Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie z nadwagą nie rozumieją, że otyłość nie jest dobra?

Polecane posty

Gość gość
Jedzenie to czasem nałóg, a z niego najtrudniej się uwolnić, bo jak wiadomo leczenie nałogu polega m.in. na całkowitym wyrzeczeniu się danej czynności, np. picia alkoholu, albo palenia papierosów, bez nich można żyć, a spróbuj żyć bez jedzenia. Ile osób tu krytykujących sama ma jakiś nałóg a wymądrza się jak to można jeść mniej. No można, tak jak można nie palić, nie pić, nie grać w gry, nie siedzieć przed komputerem. Jeśli to takie łatwe - czemu sami macie nałogi? No uderzcie się w piersi.

Gość gość
Też mi minister zdrowia a taka matrona z niej. To chyba oczywiste, że wielu osób nie zaufa takiej osobie, bo sama jest niezdrowa.

Gość gość
Niezgoda to akurat miała znajomości i wiedziała z kim się związać aby się dorobić, Pavarotti tyle waży, żeby głos donośniej brzmiał i postawniej wyglądał, z aktorami jest podobnie są otyli aby grać otyłe osoby np Cezary Żak (chociaz on potem schudł) Edyta Jungowska.. wow, tak oczywiście, aktorzy i śpiewacy specjalnie się tuczą zeby postawniej wyglądać. No może dla konkretnej roli tak, ale nie całe życie. No ale jak widać wszystko sobie wytłumaczysz, głupio , bo głupio, ale musia pasować do twojej wizji świata

Gość gość
żeby chuderlawi mieli zagadkę i lepiej się czuli ze swoimi kościami w worku ze skóry. A tak serio weżście się za swoje tyłki , a nie czepiajcie i obgadujcie innych.

Gość gość
Też mi minister zdrowia a taka matrona z niej. To chyba oczywiste, że wielu osób nie zaufa takiej osobie, bo sama jest niezdrowa. no i ch..., ale jest ministrem, a ty nikim

Gość gość
Nikim? A gdzie to prżeczytalaś, w książce? Chyba telefonicznej hehe :)

Gość gość
no z twoim zdyscyplinowaniem to powinnaś być pierwszą modelką z noblem , która poleciała w kosmos

Gość gość
Zresztą nie chciałabym być na miejscu otyłej osoby choćby nie wiem jak bogata ta osoba by była, bo zdrowie jest najważniejsze i chyba bym się udusiła swoją tuszą jakbym wygladała jak ta minister.

Gość gość
Tłumaczenie fanatykowi reżimu i zdrowego wyglądu że można jeść ciastka bo są smaczne jest tak samo zbędne jak tłumaczenie alkoholikowi że denaturat nie jest do picia. Szkoda słów.

Gość gość
bo zdrowie jest najważniejsze i chyba bym się udusiła swoją tuszą jakbym wygladała jak ta minister. ups.... jest jeden problem... i tak umrzesz, jak wszyscy

Gość gość
20:19 wiec własnie dlatego najlepiej za życia się nawtryniać jedzenia bo i tak umrzemy, co? Rozgryzłam ciebie od razu leniu śmierdzący :)

Gość gość
20:19 wiec własnie dlatego najlepiej za życia się nawtryniać jedzenia bo i tak umrzemy, co? Rozgryzłam ciebie od razu leniu śmierdzący usmiech.gif hmmm, chodzę 3 razy w tygodniu na fitness, raz w tygodniu biegam kilka kilometrów. Dlaczego, bo lubie, mam wtedy energię. Ale nie dlatego ze chcę być najzdrowszym trupem na cmentarzu

