Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ayy

Ile dostaliscie alimentow?

Polecane posty

Gość Ayy

Jak wyzej. A o ile wnioskowaliscie sądownie?

Gość gość
Zalezy jak duze dziecko jest, znaczy ile lat ma?

Gość gość
Slyszalam, ze sad "ucina" wnioskowana w pozwie kwote. Jesli mozecie dopisujcie ile dziecko ma lat :)

Gość jeszcze nie ojciec
Alimenty to kompletna głupota. To powinna być ostateczność. Polska to zacofany kraj.

Gość gość
100zl w 2000roku 8letnia corka

Gość gość
Alimenty nie sa totalna glupota, jesli zyje sie z kims kto jest psychiczny, nie placi na dziecko, "bo nie". Dziecko sie na swiat nie prosilo

Gość gość
gość dziś "100zl w 2000roku 8letnia corka " O ile wnioskowalas?

Gość gość
Tak alimenty sa po to zeby mamusia mogla siedziec w domku na d***e. To pisze kobieta

Gość gość
Kobieta urodziła, wiec powinna utrzymywać. Niestety biedni ojcowie są dyskryminowani przez sadu i zmuszani do płacenia na jej dziecko.

Gość jeszcze nie ojciec
Dziecko powinno być 6 m-cy z matką i 6 m-cy z ojcem.

Gość gość
Kobieta urodzila, ale facet splodzil, nie zeby cos. Rodzice powinni na dziecko lozyc po polowie. I dziecku nie powinno brakowac.

Gość gość
gość dziś Kobieta urodzila, ale facet splodzil, nie zeby cos. Rodzice powinni na dziecko lozyc po polowie. I dziecku nie powinno brakowac. X Daruj sobie te feministyczne gadki. Gdyby nie kobieta to dziecka by nie było. Dlatego kobieta powinna dźwigać tego garba, nie facet :classic_cool:

Gość ay
To, ze pytam ogolnie o alimenty - nie znaczy, ze jestem matka. Chce ubiegac sie o alimenty od nienormalnych rodzicow po wyprowadzce.

Gość gość
mamy tu wlasnie powyzej jeden przyklad idioty faceta ktory nie wiedzial ze na dziecko trzeba placic. Jestes glupi nie umiesz sie zabezpieczac lubisz skakac z kwiatka na kwiatek to bedziesz placic i nie ma zmiluj, twoje obelgi tez na niewiele sie zdadza

Gość gość
13.34 tak lozyc na dziecko po polowie. Wiec skad te zasadzane 500-600? Czy dziecko miesiecznie kosztuje ponad tysiaka.Nie!!!! W Polsce tak jest ze po rozwodzie ojciec w calosci utzymuje dzeci.

Gość gość
I nie zgadzam sie, zmiana srodowiska dziecka co pol roku nie jest dobrym pomyslem.

Gość gość
gość dziś mamy tu wlasnie powyzej jeden przyklad idioty faceta ktory nie wiedzial ze na dziecko trzeba placic. Jestes glupi nie umiesz sie zabezpieczac lubisz skakac z kwiatka na kwiatek to bedziesz placic i nie ma zmiluj, twoje obelgi tez na niewiele sie zdadza X Mamy tu przykład pasożyta, który myśli, ze jak użyczy macicy do nasienia to od razu musi mieć facet obowiązki (przymusy).

Gość gość
ja niezle zarabiam, dziecko juz w miare odchowane ma 9 lat . teoretycznie alimentow nie potrzebujemy ALE i tak skarze faceta zeby mial nauczke. Te jego smieszne pieniadze odkladam na osobne konto dla córki. Niech ma na "przyszlosc" cos od tatusia ktory nawet nie chce jej odwiedzic. I mozecie hejtować mam to gdzies. Facet zasługuje na takie traktowanie.

Gość jeszcze nie ojciec
Gość 13:39 właśnie kobieta ma tylko prawa a mężczyzna tylko obowiązki. To że ty się z czyms nie zgadzasz niespecjalnie mnie interesuje.

