Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzę 2 kwietnia. Proszę podać mi dokładny spis ubrań dla dziecka do szpitala!

Polecane posty

Gość gość

Rodzę dziewczynkę, mam wp**du ubranek, ale nie wiem co i ile zabrać. W moim szpitalu wychodzi się po drugiej dobie od porodu. Dziękuje i proszę pisać

Gość gość
szpital daje swoje ubrania a ty musisz mieć tylko ubranka na wyjscie

Gość gość
Nie, mój szpital daje tylko pieluchy, wiem od położnych tam pracujących.

Gość gość
Zależy jak daleko masz szpital, czy może ktoś do Ciebie dojechać, czy to problem. W szpitalu nie potrzebujesz prawie nic... no może weź kaftaniki ewentualnie body i skarpetki.To wystarczy. Dziecko jest w pieluszce i zawinięte w tetrę (tak zawsze zawijają dziecko po każdym "zabraniu") i w kocyk/rożek. Dziecko w pierwszych dwóch dobach ciągle trzeba przewijać (po co więc zdejmować w kółko ubrania?), poza tym zabierają, a to na ważenie (codziennie), a to na szczepienie, a to na badania przesiewowe, a to na mycie, na badanie słuchu i inne cuda.. Więc jak będzie kaftanik, kocyk, pielucha i skarpetki to starczy. Chyba, że jednak chcesz mieć dziecko całkiem ubrane to jakieś półśpiochy jeszcze.. A jeśli nei wyjdziesz po 2 dobach z powodu żółtaczki, to i tak maluch będzie leżał pod lampami w samej pieluszce. Więc dziecku za wiele nie potrzeba. Ubrań na wyjście nie bierz. Przygotuj różne ubranka, które nadają się na wyjście (jakieś grubsze pajacyki czy spodenki, sweter itp.).. a jak będziesz wychodzić, to ktoś Ci przywiezie.. przecież nei wiesz czy dziecko urodzi się większe czy mniejsze, z jaką wagą... więc Ty będziesz wiedziała mniej więcej co masz w domu jakiej wielkości i powiesz, co mają przywieżć na wyjście..