Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybór szkoły

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ! :) Przychodzę do Was z problemem wyboru szkoły ponad gimnazjalnej. Mam 15 lat jestem w II gimnazjum wiadomo mam jeszcze 1,5 roku na tą decyzję ale myśląc nad moim dorosłym życiem nie wiem co chcę robić w życiu ! Ten fakt mnie załamuje :( Koleżanki z mojej klasy już mają plany na szkołę, życie a ja nie wiem nadal :[ Co do moich oceń nie są one zadowalające średnia 3.9/4.0/4.1 to max. Bardzo lubię sport wręcz kocham ale to mi pracy nie da :( Przedmiotów ścisłych nie lubię, gastronomia mnie nie interesuje, podoba mi się zawód przedszkolanki lecz jest bardzo dużo nauki i trzeba mieć nerwy do dzieciaków gdzie u mnie z tym jest różnie. Rodzina mnie pyta Gabrysia a Ty jaką szkołę chcesz wybrać lecz ja mam pustkę w głowie nie mam totalnie pomysłu na siebie. Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji, chętnie zapraszam do podzielenia się tym problemem. Pozdrawiam :)

Gość gość
na studiach matura jest ważna jeżeli nie wiesz co konkretnego chcesz robić pomyśl w jaką stronę chcesz iść czy ścisłe czy humanistyczne we wszystkich zawsze są ważne postawy jak matma czy polski i dodatkowy język na te przedmioty musisz zwiększyć nacisk na wszystkich studiach dobrze mieć angielski rozszerzony do tego dwa przedmioty rozszerzone jak przyrodnicze to biologia chemia jak ścisłe to fizyka matma humanistyczno społeczne to historia i geografia wybierz zestaw w którym ci najlepiej idzie później dobierzesz do tego studia