej choroby) Możecie mnie wszystkie cmoknąć. To, że Wy sobie nie życzycie moich dzieci w przedszkolu, mało mnie obchodzi, nie zaryzykuję i kropka. A Wy dalej się bójcie tej zabójczej odry, świnki i różyczki, wszak epidemia zbiera już żniwa w postaci milionów zmarłych na odrę dzieci:) Brak słów.

Gość gość
a u nas w przedszkolu państwowym chcą żeby rodzice pit skserowali i złożyli razem z podaniem, ja nie dałam odmówiłam, to jest niezgodne z prawem, poczytajcie na internecie, jak sie dziecko nie dostanie trudno płakać nie będziemy z tego powodu

Gość gość
Tak te dzieci umieraja na odre i inne choroby głownie przez takie jak ty autorko. Fajnie miec na sumieniu dzieci przez niezsczepienie swoich bo sie glupot w necie z nudow naczytalas? Powodzenia zyc z takim pietnem. Nie wiem co to za matka ktora zamiast dbac o odbro dzieci i sczczepic specjalnie je naraza bo jej "artykuly" z internetu tak kazały. Poziom ponizej podlogi. Trudno prowadzic rozmowe z samozwancza lekarka wyuczona na poradach z internetu. Przyjdzie na to kres predzej niz myslisz. Jak twoje stworki zachoruja na odre lub cos podobnego tefałeny sie zleca razem z policja mopsem, wtedy tez badz taka madra jak teraz i syp tekstami z neta. Do widzenia. Szkoda na ciebie czasu.

Gość gość
Tiaaaaa, przez moje zdrowe dzieci jakieś tam gdzieś tam umierają (nie znam ANI JEDNEJ osoby, która byłaby w ciągu ostatnich lat chora na odrę. Z tego co wiem, moje dzieci również odry nie miały i nie mają, więc kogo mam mieć na sumieniu:) Więc nie demonizuj, nie manipuluj faktami. I btw, jak to jest, że nieszczepione dzieci odra ominie, a szczepione na nią zapadają, co? Może jednak te Wasze super bezpieczne szczepionki osłabiają układ immunologiczny, a Wy nadal ślepo wierzycie w ich 100% skuteczność. Jak to jest, że moje nieszczepione dzieci nawet katar omija, a Wy piszecie o antybiotykach 8 razy do roku????:)

Gość gość
"Jak twoje stworki zachoruja na odre lub cos podobnego tefałeny sie zleca razem z policja mopsem,"- nie mam słów! A jak zachorują na grypę, która ma równie ciężkie powikłania (POWIKŁANIA- rozumiesz znaczenie tego słowa????), to też mam się tych tefałenów spodziewać? Wiesz, tak tylko pytam, skoro mam szansę na bycie sławną, to może i przy grypie by do mnie przyjechali, wszak również i na grypę nie szczepiłam! Wytłumaczcie mi Wasze przerażenie odrą i wymyśloną epidemią, bo ja tego nie kupuję. Dlaczego tak boicie się zwykłej, najzwyklejszej choroby zakaźnej, ale przed ładowaniem w dziecko substancji szkodliwych w postaci metali ciężkich już nie?