Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowa pralka

Polecane posty

Gość gość

jaką macie pralkę i jak długo. Jaką firmę polecacie, jaką odradzacie?

Ja mam Beko. Od 3 lat. Swietnie pierze, dobrze wiruje, energooszczędna, zadnych pomiarów wagowych, zbędnych wyświetlaczy. 5 kg wsadu, 1000 obrotów, cena atrakcyjna. W dzisiejszych czasach bez sensu jest kupowanie czegoś drogiego, bo większosc urządzeń ma z zalozenia określoną zywotnośc.

Gość gość
beko to najgorsze gowno jakie istnieje samsung pralki robi bardzo dobre

>>>bo większosc urządzeń ma z zalozenia określoną zywotnośc.<<< Nie z założenia, ale z wbudowanego z premedytacją "ograniczenia". Z tego samego powodu VW montuje w swoich autach, czułe na wilgoć elementy elektroniczne w miejscach łatwych do zachlapania. Na sprzedaży aut nie zarabia się już od dawna, za to na serwisie ... :D :D :D

Gość gość
Ja mam Boscha i jestem dość zadowolona , na starym mieszkaniu u mamy jest samsung juz 5 lat i tez daje rade .tylko ze ja mam bardzo twarda wodę i wydaje mi się ze pralka gorzej pierze właśnie przez to...

>>>samsung pralki robi bardzo dobre<<< Chodzi Ci o firmę, którą znajomy serwisant nazywa: SZAJSUNG ? :D :D :D.

Gość gość
a ja ci powiem ze mam pralke takiej firmy candy i jest bardzo dobra w ogole wydaje mi sie ze te mniej znane firmy robia sprzet lepszej jakosci

Gość gość
szajsung robi do d**y telefony to prawda :) ale pralki sa dobre :) moja matka ma juz od 5 lat

Po mojemu, to wszystko zależy od sztuki, na którą się trafi :). Unikałbym tylko tych "supermądrych", co lepiej od człowieka wiedzą, czym i jak długo prać. Ja lubię wszystkie parametry ustawić po swojemu. Np. są pralki, w których nie można zablokować odwirowywania, a ja w swojej blokuję, dodatkowo płuczę i rozwieszam na wieszakach koszule lub spodnie. Dzięki temu oszczędzam mnóstwo czasu, nie musząc tych ułożonych w naturalny sposób ciuchów, prasować :):) :).

Gość gość
kup franie :)

>>>kup franie<<< Ja kilka lat temu kupiłem :D. x Tyle, że to chińska "Frania", bez wyciskarki i kilka razy mniejsza :). W bagażniku zajmuje tyle miejsca, co damska torebka (do "bębna" można przecież napakować rzeczy), a na dłuższym wyjeździe jest nieoceniona i wywołuje zawistne spojrzenia, wszystkich pochylonym nad miską "mamuś" :D :D :D.