Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból kolana podczas dłuższej jazdy samochodem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ;) Moje od jakiegos czasu zauwazylam, ze jak mam prowadzic samochod na dluzszy dystans (tak ok. 50 km) to zaczyna bolec/dretwiec prawa noga. Wystarczy, ze wyjde z samochodu, poruszam nia, rozprostuje i bol mija, moge dalej prowdzic. Jednak po dluzszej jezdzie, musze powtorzyc ten proces. Ostatnio jechalam 300 km i musialam czesto stawac na poboczach lub zajazdach by rozprostowac noge. Do jakiego lekarza sie udac ?

Może zacznij od sprawdzenia ciuchów, które nosisz ? Pozycja w aucie (szczególnie małym) jest sztuczna i wymuszona przez zabudowę konsoli środkowej itp. Ja np. jestem wielkim facetem i w fiacie panda zupełnie nogami ruszyć nie mogę. Coś Cię uwiera i blokuje przepływ krwi. Może być to element samochodu, a równie dobrze jakiś pasek, lub guzik Twojego ubioru. Znałem faceta, który nosił szelki i miał na siedzeniu drewniane koraliki. Koraliki wbijały mu klamrę szelek w kręgosłup i facet zupełnie tracił władzę w nogach.

Gość gość
to nie kawstia nogi, tylko kregoslupa, odcinka ledzwiowego. Do rehabilitanta

Gość gość autorrrrrka
no wlasnie jezdze w malym samochodzie ;) bo we fiacie pandzie, wzrost mam 1,8 m.

>>>no wlasnie jezdze w malym samochodzie bo we fiacie pandzie, wzrost mam 1,8 m.<<< Jeżeli to nie jest podszyw, to wcale mnie ten ból nie dziwi :(.