Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia omen

windykacja polubowna

Polecane posty

Gość sylwia omen

Co sądzicie o windykacji polubownej ?

Gość gość
Windykacja polubowna jest najkorzystniejszą metodą działania dla obu stron.

Gość gość
Zgadzam się ale czasami nie da się uniknąć tej sądowej . Wszystko zależy od dłużnika . Jaka jest jego sytuacja i czy chce współpracować.

Gość beatatera
Wiadomą rzecz jest że windykacja polubowna jest korzystniejsza dla obu stron, -negocjacje spłaty, negocjacje telefoniczne, oraz negocjacje bezpośrednie, podpisanie porozumień. Te wszystkie operacje trwaja szybko . Droga sądowa jest zdecydowanie czasochłonną drogą.

Gość gość
Nie wiem czy do końca tak jest teraz są już e- sądy i działa to szybciej.

Gość natalkaxx
Doradzam kontakt z firmą lexperto - duże doświadczenie w zakresie zarządzania wierzytelnościami,oferuje również usługę dochodzenia należności z tytułu umów cywilno-prawnych.

Gość gość
Jestem za tym aby dochodzić swoich nalezności przez firmy windykacyje. Trudno jakieś straty poniesiemy ale zawsze bedzie szansa na odzyskani wierzytelnośći.

Gość gość
Zgadzam sie wiele firm nie dochodzi swoich należności . Odpuszcza sprawy nie chce się angażować .

Gość gość
Jedną z przyczyn bankructw firm w Polsce i na świecie jest zbyt wysokie zadłużenie przedsiębiorstw i nieskuteczna windykacja niespłaconych naleznośći.

Gość gość
Windykacja polubowna to pracochłonny etap działania. Pisma monitujące , telef, sms, faksy. Stosowanie sankcji i wiele podobnych rzeczy. Jak dla mnie to bardziej skuteczny jest etap Sądowy.

Gość tomeklemi
Polecam windykacje polubowna z firma lexperto. Prowizja od sprawy zakończonej sukcesem.

Gość gość
Nie wiem nie słyszałam . odradzam kancelarie koksztys - jak dla mnie działa mało rzetelnie.

Gość robertodess
Trzeba sprawdzać opinie na temat firm windykacyjnych.

Gość sylwekxx
Zgadzam się . Zwłaszcza teraz gidze na rynku jest duża konkurencja.

Gość dominikasell
Miałam kilka faktur do odzyskania , wybrałam lexperto, jestem zadowolona kase odzyskałam jeszcze co prawda wisi jedna sprawa ale jakąś część już mam na koncie.

Gość gość
Jak dla mnie windykacja sądowa jest skuteczniejsza. A sprawy idą dość szybko dzieki EPU

Gość gość
EPU - zgadza się działa dość szybko. Cała procedura windykacji może zakończyć sie nawet w ciągu 3 miesięcy.

Gość gość
Windykacja polubowna - działa szybko i skutecznie Kancelaria Lexperto -Zobacz sam-22-101-33-13

Gość gość
Mam pytanie. Wzialem jakis dluzszy czas temu kilka chwilowek, razem pare tys zl. Wcale ich nie splacam, wyjechalem za granice, pracuje na czarno i zmienilem numer telefonu. Tylko listy przychodza na adres korespondencyjny. I pytanie takie czy ONI czyli windykacja i ewentualnie komornik moga mi cos zrobic skoro nie posiadam zadnych ruchomosci i nieruchomosci i ucieklem za granice i pracuje na czarno gdzie pieniadze dostaje do reki a nie na konto. Z gory dzieki za odpowiedzi.

Gość zenekvv
Jak dla mnie to mało skuteczna forma działania.

Gość gość
Ale to co już nie wrócisz do kraju ?

Gość gość
Moze wroce za jakis czas. Tak czy siak nie mam nic co komornik moglby mi wziac a do wiezienia za takie długi nie wsadzaja.

Gość gość
A jak odziedziczysz spadek lub założysz rodzinę.

Gość gość
Jak narazie jestem wolny jak ptak. Oczywiscie jak bede mial pieniadze to spłace wszystko co do grosza.

Gość gość
najlepiej załatwiać polubownie - warto dogadać się z dłużnikiem i oszczędzić sobie dalszych etapów windykacji, które są dużo mniej przyjemne... nawet jak windykuje się dług samemu online to najkorzystniej wychodzi się na negocjacjach z dłużnikiem i ugodzie

Gość Maszka_
tutaj możesz negocjować nawet online ;) taki postęp technologiczny http://vindicat.pl/ ciekawe, czy faktycznie działa

Gość gość
a ktoś już może z tej samodzielnej windykacji coś odzyskał? intryguje mnie to bowiem w sumie skoro to co firma windykacyjna na początku można zrobić samemu i bez wątpienia to tańsze, tylko jak jest ze skutecznością windykacji online?

Gość rysio_z_ klanu
odzyskałem koło tysiąca złotych - 5 czy 6 faktur zaległych się zebrało, ale trochę to zajęło... samodzielnie opłaca się windykować małe długi, bo z dużymi zgłosiłbym się już do jakiejś firmy windykacyjnej

Gość fabrycjoo
Zgadza się. Czasami również etap polubowny zawodzi wtedy wchodzimy już na drogę sądową i nie wiem czy sami poradzimy sobie z tematem ?

Gość gość
Trzeba działać nie czekać bo dług może ulec przedawnieniu.