Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrówkaaaa____

Czym myjecie, smarujecie niemowlaki, że tak pięknie pachną?

Polecane posty

Gość mrówkaaaa____

Jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem i zdarza się, że niektóre moje koleżanki- pamiętam, że miały dzieci, które cudownie pachniały takim dziecięcym zapachem kosmetyków, a niektóre nie. Wtedy mnie to nie interesowało, więc nie pytałam. Czy rzeczywiście jest tak, że te ładnie pachnące kosmetyki zawierają substancje szkodliwe i nie powinno się ich stosować? Może są jakieś zdrowe płyny do kąpieli/balsamy/kremy, które nadają ten piękny zapach skórce dziecka?

Gość gość
nivea baby

Gość gość
hipp- jako jeden z nielicznych ma "zdrowy" skład i bardzo ładny, dość intensywny zapach

Gość gość
nie sa szkodliwe, trzeba patrzec tylko, zeby byly bez parabenow, chcoiaz zapach dziecka zalezy od wielu rzeczy- czasami zwymiotuje i nawet po umyciu i przebraniu troche czasami czuc, jesli wraca ze zlobka zawsze pachnie perfumami pani, ktora najwiecej sie nim zajmowala. jesli na obiad jest ryba, a potrafi sobie wlozyc kawalki nawet do ucha, to po umyciu dalej czuc. generaknei jednak umyty delikatnym plynem i ubrzany w swieze ubrania+zapach naturalny niemowlaka- to najpiekniejszy zapach na swiecie.

Gość gość
Zapach dziecka jak jest karmione naturalnie, przy sztucznym wypaca białko i sztuczne witaminy.

Gość gość
Głupoty piszesz.moj synek byl karmiony sztucznie i zawsze pachnial ladnie.ja uzywalam oliwki w żelu skarb matki miała lekko migdalowy zapach albo kwiatowej Johnsona

Gość gość
Ale mój akurat nie byl uczulony na zaden kosmetyk.zreszta ma półtora roku i nadal go smaruje jakimś balsamem po kąpieli np ostatnio Johnson lawendowy i buzke kremem nivea baby.a jak juz jestesmy przy temacie to jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji pupy?uzywala któraś mama kremu do przewijania mixa baby?

Gość gość
Może to nie dziecko pochniało ,tylko jego ubranko.

Gość gość
Może.ja np od zawsze używa plynu softlan do płukania i on bardzo ładnie pachnie.ale maly dzidziuś tez ma swój zapach.chociaz znam sytuacje gdzie od dziecka 3mc wręcz cuchnelo skislym mlekiem i potem bo tak mamusia dbala.powinni takim dzieci odbierać same sie odpuerdola a dziecko nawet nie umyte

Gość gość
ja mam oliwke nivea ale pamietam ze mama moja siostre smarowała bambino i to mi przypomina niemowlaczka

Gość gość
a ja akurat mam kolezanke, ktora jak najbardziej dba o dziecko. zawsze czysciutkie, wykapane, ale uzywala bardzo specyficznego balsamu dla dziecka, bo lepiej sie wchlaniał niz oliwka. wrecz odrzucalo mnie od tego zapachu;/