Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMoNika

reklamacja w leroy.......

Polecane posty

Gość gośćMoNika

Dobry Wieczór, Ok 2 tyg. temu zakupiłam w sklepie Leroy M.kabinie prysznicową, którą okazała się wadliwa. Rozmiar, który był przedstawiony na opakowaniu okazał się fałszywy, ponieważ po złożeniu 'uciekło' gdzieś ok 5cm z przedstawionej wielkości... Do tego kabina jest niestabilna i cienkie.. Po złożeniu reklamacji pracownik/os.do tego upoważniona miała przyjechać i ocenić stan zakupionego produktu. Niestety dostałam tylko wiad. sms, że "Reklamacja została odrzucona"...Ale jak ? Przecież nikt fizycznie nie oglądał wadliwej kabiny..Czy można odrzucić reklamacje bez ocenienia stanu??? Czy może to standardowa procedura w sieci sklepów leroy? Pozdrawiam i czekam na odp. Czy ktoś ma tez taki problem jak ja ???:(

Gość gość
nie mają prawa odrzucić musisz pojechać i zażądać od kierownika wymiany lub pieniędzy co tam chcesz poczytaj w necie o swoich prawach jak nie znasz

Gość gość
dzięki, obawiam się tylko że to ścieciówka i jak bywa w Polsce dostanę odp,że moge się sądzić:/

Czasami stosują kruczki prawne, które uzależniają działanie gwarancji od zamontowania sprzętu przez profesjonalną firmę. Kiedyś FIAT unieważniał gwarancję na cały samochód, po samodzielnym zainstalowaniu (w oryginalnej instalacji :D) własnego radioodtwarzacza. Jedyne, czego może autorka dochodzić, to reklamacji z powodu niezgodności towaru z umową, czyli opisem towaru.