Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żanka_1

padaczka u beagla

Polecane posty

Gość żanka_1

Pierwszy raz dzisiaj mój pies ma padaczkę. Byłam u weta, dostał zastrzyk ale cały czas ma drgawki. Może nie tak silne jak na początku. Utrzymują się dobre 5-6 godzin. Może ktoś miał do czynienia z tą chorobą? Ile może trwać taki stan?

Gość żanka_1
Dobra , dałam mu w łeb tłuczkiem do mięsa i drgawki ustały .

Gość żanka_1
23.03 ******* podszyw

Gość gość
Mój pies miał padaczkę jednak stan padaczkowy nigdy nie trwał u niego aż tak długo.

Gość żanka_1
Może zdechnie . Czy moge go wyrzucić do pojemnika na odpady mieszane ?

Gość gość
Ładne podszywy ktoś pisze typowy półmózg.

Gość żanka_1
23.08 dla mnie to nie śmieszne i s********j z tą jak nie masz nic do powiedzenia mądrego.

Gość gość
Ale co ci weterynarz powiedział? Tutaj masz przypadek gdzie powinien chyba zostać na obserwacji u weta, Za długo się to utrzymuje

Gość gość
Zbierasz odchody swojego psa ?

Gość gość
Zbieram jutro przywiozę wywalić ci pod dom. Spier...

Gość żanka_1
Weterynarz powiedział mi ,że muszę masować mu prostatę .

Gość gość
A wiesz ty dziecko przynajmniej co to jest prostata i gdzie się znajduje?

Gość żanka_1
Wiem bo codziennie masuje ojcu :classic_cool:🖐️

Gość żanka_1
Same debile i podszywy. Wet powiedział, że dostał to co było mu potrzebne. Antybiotyku nie ma potrzeby podawać i że trzeba czekać.

Gość gość
wszystkie rasowe psy są spieprzone genetycznie dopuszczają matki z synami, córki z ojcami, nawet dziadków z wnuczkami, byle tylko kasy zarobić na szczeniakach a psy rasowe żyją teraz góra 5 lat - a weterynarze tylko ręce zacierają, żeby tacy frajerzy jak autorka kupowali te spieprzone pieski i płacili cały czas za ich leczenie

Gość żanka_1
23.34 może masz rację, ale nie o to pytałam.

Gość gość
nie "może" tylko mam rację nie kupujcie rasowych psów!!!

Gość gość
wpiszcie w google "Crufts - wystawa psów rasowych czy genetycznych mutantów?"

Gość żanka_1
Dobra teraz to wiem, ale 5 lat temu jak go kupowałam nie wiedziałam. Pytam czy u któregoś z waszych rasowych psów napad trwał tak długo?

Gość gość aaa
Mam nierasowego i ma trudna do leczenia padaczkę. Nie wiadomo co z tego będzie. Dostaje luminal, neuran i sól bromku, czy jak to się nazywa. Wszystko w wysokich dawkach. Nie znam się, ale dla mnie takie trwające drgawki, to coś nie do przyjęcia. Idź do innego weterynarza! Poszukaj kogoś dobrego w necie. Wydaje mi się, na ile mam orientację, że on jest nadal w stanie trwającego ataku. W takich sytuacjach raczej podaje się doo******czo wlewkę DIAZEPAM. Mówię to, na podstawie rocznego doświadczenia z chorym psem. Nie jestem oczywiście znawcą, ale tyle wiem. Pies się męczy!

Gość gość aaa
Może jeszcze tu zaglądniesz i przeczytasz, co napisałem. Szukaj dobrego weterynarza. Naprawdę są rozmaici. Tak jak lekarze leczący ludzi, są dobrzy i kiepscy. Mój weterynarz, od razu kazał kupić tę wlewkę, żeby przerwać ewentualny silny i długotrwały atak. Nie wiem, jakie to są drgawki? Czy tylko trzepie głową, czy całym ciałem? Czy ma kontakt z tobą, czy nie?

Gość żanka_1
Macha ogonem jak do niego mówię, ale jest taki zdezorientowany. Wchod******onty ciasne. Na nogach chwiejny. trzecie głową i górną częścią ciała. Jest bardzo zmęczony.

Gość żanka_1
Dziękuję za odpowiedź. Teraz nie mam jak, ale rano poszukam drugiego.

Co się tak rozczulacie nad beaglami ? To durne psy :o rozjechałem autem tego ścierwa już ze 4 sztuki :D Kundle są mądrzejsze - rozglądają się czy nic nie jedzie . A te debile lecą na pewną śmierć .

Gość gość
Jak czytam takich palantów jak gość powyżej to mam ochotę przelecieć się z siekierą po mieście i wybić połowę mieszkańców. Co za debile, co z tym światem się dzieje? Jakim prawem g****a mają możliwość wypowiedzi? Autorko, to jest normalny stan po ataku padaczkowym. Pies dochodzi do siebie. U niektórych psów trwa to długo. Ja miałam kundelka chorego na padaczkę ale dochodził do siebie o wiele szybciej. (dochodził- gdyż po dwóch latach męki z padaczką odszedł za TM). Podawałam mu diazepam(relanium).

Gość gość
durne to mało powiedziane ! są debilnymi darmozjadami tak jak inne Angielskie psy Golden Retriever czy Labrador ,pustackie kundle ! uśpij go bo będziesz się tylko z nim męczyła i kase wydawała a pożytku i tak z tej rasy człowiek nie ma !

Gość gość
wszystkie rasowe psy są spieprzone genetycznie dopuszczają matki z synami, córki z ojcami, nawet dziadków z wnuczkami, byle tylko kasy zarobić na szczeniakach a psy rasowe żyją teraz góra 5 lat - a weterynarze tylko ręce zacierają, żeby tacy frajerzy jak autorka kupowali te spieprzone pieski i płacili cały czas za ich leczenie xxx Kundle też żyją teraz po 5 lat, bo w Polsce mamy nowe choroby na które jest brak leków. Moje rasowce żyły każdy p 15 lat - duże psy i teraz mam kolejnego staruszka małej rasy, który żyje już 10 lat, kolejny 7 lat, następny 5 lat i 3 co mają 4 lata. Jak na razie żadne z nich nie wybiera się na tamten świat, ale jak je komary pozarażały, to leki z dalekiego wschodu sprowadzałam, żeby wyzdrowiały

Gość gość
dobij bydlę

Gość gość
sam się dobij bydlaku