Gość gość
Ja mogę płacić, czemu nie, ale NA DZIECKO, a nie na tą wstrętną loche, która myśli że jak sobie zrobi trójkę dzieci z trzema innymi facetami to będzie żyć za alimenty jak pączek w maśle, jeszcze sie s'u'k'i zasłaniają tym, ze dziecko opieki potrzebuje, 7letnie dziecko do szkoły idzie! a nie opieka, a ty do roboty won darmozjadko zasrana. NA DZIECKO mogę płacić, ale nie na tą k'u'r'w'e, a niestety jest tak, że to baba rozporządza tą kasą i ona za to żre i sie ubiera i wydaje na swoje głupoty, a dziecko z gołą dupą chodzi i nie ma co jeść

Gość gość
13.39 dziecko nie kosztuje 1000 zł??? czy ty jestes normalny??? myslisz ze alimenty to sa tylko na jedzenie??? a inne koszty?? zwiazane ze szkoła, ubrania, zwiazane z leczeniem (jezeli dziecko choruje), i inne opłaty. Alimenty to koszty zwiazane z dzieckiem A NIE NA JEDZENIE. Wszystko sie dzieli na pół ty głąbie. Widac ze dziecka nie masz skoro takie glupoty wypisujesz

Gość gośćqqqq
jeszcze nie ojciec dziś Alimenty to kompletna głupota. To powinna być ostateczność. Polska to zacofany kraj. xx Możesz wytłumaczyć jaka ostateczność bop nie bardzo rozumiem? :) Ostateczność czyli kiedy już matka z dziećmi przymiera głodem? albo zamarza bo nie ma na węgiel? :)

Gość gość
Obliczylam swoje utrzymanie i miesiecznie wyszlo 1000zl WRAZ (!!) z comiesieczna wizyta u ortodonty (150zl), biletem miesiecznym (50zl), wyzywieniem , dokladaniem sie do rachunkow, odzieza, wyzywieniem, wizyta u ginekologa co 3 miesiace i splata aparatu ortodontycznego. To chyba nie jest duzo na 18 latkę? Wnioskuje o 1100zl, gdyz sad ucina "zadana" kwote. Jak dostane 700 ( dzielone na dwoch rodzicow z ktorymi nie mieszkam ) to sie bede cieszyc, bo to mi w zupelnosci wystarczy. Nie jestem pazerna -.-' I nie uzywam feministycznych gadek, taka prawda, dziecko jest WSPOLNE. Matka rodzi, facet plodzi. Bylo sie nie pchac z nia do lozka skoro doskonale wiesz, ze moga byc tego skutki, CZYLI DZIECKO. A dziecko niczemu niewinne, na swiat sie nie pchalo same. Wiec mnie nie pouczaj ;)

Gość gość
Robicie dziecko, nie interesujecie sie nim (moj przyklad - zero wsparcia, czulosci od rodzicow, nawet jako male dziecko). Niezbyt odpowiedzialnie. Nastepnie migacie sie chociazby od alimentow. Naprawde, zalosne

Gość gość
Nie pouczaj tylko podburzam :) na szczęście nie mam dziecka :)

Gość gość
odpowiem na pytanie, mam 500 zł na dziecko, komornik ściąga z "tatusia". "Tatausia" pokarało, bo wziął sobie starą babę z własnym dzieckiem i swoich nie będzie miał. Obowiązek alimentacyjny to także wychowanie, uważam, że alimenciarz powinien utrzymywać dziecko w całości, to nie on bawi się z dzieckiem, nie przygotowuje do szkoły, nie chodzi do lekarza, nie martwi się czy dziecko ma opiekę jak musi iść do pracy albo wyjść gdziekolwiek. Pocieszam się jedynie, że takie dziecko nie będzie chciało znać "tatusia" jak urośnie.

Gość jeszcze nie ojciec
gośćqqqq czytaj ze zrozumieniem

Gość gośćqqqq
Ja mam dwoje dzieci 5 i 9 lat. Wnioskowałam o 500 zł na dziecko liczyłam na 300zł. chociaż :) Ale mój były zaczał się przechwalac na rozprawie jaki to on zaradny i ile to on potrafi mieć dniówki :) Napisał w swoim wniosku 400zł na dzieci a sędzia zrozumiała że 400zł. na dziecko i tak zasądziła a on się zgodził :)

Gość gość
700 na roczne dziecko. Bylego meza stac i na wiecej .

Gość gość
Ja tez nie mam dziecka, jednakze jestem zmuszona pozwac obojga rodzicow o alimenty, by jakos wyzyc. Mieszkac z nimi nie moge, nie mam tutaj spokoju, ciagle sa klotnie, halas... No coz. A mi zalezy na stduiach i zdobyciu tytulu technika, wiec musze sie uczyc , a skoro to robie nie mam niestety czasu na prace i co mam zrobic? :|