Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dasha95

e book czy książka papierowa

Polecane posty

Gość Dasha95

Co wolicie?

Gość gość
Papierowa, może jestem staromodna ale kocham zapach farby drukarskiej :)

Gość gość
Wiadomo źe książkę!!!

Gość gość
e-booki. Są tańsze, bardziej ekologiczne, nowe książki na kindlu czasami wychodzą wyłącznie jako elektroniczne, do tego jeśli kupisz sobie czytnik z funkcją e-papier, to możesz czytać książkę jakby była na papierze i nie psuć sobie wzroku. Same plusy.

Gość gość
Tylko książki papierowe.

Gość gość
Prawdę mówiąc średnio mnie interesuje czy zrobię wrażenie na znajomych :D Ja książki kupuję wyłącznie na amazon kindle i jest o tyle lepsze, że tylko tam można czasami dostać je całkowicie za darmo w ramach zachęty do kupienia kolejnych tomów. Codziennie jest tam coś do ściągnięcia za darmo, bo np. wyszedł 4 czy 5 tom serii itd. Jest też cała masa promocji i obniżek o 50-70%. No ok, klasykę mam na półce. Sapkowskiego też mam kupionego papierowego i to samo z LotR, ale wszystko inne kupuje elektroniczne. Taniej i wygodniej.

To czy taniej to bym wątpił ;] Za Władce pierścieni, Hobbita, Silmarillion, Niedokończone opowieści zapłaciłem około 120zł. A ostatnio Rok 1984 Orwella kupiłem za 13 zł (z przesyłką). Także da się tanio kupić papierowe, nowe książki. A używane to dostanie się nawet za 5 zł ;]

Gość gość
Obie mają różne zalety więc w podróży e-book jest wygodniejszy, w domu wolę papierową, kocyk, kawkę/herbatkę - i mam milusi wieczór.

Gość gość
Ja wstrzelisz się w promocję, to nadal wyjdzie taniej. Jak trzaskają tam zniżkami, to wiele książek kosztuje 0,99 $. Poza tym to jeszcze zależy jaki tytuł cię interesuje. Stare tytuły czasami nie są dostępne w wersji kindle, ale tj wcześniej napisałam, niektóre książki wychodzą wyłącznie w wersji elektronicznej. Poza tym jest cała masa stron które legalnie udostępniają książki do czytania online. Wchodzisz, wybierasz tom i czytasz. Znacznie miej roboty niż latanie do biblioteki i martwienie się czy zdążysz oddać na czas.

Gość gość
Ale ja teraz pisałam o darmowych książkach. Ebooka możesz sobie w 15 sekund znaleźć wpisując ją do wyszukiwarki np. gutenberga. Żadnych listów z ponagleniami i kar za spóźnienie z biblioteki. Poza tym elektroniczne książki nadal są tańsze niż papierowe :P Rozumiem, że niektórzy lubią zapach książki i możliwość postawienia jej na półce, ale to nigdy dla mnie się nie liczyło, więc jestem za ebookami.

tylko ze jak się czytnik spieprzy to nie poczytasz :P prawda jest taka ze obie te "technologie" mają swoje wady i zalety i która lepsza to kwestia indywidualna

Gość gość
Jak się czytnik spieprzy, to instaluje aplikację kindle na telefon lub tablet i dalej czytam :P Poza tyn czytnik kindla można kupić za 300zł. To nie majątek, a szybko się zwróci , bo ebooki są bardzo tanie.

Gość gość
O i jeszcze jedno! Teraz na kindlu jest akcja, że wybierasz którą instytucję charytatywną chcesz wspierać. Zaznaczyłam WWF i za każdą kupioną książkę, niewielki % ( 0,1 lub 0,5, nie pamiętam) idzie na ratowanie dzikich zwierząt ;) Dobra, daje wam już spokój :P

Gość gość
Zależy na jakim telefonie :P Jak masz staruszka- Galaxy 2 i jak nie mam przy sobie czytnika to całkiem dobrze się na nim czyta.

Gość gość
tylko papierowe! i choc czytnik jest w moim przypadku (duzo podrozuje, im mniejsza torba tym lepiej) najwlasciwsza opcja to i tak wole zrezygnowac z jakichs ciuchow i spakowac z 5 ksiazek papierowych niz w koncu kupic ten czytnik :P