Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emigracja do Niemiec Hoyeswerda

Polecane posty

Gość gość
a co ty chciałeś w Sachsen szukać ? tam psy dooopami szczekają a bieda klekocze i piszczy :)

Gość gość
no może i nie ma kolorowych ciapaków ale i pracy nie ma :) to z czego masz zamiar tam żyć ?

Gość gość
Jak niema jak podobno w Niemczech jest dużo pracy.jestem zauroczona tym miasteczkiem i chciałabym tam mieszkać. ale każdy was wie lepiej że w Niemczech przy 4 % bezrobociu pracy niema. gdy w polsce bezrobocie jest 12 %

Gość gość
dziecko złote :) zauroczona to ja jestem od lat RPA i Laosem i Seszelami ale.... wpierw zanim tam coś kupię muszę odłożyć tyle kasy aby móc żyć :) akurat w tym miejscu gdzie sobie upodobałaś to jedyne co możesz....to mieszkać z ogromną sumą pieniędzy aby wypełnić nudę i brak egzystencji , choć ta nawet z wielką kasą w Niemczech jest nie do wypełnienia :) zatem jak masz kasę ,poszukaj ciekawszego miejsca do życia a jak jej nie masz , to nawet się tam nie pchaj ;)

Gość gość
Tak w Polsce lepiej. wszędzie piszecie ile to pracy w niemczech a jak co do czego to mówicie że tam bieda i sie nie opłaca.

Gość gość
Niemcy, to kraj liczący ponad 80 milionów mieszkańców. W jednych regionach praca jest, w innych nie ma. To dokładnie tak, jak w Polsce. W Polsce też inaczej z pracą jest np. we Wrocławiu, czy w Warszawie, a inaczej w Bieszczadach, czy w Olsztyńskim. Ten region, o którym piszesz jest jednym z najbiedniejszych w Niemczech i tam pracy akurat nie ma.

Gość gość
Pierwsza rzecz, pisanie o czystości rasowej gdziekolwiek jest przestępstwem. Jeśli nie chcesz, żeby cię namierzono, bo przecież zostawiasz tutaj swój numer IP, z którego te bzdury piszesz, to zmień poglądy, albo przygotuj się do tego, że dołączysz do grona skazanych. Przemyśl, czy chcesz mieć w życiu kłopoty, jeśli zaliczą cie do rasistów.

Gość gość
masz rację użyłem zbyt mocnych słów jeśli kogoś uraziły to przepraszam. ale przykro mi się robi widząc co wyprawiają w europie przedstawiciele mniejszości etnicznych z krajów afrykańskich i krajów kultury islamskiej.nie jestem rasistą gdyż nie przeszkadzają mi przedstawiciele tych kultur w swoich krajach ale jeśli chcą do europy powinni się dostosować do jej praw albo wracać do siebie.

Gość gość
proszę o skasowanie tamtego postu.

Gość gość
Zeby w tym miasteczku mieszkac jako Polak to trzeba meic so z mowzgiem. Wyjatkowo nietolerancjyjne miejsce, Polakow nienawidza i pelno neonazistow.

Gość gość
gość dziś skąd masz takie informację.neonazistów się nie boję bo czego. w polsce też mamy nacjonalistów oszołomów a polak z wyglądu od niemca się nie wiele różni.

Gość gość
całe Sachsen jest pełne neonazistów , Polaków się tam nie lubi

Gość gość
To nie tak do końca. Saksonia graniczy z Polską i to tam było najwięcej kradzieży. Bandy z przygranicznych powiatów doskonale zepsuły tam Polakom opinię. To nie tylko neonazizm, to też strach przed Polakami, bo oni znają tylko takich, których trzeba się bać.

Gość gość
To fakt, w przygranicznych miastach do dzisiaj Polacy kradną ale to tacy którym nic innego nie chce się robić ;) W tej sytuacji rozumiem postawę Niemców , ale tylko w tej bo cała resztę niestety już nie. W urzędach niemieckich , niemcy są upierdliwi dla Polaków niepomocni i zbywają byle czym . W szkołach dysrkyminowane są Polskie dzieci i zabrania się im mówienia między sobą w j. polskim. Drażni mnie również to że przyjeżdżając do Polski na zakupy nie potrafią się nauczyć kilku słów po Polsku, choćby głupie dzień dobry czy dziękuję w dodatku wymagają aby Polacy znali niemiecki.

Gość gość
hoyeswerda leży 45-50 km od polski. a wy pewnie wolelibyście bym odrazu na głęboką wodę do chamskiego zagłebia ruhry pełnego ślązaków lub.bawarii.

Gość gość
każdy wie gdzie leży :) nikogo też nie obchodzi gdzie pojedziesz :) jechać możesz sobie gdzie chcesz , pytanie tylko z czego amsz zamiar się utrzymywać ? ;)

Gość gość
cóż myśle że można szukać przez niemieckie agencje pracy i internet a jeśli sie nie uda zawsze wrócić.

Gość gość
cóż , myślę że myślenie masz jak dziecko w przedszkolu :) szukać to sobie można gdy się ma pieniądze na ten okres ,kiedy się siedzi nic nie robi i szuka :D

Gość gość
do wczoraj A ty to motorowerem na tą emigrację chcesz jechać, że ubzdurałaś sobie, że my byśmy coś woleli? Dla mnie to ty sobie możesz w swojej wiosce do końca życia mieszkać. Nie zauważasz, że ludzie z życzliwością chcą c***ewne rzeczy wyjaśnić, to rób, jak uważasz. Na początku pomyśl o mieszkaniu. W dawnym NRD stoi ich pełno, tylko ciekawe, gdzie i kto wynajmie tobie. I nie będę ci tłumaczyć, czemu w takiej Westfalii żyje się lepiej. Nie, nie jestem narodowości śląskiej. Tu byli kiedyś Amerykanie, w twojej Hoyerswerdzie w tym czasie rządziły Ruskie. Co po nich zostało? No po Amerykanach sporo mulatów, a po ruskich sama sobie odpowiedz. I jeszcze na Łużyce się uparłaś. Po upadku NRD z tego miasta wyjechała połowa mieszkańców. Jeśli chcesz egzystować w tym zniszczonym ekologicznie przez kombinat „Schwarze Pumpe” miejscu, to sobie żyć, jak będziesz mieć z czego.

Gość gość
W takim razie. jeśli nie w hoyeswerdzie to okolice też mogą być.spremberg mógłby być jest ładniejszy takie ładne stare miasto. napisałeś o mulatach i mi to bardzo przeszkadza. nie chciałbym żyć w miejscu w którym jest pełno tego typu ludzi. ruskie mi nie przeszkadzają. Ale może macie rację nie opłaca się do niemiec jechać bo jak mówicie to bieda,syf, nikt mieszkania nie wynajmie i pełno neonazistów.

Gość gość
Taka sierota, jak ty to rzeczywiście nie powinna do Niemiec się wybierać. A bracia Grimm swoj***ajki, o Jasiu i Małgosi, Stoliczku nakryj się, Żabi Król, O rybaku złotej rybce, Kopciuszek i inne pisali w Marburgu. Tam żyła też święta królowa Elżbieta Węgierska, w swoim posługiwaniu ubogim była lepsza od papieża Franciszka razem z Matką Teresą razem wziętych. Fajne miasto, ten Marburg, szkoda, że nie dla takich fajtłap, jak ty.