Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niestety rozwód

Polecane posty

Gość gość

Hej, niestety po 2 latach małżeństwa będę się rozwodzić, nei chce już dłużej z nim być, możecie mi powiedzieć jak to wszystko wygląda, ile trwa. Może polecicie jakiegoś adwokata? Mieszkam we wrocławiu.

Gość gość
Ja tez z wroclawia.. tez przed rozwodem. Wroclaw to k***wskie miasto. Tragedia facetom odbija. Ja jestem 3 lata po slubie i tez widze ze o 3 lata za dlugo..

Gość gość
Zaplacisz ze 2 tys za wlasnego adwokata. Przewaznie 2 rozprawy i koniec. W ciagu pol roku rozwod jesli nie macie dzieci jesli bez orzekania o winie .

Gość gość
autorko, to świnia ten Twój facet kotku, zakosztował Twojej piczy a teraz Cię rzuca

Gość gość
Do tego Noe trzeba adwokata tylko koszty zrobi normalnie składasz wniosek pismo do sądu o rozwiązanie małżeństwa itd chyba ze chcesz z winy małżonka a on będzie na nie wtedy może adwokat się przydać natomiast przy za obopolna zgodą nie doradzam

Gość gość
"Ślubuję ci miłość ,wierność ....i że cię nie opuszczę aż do końca życia " ...

Autorko, zanim pójdziesz do sądu, zalatw z męzem u notariusza tzw. rozdzielnosc majątkową. Jesli macie wspólny kredyt, czy jakies zobowiązania finansowe, umówcie się u adwokata i spiszcie ugodę majatkową, kto,co splaca, co jest czyje. Potem idziesz do sądu, i wypelniasz stosowne formularze, itp. Jesli nie macie dzieci, to moze byc tylko jedna rozprawa. Zapytaj o szczególy adwokata przy ugodzie. Rozdzielnosc, ugoda, są wazne, bo od podzialu majątku sądowego, placi się wysokie podatki, lepiej isc do sądu tylko w sprawie rozwodowej. Przykro mi, ze ci się nie ulozylo:(

Gość gość
Nie ja jestem autorka ale sytuacja podobna.. ja slubowalam i chcialam dotrzymac przyrzeczen ale to maz mnie pierwszy odrzucil i w sypialni i odszedl ode mnie pierwszy fizycznie i psychicznie. Coz z tego ze mieszkamy pod tym samym adresem. Powiedzial ze.nie bedzie ze mna utrzymywal stosunkow plciowych ze mnie nie kocha. Czy chcac rozwodu ja jestem winna niedotrzymania przysiegi? Nie moge jej dotrzymac bo on mnie juz nie chce. A sam pozwu nie zlozy bo jest leniwy.

Gość gość
tylko modlitwa do boga nowe/nnnna pom/mp/pejanska uratuje twoje małzenstwa na yutybe sa swiadectwa

Gość gość
Całe dwa lata, toście się pobawili w dorosłość...

Gość gość
Współczuje, również kiedyś się rozwodziłam niestety, rozwód przebiegł w miarę szybko, nie mieliśmy dużo do podziału. Pomogła mi http://adwokat-wroclaw.net.pl/. Trzymaj sie

nie ma to jak bezpłatne porady od kancelarii notarialnej, znam taką Pach&Golec-Sionek, mogą wszystko doradzić co trzeba i jak postępować)

Gość gość
W takich sytuacjach najlepiej korzystać z usług sprawdzonego notariusza. Skonsultować swoją sytuację i pozwolić mu działać. Ja z racji zawodu często korzystam z usług notariuszy i szukałam dość długo, ale znalazłam takiego, z którego jestem ogromnie zadowolona notariusz-24.com.pl/ i polecam z czystym sumieniem.

Gość gość
tak właśnie się kończy kobiece parcie na ślub... ciosają facetom kołki, ci się wreszcie zgadzają a i tak wiadomo, że g... z tego będzie

Gość gość
Po cholere ludzie te śluby wogóle biorą w dzisiejszych czasach, przecież od razu wiadomo że 90% szansa że to 5 lat nawet nie potrwa. Ale to idiotyzm kobiet, bo same pchają facetów w to g/ówno.

Gość gość
dokładnie tak zrobiła moja kumpela. Truła chłopu jak najęta, aż się wreszcie dla świętego spokoju zgodził. I? I rozwód po 3 miesiącach

Gość gość
po 3 miesiącach? to się szybko facet zorientował że został wrobiony. Zuch!!!

Gość gość
Mi sprawa rozwodowa dała się we znaki,ale z pomocą dobrego prawnika szanse na wyjście z tego obronną ręką są duże. Ja na szczęście mogłam polegać na moim mecenasie z kancelarii www.kancelariajk.opole.pl dzięki niemu udało się wywalczyć odpowiednio wysokie alimenty,które mi się prawnie należały.