Gość gość
a ja powiem tylko jedno. odchudzanie i trzymanie jakiejś konkretnej wagi jest do dup...y. mam 175 cm wzrostu i waże 60 kg. wyglądam super i seksownie i co z tego. biegunki i wymioty po bieganiu i brzuszkach, niespanie po nocach z powodu różnych bólów stawów mięśni. picie różnego dziadostwa np ziółek( nie nawidze herbat) diety, trzymanie się zasad nie picie alkoholu niejedzenie pizzy placków ziemniaczanych które uwielbiam. mam 36 lat i coraz trudniej jest ze wszystkim. nie dziwię się ze grubi nie chcą zrezygnować z wygody i z tego co lubią. sama mam ochote pieprznąć to wszystko

Gość gość
a poza tym życie jest jedno i trzeba mieć czasem przyjemność, a dobre jedzenie jest przyjemnościa- nie mówię żarciu tony kartofli i hamburgerów. Czasem trzeba zjeść, czasem wypić, czasem pouprawiać dziki seks- inaczej po co żyć, tak wiecznie w spięciu, pod kontrolą odmawiając sobie i w wieku 70 lat stwierdzić, no jestem nieco zdrowszy od sasiadki, ale i tak wszystko mnie boli

Gość gość
A mnie dziwi ten pęd do odchudzania. Stara jestem to pamiętam czasy, kiedy gruby to był po prostu gruby i nikt do tego nie dorabiał teorii na temat jego osobowości, seksowności i pracowości. Dlaczego to Cię obchodzi i dlaczego oczekujesz, że gruby będzie się w ogóle tłumaczył?

Gość gość
20:52 a skąd taki wniosek, że ja uważam, że gruby musi się odchudzać dla atrakcyjności? Nie przeczytałaś wszystkich moich postów. To własnie grube osoby myślą, że szczupli są płytcy i nie akceptują grubych tylko ze względu na wyglad a prawda jest inna. Gruby to człowiek bez charakteru, nieodpowiedzialny, bez samozaparcia, dyscypliny w dodatku przewrazliwiony.

Gość gość
co za bzdury na temat grubych. bzdura bzdurę pogania. ty pewnie jesteś szczupła i tak dumna z tego ze uważasz innych za gorszych. to jest właśnie płytkość charakteru

Gość gość6666
Ale grubasy najeżdżają na autorkę tematu! :) A to co pisze autorka to sama prawda. Nie mozna mieć przy nich żadnych kompleksów bo zaraz się zaczyna "Taaak?? A to ja w takim razie jak wyglądam??". Albo kiedy już nie wytrzymują to mówią "Mam takie grube nogi...." i czekają na moją reakcję..I co ja mam powiedzieć?? Mam zmienić swój punkt widzenia żeby kogoś nie urazic??? Mam przyznać, ze wy jesteście ok, a ja jestem patyczakiem?? I te ciągłe komentarze "Ale Ty jesteś chudziutka!", "Jesteś naprawdę chuda, ale Ty po prostu tego nie widzisz!". Żadnego takiego komentarza nie usłyszałam od osoby "w normie" tylko od grubych macior z mordą jak patelnia.

Gość gość
Ja pirtole co za durny temat a autorka jeszcze durniejsza :o problem sobie znalazla / grubi ludzie

Gość gość
O fajnie, że ktoś wie o czym mówię, 07:56 :) Jestem szczupła ale to nie powód do dumy bo bycie szczupłym jest czymś NORMALNYM w przeciwieństwie do otyłości, to ludzie otyli próbują wmówić, że grube jest sexy a tak naprawdę patrzeć na siebie nie mogą bo cały czas się użalają, że nigdy nie schudną.

Gość gość
Otylosc niejest dobra,ale kotlety boczek i golona jest dobra:-)

Gość gość
No jak nie jak tak :)

Gość gość
Żadnego takiego komentarza nie usłyszałam od osoby "w normie" tylko od grubych macior z mordą jak patelnia. x Tak się o ludziach nie mówi, jeśli chce się być osobą kulturalną. Ty najwidoczniej nie chcesz. Aha! Nie jestem otyły, ani nie mam nadwagi.

