Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

operacja haluksów w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto miał operowane haluksy w Warszawie? W której klinice? Czy możecie polecić?

Gość gość
nikt? odswiezam temat!

Gość szkrzypppaczka
Teraz na szczęście haluksy można łatwo zoperować i nie jest to inwazyjny zabieg. W stolicy na Wilanowie jest przychodnia Wilmed tam takie zabiegi wykonują caly czas, znają się na rzeczy, także polecałabym zajrzeć, umówić się na wizytę i działać :)

Gość gość
Niestety...jest tendencja do powracania tych deformacji kilka lat po operacji... nie ma żadnej gwarancji. Nie jest to zabieg, a operacja i to bardzo skomplikowana...zdarzają się nieudane, po których na przykład można stracić czucie w palcach...albo w skrajnych przypadkach możemy nie móc wcale chodzić. To takie ryzyko , o którym lekarze zapominają nieraz powiedzieć.

Gość Kontert
Mi operację palucha koślawego przeprowadzał Dr Paweł Kołodziejski z Poradni na Bródnie. Świetny lekarz, szybki termin wizyty i co ważne 100% skuteczność zabiegu.

Gość Joanna

Dwa lata temu zdecydowałam się  na zabieg korekty halluksa.Podobno nie tylko ja, ale większość kobiet jest rozczarowana.A zwłaszcza młodsze atrakcyjne panie, ponieważ jak powiedział lekarz u którego ostatnio byłam, mają mało realistyczne oczekiwania i często decydują się na zabieg bez zastanowienia, bez zasięgnięcia opinii drugiego, trzeciego lekarza.Z negatywnych skutków zdają sobie sprawę dopiero po fakcie.Tak jak ja dwa lata temu, myślałam, że jedyną niedogodnością zabiegu jest to, że stopa odzyskuję pełną sprawność po 6 tygodniach i szpilki zakłada się po dwóch miesiącach od zabiegu.Decydując się myślałam, że będę miała trwałą korektę zniekształcenia i przez następne 20 lat będę chodzić w eleganckich modnych szpilkach.Po dwóch miesiącach nie mogąc wcisnąć nogi byłam przerażona.Jak tylko poczułam się trochę lepiej pół roku po operacji i wcisnęłam z trudem nowo zoperowaną stopę, to szczęśliwa i uśmiechnięta chodziłam codziennie w pracy w szpilkach.Ani przez myśl mi wtedy nie przyszło, że halluksy odrastają. Dzisiaj strasznie przykro było mi jak kolejny lekarz powiedział, że powtórny zabieg mogłabym mieć jedynie w celu zmniejszenia deformacji i nie sprawi, że będę mogła chodzić w szpilkach, bo halluks odrastając spowodował duże poszerzenie przodostopia i powstanie tzw. palucha koślawego i młotkowatych palców.