Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy mam zrobić tą cholerną lewatywę przed porodem? W JAKIM MOMENCIE!?

Polecane posty

Gość gość

Nie rodziłam nigdy, nie wiem! W moim szpitalu lewatywy nie robią. To rozumiem co, jak zaczną mi się skurcze bolące to mam sobie lewatywę wtedy robić czy kiedy? I kiedy do szpitala jechać? Ja się kurde pytam bo nikt nie chce powiedzieć a ja sobie tego nie wyobrażam, że ze skurczami porodowymi mam lewatywę jeszcze robić w domu i dopiero po tym do szpitala jechać....

Gość gość
w każdym szpitalu robią, to się nazywa enema, kładziesz się a boku i to jest taka mała buteleczka. nie słuchaj co ci inni mówią. nie może być bez lewatywy bo miałabyś potem problem przy porodzie. we wszystkich szpitalach obowiązują te same normy. rodziłam 3 razy.

Gość gość
ALE JA BYŁAM W SZKOLE RODZENIA, KTÓRA MA SIEDZIBĘ W SZPITALU W KTÓRYM RODZĘ!! prowadzą zajęcia położne, które pracują w tym szpitalu i jasno powiedziały - nie robimy lewatywy, proszę sobie w domu zrobić! No i co w takim razie? Pomóżcie mi proszę ;(

Gość gość
idź do lekarza i to jego zapytaj. Może pielęgniarki są za leniwe i chcą, żebyś zrobiła to za nie

Gość gość
mozesz sie zalatwic w domu. jesli robisz kupe co dzien to tyle wystarczy. wazne zeby tego danego dnia sie wyproznic. lewatywe mozesz zrobic jesli bedziesz chciala. a kiedy? jak poczujesz,ze to juz(czyli np poczatek skurczy)

Gość gość
nie w kazdym szpitalu robia, ja rodzilam dwa razy i nie mialam robionej ani razu, a rodzilam w roznych szpitalach, ja robilam w domu kiedy zaczely mi sie skurcze-te poczatkowe nie sa tak bardzo bolesne a zrobienie lewatywy trwa kilka minut, no i moze ciut przyspieszyc porod

Gość gość
Rodziłam dwa razy w dwóch różnych warszawskich szpitalach, siostra moja jest położną..... Teraz juz nie robi się lewatywy.... Ja jak mi wody odeszły za pierwszym i drugim razem ( mi wody odchodzą a nie mam skurczy) zapoddałam sobie czapka glicerynowego, wykupalam się i tyle..... to jakieś zacofanie szpitale z przymusem lewatywy..... Pewnie jeszcze dodatkowo każdej jednej krocze pro forma nacinaja.... Średniowieczne metody

Gość gość
mi akurat robili lewatywe, sama chcialam. nie bylo obowiazku. i krocze rowniez nacinali,bo prawie peklam. rodzilam rok temu

Gość gość
Też miałam robioną lewatywę w szpitalu przed porodem tzn.w dzień porodu.. krepujace to jest ale warto zrobić. Przynajmniej JA nie żałuję że zrobili. Wyproznilam sie choć z powodu komplikacji miałam CC . Samej nie wyobrażam sobie robić lewatywę

Gość gość
Ja rodziłam 2 razy 5 lat i rok temu. Nie miałam robionej lewaktywny. W sumie to mi potrzebna nie była bo przed samymi porodami juz przy skorczach mój organizm sam się oczyszczal. Normalnie dostałam rozwolnienia i czy chciałam czy nie to odwiedzalam toaletę kilka razy.