Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poziom AMH czy to możliwe

Polecane posty

Gość gość

W listopadzie ubiegłego roku zrobiłam w Invicta badania poziomu AMH 0,46. Załamka. Teraz zrobilam w ALBA 0,81. Czy to możliwe. Co o tym myśleć.

Gość gość
Może któraś to oceni.

Gość gość
Rzeczywiście dziwne, odczynniki od połowy 2013 sa inne kod tej pory wyniki sa niby wyższe od wcześniejszych. Wiec robiłaś na tych samych. Koleżanka pracuje w labo i mówi ze czesto sa błędy i w rożnych labo wychodzą rożne wyniki, warto robić w dobrym labo ktore czesto robi podobne oznaczenia. Ja bym spróbowała jeszcze raz. Niby poziom moze sie tylko zmniejszyć ale czytałam wypowiedz lekarza ze jak nie było owu to wynik mógł byc niższy, podobno tez niedobór wit D zaniża. A moze ktos gdzieś popełnił błąd w oznaczaniu... Trzymam kciuki zeby poziom wyższy był tym prawidłowym poziomem :) a mozna wiedzieć ile masz lat ?

Gość gość
Jasne, mam 37 lat. Gdzieś przeczytałam, ze w Invicta zaniżają wynik AMH, aby nie kwalifikować się do rządowego programu. Generalnie z tym AMH to tragedia. Pozostałe dane w normie, tylko te AMH. Ciąży jak nie było, tak nie ma.

Gość gość
ja mam 8,1 co to oznacza? mam 32 lata.

Gość gość
Tez robiłam w invicta i nie słyszałam o takich praktykach - jak na moj wiek 27 lat wyszło mi kiepsko bo 1,96ng/ml.Tam tez powiedzieli mi ze mam mało pęcherzyków 4-5 a pozniej u gina w przychodni wyszło ze jest ponad 7-8 na każdym jajniki ale nie chciało mu sie dokładnie liczyć :/ (nie chciałam juz sie kłócić orientacyjna liczba wystarczy)wiec ja juz tez nie wiem o co chodzi. A fsh badalas? O czy masz owulacje? Bez tego ciąży nie bedzie. 8,1 to albo bardzo dobra rezerwa albo świadczy o pcos. Czytałam dużo o tym na stronach anglojęzycznych i te nowe normy to jazdy interpretuje jak chce :(

Gość gość31
Dlaczego wedlug ciebie 1.96 to malo? i skad wniosek ze 8.0 to prawidlowy wynik? Informacje ktore podajecie sa niepoparte ani wiedza ani doswiadczeniem wiec prosze nie straszcie pozostalych pan. Troche odpowiedzialnosci za swoje slowa.

Gość gość
Ona ma 0,8 a nie 8,1 Tez nie wiem skąd masz taką wiedzę że 1,90 to zły wynik. No chyba, że normy jakieś inne Dlatego wynik podaje się zawsze z normą. Do autorki. Tak, to możliwe. Ponieważ rezerwa może ulec tylko zmniejszeniu a nie zwiększeniu, któreś laboratorium popełniło błąd w oznaczeniu. Zrób sobie 3 raz - powtórne badanie. ( wiem, że drogie) I teraz pytanie jakie to ma dla Cb znaczenie. Jeśli chcesz znać swoje realne szanse na ciążę: zrób 3 raz. Jeśli idziesz na in vitro i chcesz próbować mimo wszystko a masz jakieś ograniczenia, limity w związku z rezerwą używaj wyższego wyniku. Tyle. Może akurat okaże się, że ten wyższy był tym właściwym czego ci życze.