Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fałd skórny przy odbycie

Polecane posty

Gość gość

Czy ma któraś z Was taki przerosniety fałd skórny przy odbycie? Niby nic takiego, ale trochę przeszkadza np. podczas podcierania sie czy noszenia stringow. U mnie on pojawił sie jakieś 4 lata temu. Nic nie bolało, czasami tylko odczuwalam świąd. Aż w końcu poszłam z tym wstydliwym problemem do proktologa i w koncu usunęłam ten fałd. Zabieg bezbolesny, potem 2 dni lekkie pieczenie, szwy rozpuszczalne. Jest jeszcze ktoś po takim zabiegu?

Gość gość
Up

Gość gość
Jak się ten zabieg nazywa i czy na kasę chorych to zrobiłaś

Gość gość
Prywatnie robiłam u chirurga ogólnego (on tez jest proktologiem). Placilam 700 zł. Ale wiem, ze na NFZ tez można to zrobić tylko dłużej sie czeka.

Gość mag b
czy ktoś jeszcze poddał się temu zabiegowi? autorka pisze, że zabieg mało bolesny, natomiast w sieci jest wiele inf ze boli bardzo... będę wdzięczna za wasze opinie, bo bardzo obawiam się wielkiego cierpienia... fałdy skóry mam, ale nie są bardzo duze i zastanawiam się jak lekarz usunie to nie naruszając pozostałej częsci o***tu... jak wygląda teraz wasza puupa? :) z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość Ania

Długo zwlekałam z leczeniem fałd anodermy. Miałam ciągłe swędzenie i uczucie mokrego odbytu. Coś strasznego. Leczenie chirurgiczne prowadziłam w proctomed.pl/  po wcześniejszych konsultacjach, dość dokładnych powiem szczerze. Oceniono nawet mój styl życia. Trzeba mocno zwracać uwagę na pielęgnację rany, zero wysiłku fizycznego. Dość szybko wróciłam do normy. Oni leczą etapami, że wychodzisz na tym najlepiej. Z tego powodu warto skorzystać, bo ci krzywdy nie zrobią.