Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zazdrosna o karierę zawodową mojego mężą

Polecane posty

Gość gość
17.15.pełny szacun. Nie, Twój zawód nie odejdzie do lamusa. Są takie niuanse językowe, tłumaczenie pewnych uczuć, odczuć, wrażeń, iż tłumaczyć może tylko żywy człowiek, indywidualnie. Zostawia w ten sposób swój ślad, zaznacza swoją wrażliwość. Tłumaczenie jest autentyczne, z duszą.

Gość gość
Ależ z ciebie głupia cholera .. zamiast sie cieszyć że masz mądrego, ambitnego męża tylko narzekasz. A może rusz dupę jak chcesz coś osiągnąc - na początek zarób na opiekunkę dla dziecka, bo na pewno dowolna będzie lepsza od ciebie - pozbawionej chęci do opieki nad nim. Ja bym się na jego miejscu nie wahał - tylko rozwiódł z toba i poszukał sensowniejszej kobiety ..

Gość maniasty
Uprzejmie Pana proszę o zachowanie przyzwoitego poziomu tej konwersacji. Istnieje wyjście z Twojej sytuacji autorko - szczera rozmowa z ukochanym. On być może nie zdaje sobie nawet z tego sprawy. Z tego, że Ty tak to widzisz czy odczuwasz. Być może istnieje szansa, że mógłby latać na trzy czwarte etatu podczas gdy Ty będziesz rozwijać swoje talenty czy szukać satysfakcjonującej pracy. A może zacznij już szukać? Mężczyźni lubią konkrety. A jeśli zalezy Ci tylko na pasji to w weekendy, kosztem niestety rodzinnego spędzania czasu, za to dużo bardziej efektywnego i niezwykle ważnego dla rozwoju dziecka i Waszego związku. P.S dziękuję za słowa uzania dla tłumacza Od dzisiaj ostro szukam !

Gość gość
Też uważam że w takiej sytuacji najlepiej byłoby po prostu ruszyć się i zacząć szukać rozwijającej pracy. Może umów się z doradcą zawodowym od http://akademiarozwoju.wroclaw.pl/? Mnie swego czasu bardzo pomogła tam rozmowa, gdy nie wiedziałam co dalej robić w życiu.

Gość gość
Autorko, może wam pomóc tylko szczera rozmowa! Opowiedz o swoich problemach mężowi, a następnie przekonaj go, żeby zrezygnował z pracy i zajął się domem oraz dzieckiem, a ty w tym czasie zostaniesz zawodową tancerką. W weekendy możecie całą rodziną chodzić do PCK i grzebać po śmietnikach, aby zagwarantować lepszą przyszłość wam, waszemu dziecku i przyszłym pokoleniom.