Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na komunie

Polecane posty

Gość gość
w d**e mnie pocałujta

Gość gość
nie napsiałam że dwie sałatki i jajka więc prosze dokładnie się wczytać w moją wypowiedź dopiero komentować bo sałatek jest 5 i całą masa przystawek

Gość gość
gość dziś OMG ty robisz robisz wesele czy komunię?! te tony żarcia i litry wódki na stole komunijnym :O

Gość gość
i nie bukiet surówek tylko surówki (buraczki zasmarzane / surówka z białej kapusty/sałatka pekińska a opróz tego są jeszcze 2 dania strogonoff i kluski sląskie z karkówką w sosie czytajcie dokładnie całą wypowiedź tępe k***y miatowe

Gość gość
gość dziś alkoHole kobieto jeśli już, bo aż wstyd. Zamów sobie jeszcze kapelę co będzie przygrywać do tej libacji :O

Gość gość
A na przyjecie w ogtodzie jakie menu

Gość gość
gość dziś co mówiłaś żabciu? bo wypikało :D

U nas było tak ( na obiad ) rosół z makaronem zrazy wołowe w sosie roladki z indyka faszerowane warzywami kotlet schabowy 3 surówki - czerwone buraczki , z kapusty młodej oraz kapusta modra. dodatki - ziemniaki młode z koperkiem,kluski śląskie oraz frytki Potem był tort , ciasta,owoce ,lody , kawa/ herbata Przystawki na zimno : carpaccio z łososiem + grzanki sałata z kaszanami sałatka grecka terrina

Gość gość
a co ma kobita zrobić jak całe życie kotlety klepie i nic innego nie umie :)

Gość gość
Zalozylam ten temat bo to kolejna komunia w moim zyciu umiem i lubie gotowac ina syna komunie przesadzilam wszyscy mowili ze wesele mu uzadzilam teraz chcialam dowiedziec sie jak jest u innych bo zaczynam robic liste a maz sie smieje ze znowu poplyne inaszykuje na100osob

Gość gość
Obiad: Rosół z kurczaka z dodatkiem polskiej wódki wiśniówki Pieczona kaczka marynowana w miodzie, podawana z pieczonym jabłkiem, kopytkami i sosem z pomarańczy lub cielęcina z pieczarkami w sosie z białego wina z szałwią Dania gorące: Kieszonka drobiowa przekładana mozarellą, Polędwiczki wieprzowe pieczone, Wołowina z warzywami, Łosoś parowany z pieca. Dania zimne: Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem, Pasztet domowego wyrobu z grzybami i świeżym rozmarynem, Wędzona pierś kurczaka z sosem żurawinowym i skórką pomarańczową, Kaczka faszerowana morelą i orzeszkami pistacjowymi, Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z dodatkiem białego wina i świeżych ziół, Carpaccio z wędzonego tuńczyka, podawane z sosem z limonek i świeżą kolendrą, Śledzie marynowane w przyprawach.

Gość gość
Tak czytam te wypowiedzi i oczom nie wierzę. Te krytyczne komentarze to chyba tylko na podpuchę, bo to aż niemożliwe, żeby tak krytykować czyjeś menu. Ja za dobre 1,5 m-ca także mam komunię. Co prawda tylko na 18 osób, ale przygotowuję wszystko sama. Moja rodzina lubi tradycyjne i sprawdzone potrawy. Ale jak przygotuję coś nowego, to także chętnie spróbują. Zamierzam przygotować: OBIAD zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym lub grzankami zrazy karkówka z pieczarkami w sosie keczupowym zapiekane udka z kurczaka tradycyjne schabowe mielone z pieczarkami DESER lody tort truskawkowy - książka (cukiernia) tort Rafaello - kokosowy ciasto czekoladowe z mascarpone sernik wiedeński makowiec japoński szarlotka na kruchym cieście pleśniak lub ciasto cytrynowe do tego na stole owoce, tartaletki i ciepłe lody Ciast będzie kilka, bo u nas jest zwyczaj dziękowania gościom za przybycie małą paczuszką słodkości. KOLACJA paszteciki barszcz leczo z kurczaka i warzyw 3 sałatki ryba po grecku wędliny Uprzedzam złośliwe komentarze, że to nie wesele, tylko przyjęcie z poprawinami. Goście przyjadą z daleka, więc będziemy świętować co najmniej dwa dni. Lubimy tradycyjne potrawy. Są one sprawdzone i smaczne. Nie będę porywać się na jakieś wynalazki kulinarne, aby było jak we francuskiej restauracji. Ma być smacznie i rodzinnie. I wiem, że każdy wyjdzie zadowolony i najedzony. Pozdrawiam wszystkie mamy, które własnymi rękoma i własną pracą w kuchni chcą uszczęśliwić swoje dziecko w tym ważnym Dniu. Zakasać rękawy i nie przejmować się durnymi komentarzami :) Robimy to dla naszych dzieci i swoich rodzin, a nie dla niedojrzałych internautów.

Gość gość
jedzenie jedzeniem, ale przy Waszych menu to musicie jeszcze pamiętać, żeby kupić dzieciom quady, tablety, telefony komórkowe i porządnego laptopa. w d****h się poprzewracało. komunia to nie wesele, a niektóre z Was to maja menu jak na małe weselicho... :/ masakra, potem dla dzieci komunia to tylko żarcie, kasa i prezenty, a sens tego wszystkiego to gdzie?

Gość gość
Nikt nie napisał o prezentach, więc nie rozumiem skąd takie insynuacje. Robimy w domu przyjęcie, własnie żeby było rodzinnie i aby nie zatracić ducha tego święta. I proszę czytać ze zrozumieniem i się nie wyzłośliwiać :0

Gość MikaR
A wiecie, że też mam lekki dylemat co przyrządzić na komunię. Aktualnie bardzo modnie jest pójść do restauracji i mieć już wszystko gotowe, aczkolwiek ja uważam, że obiad w domu to również dobry pomysł szczególnie gdy się ma dużą jadalnię jak ja ;). Kilka inspiracji znalazłam już na stronie: https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/ - przystawki, zupa, danie główne, sałatki i oczywiście ciasta. Duże tego, ale chciałabym aby wszystko było idealne, wykwintne i smakowite ;) Nie chce raczej podawać niczego standardowego, myślę, że te przepisy pozwolą mi na stworzenie czegoś naprawdę dobrego :)

Gość gość007
Najlepiej wybrac takie menu, zeby gosciom smakowalo. A nie "ą" "ę" i pozniej wszyscy głodni ;) Mamy w restauracji i będzie: Obiad Rosół z makaronem lub krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym- do wyboru Ziemniaki z koperkiem, frytki Kotlet schabowy, devolaj, roladka Trzy surówki Kompot Lody z musem malinowym, tort, 4 rodzaje ciast, mix mini ciasteczek, owoce Woda, soki, kawa, herbata, troche alko Dwie sałatki- jarzynowa i z kurczakiem Wędlina, szynka z chrzanem Ryby w zalewie octowej i po grecku Śledź w śmietanie, galareta wieprzowa Krokiety z barszczem