Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyźni nie lubią introwertyczek

Polecane posty

Gość gość

Interesują ich tylko hałaśliwe, gadające non stop ekstrawertyczki, które robią wokół siebie dużo szumu i z którymi można się pokazać. Taka prawda. Ja jestem inna - cicha, skryta i niezbyt wygadana, przez co non stop jestem skreślana u płci przeciwnej.

Gość gość
a ja nie lubie takich ktróe takie lubia :D Tez jestem spokojna zrównoważona , a jednak jakoś ten mój lekarz trzyma sie mnie :P :O :classic_cool: :)

Gość gość
No to pozazdrościć. Ja jestem stale pomijana jako kobieta... A z wyglądu jakąś szkaradą nie jestem.

Gość gość
Zawsze przegrywam z ekstrawertyczkami, więc trudno bym myślała inaczej. Ogólnie to nie przeszkadza mi mój introwertyzm, ale jeśli chodzi o sprawy damsko-męskie, to widać, że jestem na straconej pozycji. Albo jestem olewana, albo robię za przyjaciółkę.

Gość smokopies
Guzik prawda wielu denerwują właśnie takie hałaśliwe robiące szum wokół siebie lambadziary. A taka nieco spokojniejsza , normalna dziewczyna może przy bliższym poznaniu okazać się prawdziwym skarbem. Ta więc głowa do góry. Nie daj sobie wmówić że jesteś gorsz i broń boże nie popadaj w kompleksy. Po prostu nie spotkałaś jeszcze odpowiedniej osoby na swojej drodze. P.S. Poza tym mężczyzni z innymi kobietami się "bawią" z innymi zakładają rodzinę. Nikt za żonę nie wezmie kobiety którą pół osiedla i okolicznych wsi miało. Bo to wstyd na całe życie poprowadzić taki "materac" do ołtarza. A taką być chyba nie chcesz?

Gość gość
a tam wcale nie... Z moich obserwacji wynika, że MEŻCZYZNI czyli tacy faceci powiedzmy powyżej 28 roku zycia to wolą właśnie takie troche tajemnicze dziewczyny, troche niedostepne,a w łóżku wyuzdane, ale tylko dla nich... Natolatkowie owszem, może lubią dziewczyny bardzo pewne siebie itd,ale to im mija z wiekiem. Wiem po sobie bo kiedys uważałam to za wade ,że jestem introwertyczką,a teraz uważam, że to zaleta dla wielu facetów bo wielu z nich woli właśnie takie spokojne, troche niedostepne na poczatku

Tu nie chodzi o hałaśliwość, tylko umiejętność komunikacji. Umiejętność okazania uczuć, powiedzenia o swoich potrzebach, czy nawet wyrażenie niezadowolenia. Chodzi o reakcje, a kobieta typu mimozy często tych umiejętności nie posiada, wszystko dusi w sobie myśli że każdy się domyśli, przez co kontakt jest utrudniony, a facet nie lubi się domyślać. Lubi mieć wyłożoną kawę na ławę.

Gość gość
I tutaj jest problem. Boję się mówić o swoich uczuciach i okazywać niezadowolenia. Nie chcę kogoś zranić i wyjść na niemiłą.

To poćwicz na zwykłych znajomych, rodzinie. Poczytaj o asertywności też. Innego wyjścia nie ma. Poza tym, możesz przecież też spotkać faceta, który to zaakceptuje, chodzi jednak o to, żebyś to Ty się w związku nie męczyła i ciągle czuła niezrozumiana.

Gość gość
Wiesz, próbuję się tego nauczyć, ale różnie mi idzie. Zdarza się, że bywam źle zrozumiana i potem ktoś się na mnie obraża, a ja po prostu chcę wyrazić swoje zdanie, uczucia.