Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zupa krem znacie fajny przepis ?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyżej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przecież z każdego warzywa można zrobić na wiele sposobów, kwestia przypraw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pyszna jest porowa, zabielona śmietanką, z chrupiącymi grzankami - mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdańsk
tu chyba chodzi o ten "krem" a nie kwestię przypraw-wiadomo ze z kazdegdo warzywa mozna zrobić zupę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A co jest skomplikowanego w zrobieniu kremu, czyli zmiksowaniu ugotowanych warzyw? To właśnie przyprawy odmieniają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kiedyś zrobiłam zupe krem serową, wydawała mi się mdła więc dodałam przecieru pomidorowego oraz ostrych papryczek i natki pietruszki. Wyszła przepyszna;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robiłam krem z pora, serowo-cebulową (kilka gatunków sera z lodówki, ser topiony + przysmażana cebulka), chrzanową, paprykową (z papryki zapiekanej w żaroodpornym naczyniu), borowikową i pewnie jeszcze kilka innych. Wszystkie kremy w zasadzie robi się tak samo czyli miksuje na koniec gotowania :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zupa krem z młodej kapusty pół główki młodej kapusty (lub jedna mała) kawałek młodego pora 2 młode ziemniaki pół jabłka, najlepiej kwaśnego 2 łyżki sklarowanego masła kostka do smaku warzywna Winiary 1/4 szklanki kwaśnej śmietany kilka gałązek świeżego koperku gałązka świeżego lubczyku gałązka natki pietruszki Kapustę szatkuję, por kroję w talarki. W głębszym rondlu podduszam kapustę na maśle, dodaję por i obrane i pokrojone w plasterki jabłko, duszę jeszcze chwilę. Dodaję pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Kostkę do smaku rozprowadzam w 0,5 l wrzątku, dodaję do rondla z kapustą, dodaję gałązkę lubczyku, koperku, pietruszki, gotuję 10 minut. Po zestawieniu z płyty miksuję zupę na gładki krem. Krem z młodej kapusty podaję z kleksem śmietany i świeżo posiekanym koperkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój faworyt : Zupa krem z cukinii z oregano • 2-3 młode cukinie • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 3 szkl. bulionu • sól, pieprz, • oregano • olej • grzanki Cukinię ze skórką pokroić w grube kawałki. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki, posiekany czosnek, przyprawić solą, pieprzem, dodać cukinię. Smażyć jeszcze kilka minut. Do gotującego bulionu wrzucić warzywa z patelni, dodać oregano i gotować do miękkości. Ja miksuję blenderem, który kupiłam w terapiasokami.pl . Potem możecie spróbować i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Smacznego! Na wierzch położyć grzanki, można polać śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×