Gość gość
Co ludzie otyli osiągneli w zyciu? Znacie jakaś otyła osobę, ktora jest piłkarzem? xx Rzeczywiście , byc piłkarzem to wielkie osiagniecie ! :D A o powiesz o zawodnikach sumo ? Szczapki , co nie ? :D A gracze z NBA ? Oliver Miller, Eddy Curry itp. Ile kawałów krązy o tych 140 kg ! zawodnikach ?

Gość gość
fajnie, że ktoś wie o czym mówię, 07:56 usmiech.gif Jestem szczupła ale to nie powód do dumy bo bycie szczupłym jest czymś NORMALNYM w przeciwieństwie do otyłości, to ludzie otyli próbują wmówić, że grube jest sexy a tak naprawdę patrzeć na siebie nie mogą bo cały czas się użalają, że nigdy nie schudną.xx xx Błąd w podstawowoym załozeniu normalności :D Chudy zawsze znaczyl biedny, niedojadajacy ubogi :) Gruby kojarzył sie z dobrobytem i wypchaną kasa sakiewka. Bogaty mógł sobie na wiele pozwolic, lepsze jedzenie, rozrywki, 'nicnierobienie" i.. tył :) Biedak zapylał w polu, niedojadl i.. umierał równie młodo z powodu niedozywienia i chórob. Gruby tez umieral z powodu chorob i przejedzenia :) Nasz organizm ma wpisane w geny gromadzenie zapasow na czas głodu :p Zapomniałas ? To , ze dzis niektórzy maja inne standarty , nie znaczy , ze organizm sie do tego dostosuje :D Zresztą za 100 lat nie wiadomo jakie beda kanony piekna, juz dzis to co tobie sie podoba niekoniecznie podoba sie na innym kontynencie |( Afryka, Ameryka Płd. więc nie wymadrzaj sie , ze wiesz wszystko o NORMALNOSCI :D

Gość gość
Od wczoraj czytam tu większość niestety głupawych postów i głęboko się zastanawiam jakaż to choroba umysłowa nas dopadła, że się tak wzajemnie zwalczamy? Ten sam kraj, ci sami ludzie, a podziały i nienawiść rosną z dnia na dzień. I to o co? Ludzie opamiętajcie się bo niedługo sami się wyrżniemy w pień.

Gość gość
Mnie już te grubasy wygryzły w tym temacie więc się zamknęłam bo jeszcze mnie za du/pę wezmą i dopiero będzie.

Gość gość6666
Żadnego takiego komentarza nie usłyszałam od osoby "w normie" tylko od grubych macior z mordą jak patelnia. x Tak się o ludziach nie mówi, jeśli chce się być osobą kulturalną. Ty najwidoczniej nie chcesz. Aha! Nie jestem otyły, ani nie mam nadwagi. xxxxxx Wiesz...jeżeli na każdym kroku słyszy się o swoim rzekomym niedożywieniu to można się w końcu zdenerwować. Ja zawsze staram sie być miła i nawet nie poruszam tematu wagi z tymi wielorybami, ale w zamian ciągle jestem krytykowana. Krążyły nawet plotki wśród moich grubych koleżanek, ze na pewno jestem poważnie chora... :o I jak tu się nie zdenerwować??

Gość gość
Z otyłymi byłam z pracy na wyjeździe. Na stołówce dopiero było widac roznice miedzy szczupłymi , a ludzmi z nadwaga i otyłymi. Otyłym wydaje sie, ze taka ich uroda, ale to nieprawda. Ludzie z nadwagą i otyli nie widzą, że Jedzą dużo częściej niż szczupli. Jedzą dużo większe porcje. Jedzą niezdrowo. Nie wiem kto z nas był bardziej w szoku my szczupli czy Ci z nadwagą. Osoby z nadwagą uważały, ze my sie głodzimy. Tylko 3 posiłki dziennie, taka mała porcja ? .My szczupli zastanawialiśmy się jak mozna tak często i dużo jesc i mieć tak rozepchany żołądek. Myślę, źe ten wyjazd był dobry dla nas wszystkich i każdy wyciągnął z niego wnioski.