Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pies pogryzł mi twarz

Polecane posty

Gość gość

pies mojego brata kundelek rozpieszczony jak dziadowski bicz,zawsze taki kochany przytulak ,a jak wychodziłam i chciałam go ucałować w szyje na do widzenia wściekł sie i chapnął mnie za nos i to mocno ! mam teraz rane i cały nos opuchnięty,cieżko mi oddychać ,pies był szczepiony w styczniu. Nie miałam pojęcia ze jak pies śpi to należy go omijać z daleka.. Pogryzł mnie i pozniej uciekł zza kanape bo brat sie wkurzył. Czy powinnam jechać do szpitala na zastrzyki przeciw wściekliznie?

Gość gość
kotku, pies pogryzł Ci twarz czy buzię?

Gość gość
dobrze ci tak jak pies spi to sie go ni budzi !

Gość gość
hej ale ja nie wiedziałam ,lubie tego psa ,zawsze się tulił ,tak sie fajnie wyłożył słodko to go chciałam ucałować a ten jak nie skoczył ,braciak tez był w szoku. Wiadomo mam nauczke ,teraz już wiem,ale odp mi na pytanie czy jechać do szpitala czy nie? brat nie wie,nie chcemy tez by mu zabrano psa na obserwacje

Gość gość
całowałaś psa w siusiaka?

Gość gość
Powinnaś pojechać do szpitala na zastrzyki przeciw głupocie. Koniecznie całą serię!

Gość gość
Piesbył szczepiony a właściciel nie wie na co szczepił psa? Ty zabierz zabierz też brata. On też potrzebuje szczepionki przeciw głupocie.

Gość gość
brat nie wie czy jechać do szpitala! pies był w styczniu szczepiony na wścieklizne i jakieś inne rzeczy. I przestańcie już naskakiwać na mnie ,nie wiedziałam że psa sie nie rusza jak śpi bo nigdy psa nie miałam a i nieraz widziałam jak śpi a braciak go głaska.

Gość gość
i owszem jestem wkurzona bo mnie boli cała twarz,ale wiem też że to raczej z mojej winy i nie zamierzam sie mścic na psie!

Gość gość
skoro byl szczepiony to po cholere szpital plaster se naklej i nie dramatyzuj

Gość gość
Dobrze, że na ciebie trafiło, a nie na małe dziecko. Moją kuzynkę ugryzł w twarz kundel jak była mała i ma szpecące blizny do dziś. Słabo się goją ugryzienia. Pewnie zbrzydniesz, nabawisz się kompleksów, co spowoduje dalsze brzydnięcie. Zapisz się zawczasu do jakiegoś psychologa żeby straty zminimalizować.

Gość gość
sama jestes sobie winna kretynko po co calujesz psa w szyje? pies takie zachowanie traktuje jak zagrozenie i on sie bronil

Gość gość
hehe no bez jaj z tym psychologiem,pewno zostaną jakieś blizny i tyle,w sumie racja -dobrze ze na mnie trafiło a nie na jakies dziecko,bo przecież dzieci też w dobrej wierze głaskają psy ,a tu taki zonk

Gość gość
Teraz może być trochę za późno ale jeśli nadal masz opuchnięty nos to przyłóż zimny okład (np mrożony groszek jak masz w zamrażarce, albo kostki lodu w woreczku). Owiń woreczek albo opakowanie w cienki ręcznik żeby nie odmrozić sobie skóryi przykładaj do twarzy na 5 minut kilka razy dziennie. Opuchlizna zejdzie. Za parę dni zobaczysz czy możesz lepiej oddychać czy nie.

Jesli pies byl szczepiony, to nie musisz jechac do szpitala. Będziesz pamiętac na przyszlosc, ze pies to zwierzę, przestraszyl się, i zadzialal instynktownie. Mialam w zyciu kilka psów, i zadnego nie calowalam po pysku, nosie ,szyi... Potraktowałas go jak dziecko zastępcze? Dbaj o siebie, i obserwuj tę ranę. Gdyby cos się brzydko papralo, natychmiast do lekarza. Zyczę zdrowia.

Gość gość
O szczepieniu nie będę pisał, bo już napisano. Inna ważna sprawa. Jak głęboka jest rana? Koniecznie zorientuj się, czy nie należałoby zastosować jakiejś maści, która zapobiegnie bliznom. Są takie leki. Nie lekceważ tego. x Psy są różne. Być może coś mu się śniło i po prostu się wystraszył? To się zdarza. Przykro mi, ale stało się.