Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MłodaPolka25

Młode pokolenie 24plus Jak wam się żyje w naszym pięknym kraju?

Polecane posty

Gość MłodaPolka25

Witam, niedługo stuknie mi ćwierćwiecze i nawet z tego powodu się nie cieszę. Nie chcę tu narzekać, ani wylewać swoich żali, ale w tym kraju żyje się coraz gorzej. Jestem po szkole, ma swoją wiedzę i umiejętności i już prowadzę w związku z tym mały ale własny biznes. Niestety na tym kończą się pozytywy. wszystko co jakimś cudem uda mi się zarobić przeznaczam na opłaty firmowe (zusy - fakt konieczność), inwestycje w ciągły rozwój i niewielki odsetek na przysłowiowe życie. Oczywiście mieszkam z chłopakiem, w wynajętym mieszkaniu, o wakacjach ani o ślubie nawet nie myślimy choć jesteśmy razem już 8 lat. Natomiast naszym rodzicom mażą się wnuki, żebyśmy się ustatkowali i dom zbudowali, jak należy, bo przecież to takie proste. A ja się pytam, kiedy to było takie proste? - chyba za czasów kiedy to oni się budowali , zakładali rodziny, każdy miał wtedy pracę i pieniądze, które mógł wydawać. Teraz albo każdy liczy swój grosz, albo żyje na kredyt. Ja na kredyt puki co nie żyje, tylko ciułam grosz do grosza nawet na jedzenie. O dzieciach już nawet nie mażę, bo mnie po prostu na nie, nie stać. Nawet jeśli moja firma przynosiłaby duże zyski to kto się nią zajmie w momencie kiedy ja będę musiała zająć się dzieckiem (oczywiście zakładając że przez 9 miesięcy bez problemowo nadal będę pracować)? Nikt, bo jestem na tak zwanym samozatrudnieniu i wszystkim zajmuje się sama, nie ma mowy o przestoju, bo to równa się z zamknięciem biznesu. Więc nie, dzieci mieć nie będę - jest mi smuto i przykro. Kłaniam się nisko tym którzy w moim wieku mają albo planują mieć dzieci. Jak żyje się wam? Jakie macie plany na przyszłośc? Jeszcze tu jesteście, czy już uciekliście za granicę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować