Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga_745

połowa 7 miesiąca ciązy a juz 24kg na plusie :(

Polecane posty

Gość aga_745

Hej dziewczyny. Powiedzcie mi ile przytylyscie w ciązy i czy szybko udało wam sie wrócic do wagi z przed ciązy? Ja tak jak pisalam przytylam juz 24kg i jestem załamana,. nie opycham sie.. dodam ze mam niedoczynność tarczycy i leki zaczełam brac dopiero 2 miesiące temu..w dodatku mam ciąze zagrozona i caly czas leze i biore mnóstwo tabletek :(

Gość gość
o matko... Po ciąży ostra dieta i ćwiczenia, bo samo nie zejdzie

Gość gość
ja przytyłam z 1 dzieckiem 12 a zdrugim 17, ale moja mama ze mną w ciązy przytyła prawie 30 ale nie jadła , żarła tak mówiła 3 obiady dziennie a ja urodziłam się przy jej obżarstwie z wagą 2700gr

Gość aga_745
zawsze byłam szczupłą osobą.. jestem młoda i nie wyobrażam sobie ze tak bede wyglądać po ciązy :(

Gość gość
Ja też powiem "o matko!"- jak Ty to zrobiłas? Ja też mam ciążę w większości leżąca praktycznie od początku, do tego również od poczatku na hormonach, jestem na takim samym etapie, co Ty, na plusie mam 13 kg i uważam ze to za dużo i już teraz ciążą mi te kg. Nie zazdroszczę, ale coz - nic narazie na to nie poradzisz, najważniejsze zeby dziecko było zdrowe

Gość gość
Sama w ciazy przytylam 23 kg, po powrocie do domu bylo mnie 10 kg mniem, a po dwoch miesiącach mialam juz wage sprzed ciąży :)

Gość gośćZ
Ja przytyłam 7 kg 39 tc, od ponad 3 miesięcy nie przytyłam nawet dkg ale dlatego ze mam cukrzycę ciążową. Wolałabym przytyć tak jak ty a nie mieć tego cholerstwa nie bać się o dziecko. Faktycznie to sporo ale przejmuj się wagą byle dziecko było zdrowe, moja koleżanka przytyła 32 kg i bez problemu schudła i to w ciagu kilku miesięcy, karmiła piersią pewnie to miało wpływ.

Gość gość
A u mnie tak.. opiszę 2 przypadki, ponieważ są różne.. i w sumie nie wiem do końca od czego zależy to przybieranie na wadze.. Pierwsza ciąża z wagi początkowej ok 53-54kg ( przy moim niskim wzroście to nie było mało, "powinnam" mieć ok 5kg mniej). Przybierałam na wadze praktycznie od początku. Dodam, że nie pracowałam, dużo odpoczywałam, brałam leki na podtrzymanie i zastrzyki w brzuch. W 31 tygodniu miałam 60,9kg czyli ok 6-7kg na plusie. Na przełomie 34/35 waga 62,7... urodziłam na końcówkę 36 tygodnia, pewnie wtedy było ok 63,5kg.. tak myślę. W każdym razie 2 tygodnie po porodzie było 57kg, nawet się cieszyłam, ze tak fajnie waga spadła.. ale po kolejnych 2 tygodniach już było 59.. i tak zostało. Jakoś nie udało mi się tego zrzucić. Waga wahała się między 59-60, cały czas :( W drugą ciążę zaszłam niecałe 19 miesięcy po urodzeniu dziecka. Waga początkowa 59kg. Tak samo nie pracowałam, ale tym razem maluch w domu, więc było co robić. Również leki na podtrzymanie, ale tym razem bez zastrzyków. Jakoś na początku waga spadła mi do 57kg, mimo, że nie wymiotowałam ( może ze 3-4 razy). Potem długo było w okolicach 58-59kg. Dziś kończę 32 tydzień, waga ok 61-61,5 ( tak się waha). Mam na myśli mogą wagę rano, bo wieczorami, czy po obiedzie to potrafi być nawet o 1-1.5 kg więcej, a rano wraca do normy. Więc zaczynałam od 59 i w 32 mam na plusie 2,5kg +te 2kg, ktore mi na początku spadły. Nie wiem, jak to liczyć, nie wiem, od czego to zależy. Przez ostatnie 2 miesiące jem dużo słodyczy- ciastka, czekolady. Prawie codziennie popijam sobie pepsi ( w pierwszej ciąży od kilku łyków zaczynałam każdy dzień, inaczej jakoś nie mogłam). Czyli u mnie na tym samym etapie 2 ciąż (powiedzmy 31 tydzień) waga była bardzo podobna, mimo tego, że drugą zaczynałam mając ok 5-6 kg więcej niż w pierwszej. Jeśli chodzi o wagę dziecka.. to usg akurat mam robione niemal dokładnie w tym samym czasie i ten maluch jest ok 100-150g lżejszy za każdym razem od pierwszego dziecka.

Gość gość
ja w ciąży przytyłam 13 kg, z czego prawie 4 kg to dziecko. Po porodzie zostąło mi 4 kg na plusie w porównaniu z wagą sprzed ciąży.

Gość gość
ja jestem w połowie 7 miesiąca i mam 6 kg na plusie. Apetyt mam ogromy obżeram się dosłownie... ale zawsze tak jadłam a bylam bardzo szczupła Taka przemiana materii a co tobie doradzić nie mam pojęcia... Póki co nic nie zrobisz, jak urodzisz to od razu ćwiczenia, bieganie i zmiana nawyków żywieniowych.

