Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żanka_1

padaczka u beagla

Polecane posty

Gość żanka_1
Jeśli jest to normalny stan popadaczkowy to można dawać mu jeść? Bo ktoś wyżej napisał, że od płynów wzmaga się obrzęk mózgu.

Gość gość
Padaczka to nie choroba tylko objaw chorobowy. Szukaj przyczyny ataków padaczkowych

Gość żanka_1
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Gość gość
Normalnie możesz mu dać jeść jak będzie chciał to zje.

Gość gość
Nasz pies cierpi na objawy padaczki. Zyje (my) z tym od kilku lat. Po ataku (zależy na jaki rodzaj padaczki piec cierpi) pies chodzi jakby pijany i zdezorientowany. Co pomaga skrócić czas zdezorientacji, dobrze jest owinąć zmrożone opakowanie zielonego groszku lub innego sypkiego warzywa w cienki ręcznik i zaraz po ataku przyłożyć ten zimny okład pomiędzy łopatki psa i trzymać przez kilka minut. Można mu również podać pół łyżeczki niesłodzonych lodów waniliowych parę minut po ataku. Pął łyżeczki i nie więcej! Przynależę do grupy wsparcia osób z takimi psami i stąd te informacje (sprawdzone). Nie mam sensu pisać o lekarstwach bo najpierw trzeba zdiagnozować czy to padaczka, jej objawy oraz częstotliwość. Musisz poszukać dobrego weterynarza. Pozdrawiam.

Gość żanka_1
Dzięki za słowa otuchy, mój pies reaguje tak samo Jak piszesz. Dzisiaj rano jesz cze był pijany i do tego łapczywy na jedzenie i picie. Teraz leży, wstaje chwiejny do picia ale nie chce jeść.Jest spokojny, ale czuje każdy mój dotyk. Widzę poprawę. Ciężko będzie zdiagnozować co było przyczyną tak ciężkiej padaczki, bo to pierwszy raz od 5 lat. I jak wiadomo u beaglów jest (eśmy) po przejściach.