Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chory 2latek bardzo rozne opinie 2lekarzy co robic

Polecane posty

Gość gość

Witam.synek od tygodnia ma katar(juz mniejszy bo aplikowalam nasivin)3 dni temu doszedł duszący kaszel przewaznie w nocy a wczoraj biegunka.poszlam na wizytę do pani doktor i dostaliśmy skierowanie na oddział szpitalny.stwierdzilazapalenie oskrzeli z obturacja i alergię.ostatnio zle zbadala mój córkę wiec poszlam do drugiego lekarza odbrazu po wyjściu od niej.oan doktor stwierdził zwykle przeziębienie i jelitowke przepisał syrop na biegunke i flegamine.osluchiwal dziecko dość długo w przeciwienstwie do poprzedniej lekarki.i mówi ze nic nie słyszy żeby byly tam jakies zmiany.co robic?iść do trzeciego lekarza?może następny stwierdzi znów co innego?nie wiem co robic z tym faktem

Gość gość jjnb
A co Ty uważasz na podstawie obserwacji swojego dziecka? Ja tak mam ze potrafię ocenić jak bardzo moje dziecko jest chore. Moje ostatnio cały tydzień miało gorączkę, syrop pomagał na troche a w nocy byl tak rozpalony ze nie mógł spac. Poszliśmy do lekarza, bo w koncu tydzień wysokiej temperatury mnie niepokoił, niby nic nie słychać ale ucho zaczerwienione i przepisała antybiotyk zeby sie nic nie rozwinęło. Cos mnie jednak tknęlo, nie dałam antybiotyku od razu, nie wydawało mi sie to tak poważne zeby dawać antybiotyk i miałam racje. Dwa dni brał jeszcze Nurofen i Lipomal i wszystko przeszło. Lekarz lekarzem ale matka widzi jak dziecko zachowuje sie w ciagu dnia, jak bardzo meczy go choroba, czy powoli mija, czy ciagle sie pogarsza.

Gość gość
No właśnie wydaje mi sie ze to jednak nie jest zapalenie oskrzeli.ta lekarka nie pytala nawet czy dziecko chodzi do żłobka a ten drugi lekarz tak.zaczal 2tyg temu i po 4dniach zachorowal

Gość gość
Czesto dziexko bierze antyb? Jak nie to podaj. Mozesz rano zrobic crp z krwi bedziesz wiedziala.

Gość gość
Nie chciałabym go faszerować antybiotykem bo niedawno miał dość często choruje.ile czasu ważne jest skierowanie do szpitala?

dziewczyno skoro masz skierowanie do szpitala to jedz do nie go ( w szpitalu pobiorą krew i mocz do badania i zbadają ) jeśli się okaże że to nic poważnego to wyślą cię do domu. a co zrobisz jak małemu się zacisną oskrzela tak że nie będzie mógł oddychać... nie ryzykuj. a i zapalenie oskrzeli jest wirusowe leczy się je zwziewnie a nie antybiotykiem. a to czy dziecko chodzi do przedszkola czy nie nie ma znaczenia przy wyborze leczenia

Gość gość
Jak sie pogorszy to go w kazdej chwili przyjma. A czemu ma skierowanie do szpitala? A nie leczenie w domu?

Gość gość
Jaka jest gorączka?? Jeżeli spada lub na razie stoi w miejscu to prawdopodobnie jest grypa, warto dowiedzieć sie czy inne dzieciaki chorują. Teraz jest taki sezon. Ogromnym bledem jest fakt że dziecko gorączkuje ma biegunkę kaszel a ty dopiero po tyg idziesz do lekarza i teraz się wszystko tak długo wlecze

Gość gość
Chyba miesiąc jest ważne , crp możesz zrobić ale przy jelitowce tez wyjdzie stan zapalny bo to jest zapalenie jelit , dla spokoju możesz pojechać na ostry dyżur ale bez skierowania na oddział i zobaczą czy będzie potrzeba pozostania. ...

