Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silverroom

pomożecie mi przetłumaczyć opis filmu z angielskiego logicznie?bo mi wychodzi ja

Polecane posty

Gość silverroom

koś dziwnie :O i odrzucają ze strony :P jako źle przetłumaczone, nieskładnie ... niestety jest uznana jako spam. wkleję częściami :/

Gość gość
a gdzie to zdanie masz?

Gość silverroom
gościu pomóż ❤️ mój englisz bardzo zły i moje tłumaczenia śmiechu warte 😭

Gość gość
bede wdzieczna za chociaz czesc:)

Gość gość
Dwoje braci około 40-dziestki są znalezieni martwi. Przy ich boku leży kobieta, półżywa. „Wszystko co ma znaczenie należy do przeszłości” wedle opowiadania w jaki sposób Janne poznje William po wielu latach separacji. Ona zostawia rodzinę aby mieszkać z nim w domku nad jeziorem. Tworzą uczucia miłości i pożądania które mieli za czasów dzieciństwa, bądąc słodkimi serduszkami bawiące się w lesie. Ale jednego dnia Chińska dziewczynka została znaleziona pływająca w rzece, i oni zrozumieli że są ścigani poprzez William’s brata. William and Janne uciekają dalej w las, próbując uciec od wroga.

Gość silverroom
tłumaczenie jest, teraz potrzebny polonista, żeby to jakoś poskładac :D:D a te słodkie serduszka to chyba jakoś inaczej....? chyba zbyt doslownie, ale nie mam pojecia jak wlasnie

Gość silverroom
w odrzuceniu napisali czas terazniejszy ma byc uzyty....

Gość gość
silverroom, opisałam mniej więcej. Jeśli TYYYYY potrafisz to zrobić LEPIEJ j to napisz i niekrytykuj. Sweethearts może reprezentować papużki nierozłączki. jeśli TY potrafisz lepiej, to masz pole do popisu.

Gość silverroom
no ja wlasnie nie umiem tego lepiej napisac. dlatego poprosilam was o pomoc, by to jakos skladnie napisac. ejj ejjj - wlasnie ta blondyna jest przepiekna. co Ci sie w niej niepodoba? ma naturalne biale wlosy, porcelanowa cere, niebieskie oczy, smukle ksztalty, ladnie wyrzezbione kosci policzkowe .... ???

Dwaj bracia koło czterdziestki zostają znalezieni martwi. Obok nich leży półżywa kobieta. "Wszystko, co się liczy, to przeszłość" to opowieść o tym, jak Janne spotyka Wiliama po wielu latach rozłąki. Opuszcza rodzinę, by żyć wraz z nim w domku nad rzeką. Na nowo budzą w sobie uczucie przyciągania i miłości, którą odczuwali w dzieciństwie, bawiąc się w lasach jako najlepsi przyjaciele. Ale pewnego dnia zauważają ciało małej chińskiej dziewczynki unoszącej się na wodzie z nurtem rzeki i uświadamiają sobie, że są ścigani przez brata WiIiama. Janne i Wiliam biegną wgłąb lasu, próbując uciec swojemu prześladowcy.

Gość gość
Lepiej się zajmij tłumaczeniem, a nie blondynką.

Nawiasem mówiąc, ten opis angielski jest beznadziejny, w ogóle nie wiadomo o co w tym chodzi, co to za Chinka, czemu brat ich ściga, zero logiki. Już nie mówiąc o tym niezbyt fortunnym "lust" w odniesieniu do dzieci. Dzieci się pożądały, no cóż, lekka perwersja.

Gość silverroom
oni mieli jakos po 14 lat, jak sie pozadali i w ogole zaczeli uprawiac seks :) opis niezly, wiem :D ale niczym innym nie dysponuje....

Gość silverroom
MAM!!! Two brothers in their fourties are found dead in the forest. By their side lies a woman, very weak, but still alive. When a policeman starts investigating what happened, the woman (Janne) tells the tragic, beautiful and lifelong love story of Janne and William, the youngest brother. A love story always disturbed by the older brother, Ruud, who hates his brother and through his whole life wanted to destroy him. Ruud blames William for his unhappy childhood and his lost love, and Janne is the woman between them, desired by both brothers. Separated for years following the tragic death of their only child, Janne and William meet again. They move into an abandoned summerhouse by the river. When one day a Chinese baby girl is found floating down the river, they realize that they are once again being haunted by Ruud.

Gość gość
tego to ja w ogole nie rozumiem :O

Gość silverroom
blagam pomocy :(

Dwaj bracia około czterdziestki zostają znalezieni w lesie, martwi. Obok nich leży kobieta, bardzo osłabiona, ale wciąż żywa. Kiedy policjant zaczyna dociekać, co się wydarzyło, kobieta (Janne) opowiada tragiczną a zarazem piękną historię miłości życia Janne i Wiliama, młodszego z braci. Miłości, której zawsze starał się przeszkodzić starszy brat, Ruud, pełen nienawiści do swojego brata i przez całe swoje życie usiłujący go zniszczyć. Ruud obwinia Wiliama za swoje nieszczęśliwe dzieciństwo i straconą miłość, bo to właśnie Janne jest kobietą, która stanęła między nimi, pożądana przez obydwu braci. Od lat żyjący w rozłące, będącej następstwem tragicznej śmierci ich jedynego dziecka, Janne i William spotykają się ponownie. Wprowadzają się do opuszczonego domku letniskowego nad rzeką. Kiedy pewnego dnia zostaje znalezione ciało małej chińskiej dziewczynki, unoszące się na wodzie z nurtem rzeki, zdają sobie sprawę, że po raz kolejny mają do czynienia z prześladowaniami Ruuda. x Trochę zmieniałam żeby było stylistycznie lepiej. To nie jest jakiś skomplikowany angielski, nie wiem albo się naucz języka albo się nie zabieraj za coś, czego nie potrafisz robić.

Gość silverroom
mam problemy ze stylistyka.