Jeżeli całą ciąze leżysz to nie ma co się dziwić, jedyne co to mogłaś postawic na jakieś zdrowe przekąski typu marchewka czy surówki, ale wiadomo człowiek też ma ochotę zjeść "normalny" obiad a nie tylko żyć na sałacie. Teraz spróbuj trochę więcej warzyw i owoców (chociaż z owocami to też nie ma co przesadzać), chude mięso i ty tylko gotowane, ryż brązowy itp, i będzie dobrze. Będziesz musiała po prostu po ciąży włożyć trochę wysiłku w odzyskanie figury, ale wierzę, że dasz radę :) Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Gość Jedynaczka4
Podczas ciąży miałam w plusie 25 kg.Po urodzeniu, waga spadła blisko 10 kg.Teraz moje maleństwo ma prawie pół roku a ja wróciłam do dawnej swojej wagi.Jestem szczupła,aż wszyscy moi bliscy dziwią się.No i karmie piersią, więc nie ma mowy o diecie.Tobie też się uda wrócić do swojej wagi..Życzę szczęśliwego rozwiązania.

Gość gość
pewnie masz dużo wody, ja miałam plus 23kg, po okresie połogu zostały mi 4kg na plusie, po 4 miesiącach 2kg - czego w ogóle nie widać... i... nie karmiłam piersią

Gość gość
a.. i najwięcej kg przybyło mi między 14 a 18 tygodniem

Gość gość
28tc na plusie 8 kg, tez mam niedoczynnosc...

NIE PRZEJMUJCIE SIE DZIEWCZYNY JESLI TO DLA WAS JAKIES POCIESZENIE TO DODAM , ZE CIAZE SPEDZAM NA LEZACO ... ZACZEŁAM DZISIAJ 25 TYDZIEN I JUZ 12 MAM NA PLUSIE WIEC PIJE WAS NA GLOWE NIESTETY :( Co gorsza moja ciąża to właściwie leżenie , brak spacerów mimo cudnej pogody .... Gdyby któraś wiec chciała pogadać to zapraszam do siebie bo na książki już nie mogę patrzeć;p http://f.kafeteria.pl/temat/f10/ciaza-na-lezaco-ciaza-z-problemami-p_6171964

Gość gość
23 kg do konca ciazy z tym,ze od 8 juz nie przybralam na wadze. bylam na diecie cukrzycowej od polowy ciazy. schudlam w 3msc bez diet i cwiczen. waze obecnie 50kg.brak rozstepw i sflachalej skory.

Gość gość
Ja w ciąży w sumie przybrałam 13 kg - z 54 kg na 67 kg. jak dziecko miało 2 miesiace to ja ważyłam 2 kg więcej, niż po porodzie, karmiąc piersią tyłam. ale fakt, o ile w ciąży nie smakowały mi słodycze, wolałam jeść marchewkę czy surówki albo czasem paluszki, czekolada od święta - to karmiąc piersią jak szalona zajadałam ciastka, głównie delicje szampańskie. czasem paczka-póltora dziennie. schudłam, nie będąc na diecie, dopiero jak dziecko miało ok 15 miesięcy. i wtedy ważyłam mniej niz przed ciążą bo 53 kg. ale aż za chuda byłam. teraz, dziecko ma 4 lata, ja ważę 57 kg i jest OK.

Gość gość
tarczyca tarczycą, lezenie tez. Ale zdrowe odzywianie na pewno ograniczyloby wzrost wagi. Sama jestem az za szczupla, a w ciazy rzucilam palenie i jadlam, jadlam, jadlam... Do tego tez musialam nie tyle lezec, co oszczedzac sie. W 24tc mialam 16kg na plusie! Wtedy wykryto cukrzyce i zaczela sie zdrowa dieta. Da sie? Da sie. Zaczelam chudnac, do porodu mialam 11 dodatkowych kg. Dlatego teraz nie chce mi sie sluchac ze ojojoj ile ktos przytyl, a je tak malutko- wiem, ze jest inaczej

Gość gość
8 kg do 39 tc. po tygodniu kilogramy mniej niż przed ciążą. a jadłam baaaaardzo dużo słodyczy w ciąży :-) :-) nie mogłam się opanować

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg urodziłam w 40 tc objadałam się strasznie z niczego nie rezygnowałam, po powrocie ze szpitala miałam 10 kg mniej czyli jak większość kobiet po porodzie dodam tylko że dziecko ważyło 3750g i miałam ponad przeciętnie dużo wód płodowych, potem przez kolejny rok nadrobiłam te 10 kg i znów ważyłam prawie 100kg! To był najgorszy okres w moim życiu po czym się zawzięłam i schudłam w ciągu roku 35 kg teraz jestem w drugiej ciąży dokładnie w 30 tc i się strasznie oszczędzam z jedzeniem a także ćwiczę do tej pory mam 3 kg na plus a nie 20 kg jak poprzednio a dziecko waży 1200 g obiecałam sobie że nigdy więcej się nie doprowadzę do takiego stanu jak w pierwszej ciąży

Gość gość
przy niedoczynnoscie bedzie co bedzie baaaaardzo trudna schudnac. Wspolczuje, bo wiem ze przy tej chorobie naprawde mozna tyc z powietrza. Powinnas kategrocznie odrzucic gluten, a po porodzie tez nabial. Proponuje poczytaj sobie o niedoczynnosci i jaka diete stosowac.