Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z piersiami w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Mam problem, jestem w 32 tyg ciazy i moje piersi zmienily wyglad. Kilka miesiecy wczesniej byly ladne jedrne a teraz jak worki. Prosze dziewczyny powiedzcie ze wroca do normy, ze sa jakies cwiczenia na piersi

Gość gość
Stanik jest bardzo istotny w kształtowaniu biustu, ale nie wystarczy :) Ważne są również ćwiczenia, masaże, prysznice,kosmetyki- bo co z tego, że piersi wyglądają ładnie w staniku, przecież kiedyś trzeba go ściągnąć... Po karmieniu piersi maleją, czasem asymetrycznie (jedna bardziej od drugiej), ale po jakimś czasie powinno wszystko wrócić do normy. Można też się wspomóc tabletkami, ale warto poradzić się lekarza

Gość gość
To, czy piersi znów będą kształtne, zależy również od kondycji mięśni klatki piersiowej. Gdy je wzmocnisz, lepiej podtrzymają piersi. Poza wspomnianym ćwiczeniem z przyciskaniem dłoni polecamy pływanie, które doskonale wpływa na wygląd biustu. Możesz też robić pompki w wersji dla kobiet. Uklęknij, podpierając się rękami, i unieś podudzia tak, by łydki tworzyły z udami literę V. Zginaj ręce w łokciach, pilnując, by nie dotykać podłogi klatką piersiową. Skuteczne są też ćwiczenia z ciężarkami. Usiądź na krześle, chwyć ciężarki, unieś ramiona w bok i ugnij pod kątem prostym. Złącz ciężarki przed klatką piersiową, po czym odwiedź ramiona z powrotem na boki.

Gość gość
Nie ma ćwiczeń na piersi. Na piersi są staniki. Jak biustonosz jest źle dobrany (a takie nosi 80% kobiet - za duże obwody, złe miski), to biust na tym mocno cierpi, bo nie ma odpowiedniego podtrzymania. W ciąży i podczas karmienia odpowiedni stanik jest jeszcze ważniejszy, bo rosnące i karmiące piersi zmieniają się, i trzeba wraz z ich potrzebami zmieniać bieliznę (broń boże nosić jakieś "rosnące" szmatki w rozmiarach S, M, L!).

Gość gość
Cycki trzeba masować i to jest bardzo ważne.

Gość Ania_87
Oprócz ćwiczeń najważniejszy jest dobry dobór stanika. Trzeba wybrać się do salonu gdzie Ci dobrze doradzą i można w ten sposób wiele zyskać. Ja ze swojej strony polecam Allesa. Panie są mega pomocne.

Gość gość
Efetima pharmacare- do biustu. Ja używałam całą ciąże i doskonale radziła sobie z obrzmiałą skórą w ciąży. Preparat dodatkowo ujędrnia biust i pięknie pachnie.