Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krnowl

Jestem nudna, nie mam żadnych zainteresowań. Jak to zmienić?

Polecane posty

Witam. Od pewnego czasu łapię się na tym, że nie mam żadnych ciekawych zainteresowań, nie potrafię znaleźć czegoś, co by mnie interesowało, tak naprawdę. Kiedyś interesowałam się muzyką, zespołami, psychologią, ale gdzieś to zanikło. W rozmowach ze znajomymi potrafię się wypowiedzieć na praktycznie każdy temat, ale w żadnym do końca. Jak to zmienić, potraficie doradzić jakąś receptę na znalezienie tego czegoś? Jak to jest u was?

Gość gość
ja tego czegoś nie znalazłam więc ci nie doradzę ale w sumie zazdroszczę osobą które mają coś czym się fascynują

Nawet nie chodzi mi o jakieś wielkie fascynowanie się czymś. Po prostu strasznie szybko się czymś nudzę. Dla innych wielką pasją jest sport, pływanie, jazda na rowerze, a ja nie mam niczego takiego. Jest mi naprawdę smutno z tego powodu i czuję się gorsza.

Gość issabellka
A co lubisz robić? :-)

Chyba spanie nie będzie najwyżej punktowaną odpowiedzią? :D Wiesz, bardzo lubię czytać książki, szczególnie o tematyce arabskiej, w stylu biografii, ale z drugiej strony czasami sobie myślę, czy to jest jakieś wielki zainteresowanie?

Gość gość
Tylko osoby z autyzmem interesują się ciągle tym samym. Normalne osoby przez cały czas szukają i zmieniają zainteresowania.

Gość issabellka
No to czemu uważasz, że nie masz zainteresowań? Nie musisz przecież zaraz skakać ze spadochronem...

Ale jest tyle osób, które wiele lat żyją z jedną pasją. Chodzi mi też właśnie o to, że nawet na chwilę nie potrafię znaleźć tego, co naprawdę, ale to naprawdę by mnie pociągało. Czasami nawet się zastanawiam, czy ludzie czasami nie udają, że coś jest ich wielką pasją, bo może myślą podobnie do mnie? Że człowiek bez pasji jest mniej wartościowy?

Niby lubię czytać książki, lubię gotować. Uwielbiam ciekawe podróże do różnych historycznych miejsc, ale to tylko pojechanie gdzieś, obejrzenie, ale nie wielkie zagłębianie się...

jak lubisz gotować to może próbuj to robić, ale nie w ten sposób, że masz kilka wyuczonych dań i robisz tylko te dania, tylko że co jakiś czas starasz się próbować robić coraz to inne dania i próbować aż ci to wyjdzie

Właśnie lubię gotować nie tak, że robię cały czas schabowego, czy jakieś inne proste danie, tylko właśnie coś tam kombinuję po swojemu, dodaję do z pozoru nawet prostego przepisu coś innego. To faktycznie fajne. :)