Gość gość
Odwazna jestes ze nie jedziesz. Jechac zrobia tam krew odrazu moze rentgen. Jak beda dobre wyniki to pojedziecie do domu.

co w z tymi antybiotykami. antybiotyki zwalczają bakterie czy grzyby a większość chorób w tej chwili jest wirusowa ale lekarze bez przeprowadzenia badań które są podstawą do wystawienia diagnozy dziecku przepisują na czerwone gardło antybiotyk. masakra.

Gość gość
Jelitowka to wirus i niskie crp do kogos powyzej..

obturację trzeba leczyć w szpitalu ( znaczy to że zaciskają mu się oskrzela co uniemożliwia mu oddychanie )

Gość gość
I autorka pyta na kafe a nie jedzie do szpitala? Na co czeka???jechac!

Gość gość
W ogole nie goraczkowal.i gościu powyżej syn raczej nie ma zapalenia oskrzeli bo miał juz 5razy i wiem jak to wygląda.mial biegunkę wczoraj katar przechodzi i w nicy ma kaszel

Gość gość
Bylam u drugiego lekarza starszego stażem i który rzadko sie myli w przeciwieństwie do drugiej lekarki ktora nie umiała odnaleźć zrodla bólu brzucha u mojej córki.ona dala skierowanie.drugi lekarz mówi ze nie ma z czym tam jechac

Gość gość
Oczywiście ja z synem leżałam w szpitalu jak miał jelitowke , gdzie crp miał 127 a na pewno wiesz jaka jest norma Mądralo

2 i miał już 5 razy zapalenie oskrzeli ??? masz wilgoć w domu czy go przegrzewasz czy mylisz choroby. zapalenie oskrzeli nie leczone prowadź do astmy

Gość gość
Będzie miał robione testy alergiczne.ja mam astmę.polowa dzieci w żłobku jest chora,większość dzieci znajomych tez.zreszta bardziej wierze lekarzowi który jest jednym z 3najlepszych w miescie jak lekarce ktora stwierdzila u córki za pierwszym razem pasożyta na podstawie osluchania brzucha za drugim bole na tle nerwowym a za trzecim zapalenie dróg moczowych bez zlecenia badan.a corka ydawala bi chciała spać ze mną w łóżku byla zazdrosna o braciszka.no sory ale jaka ja mam miec pewność ze postawił tym razem dobra diagnozę synkowi?żadnej.

Gość gość
Sory ale to twoja decyzja dotyczaca zdrowia twojego dziecka. Po co chodzisz do dr ktoremu nie ufasz?

chcesz się przekonać na skórze własnego dziecka ????? z reszto po co pytasz się na forum żadna z nas nie widziała twojego dziecka i nie stawiamy internetowych diagnoz

Gość gość
No właśnie juz nie chodzę..przepisalam go dzis.

Gość gość
Czyli masz pewnosc ze dr nr 2 postawil sluszna diagnoze? Zakladajac temat tej pewnosci nie mialas. Co cie utwierdzilo w tym przekonaniu? Oczywiscie zycze zdrowia dla dziecka.

Gość gość
Opinie na lokalnym forum utwierdzily mnie w tym przekonaniu.dopiero znalazlam

Gość gość
Kobieto obys miala racje

Gość gość
Autorko powiem ci jak to było u mnie, może to pozwoli ci na podjęcie decyzji. Córka miała właśnie 2 lata. Zaczęło się od infekcji. Byliśmy u 2 lekarzy. Jeden uważał, że ososkrzela czyste, drugi, ze nie. Dostałam skierowanie do szpitala i pojechałam dla swojego spokoju. Zrobili badania krwi i rtg i... wyszło zaawansowane zapalenie płuc i oskrzeli. 3 godziny po przyjęciu doszło do potężnego skurczu oskrzeli i gdybym była w domu to dziecka by już nie było.

Gość gość
miniaaaa Nie jestem autorką. Mam córkę, ma 2,5 roku i miała już 8 razy zapalenie płuc i oskrzeli za każdym razem z obturacja. Nigdy nie przegrzewalam, nie mam wilgoci, zawsze było stwierdzone na podstawie rtg i dokładnych badań w szpitalu. I ma astmę, zdiagnozowano kiedy miała 2 lata.