Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaadama1

Pytanie o CC

Polecane posty

Gość mamaadama1

witam za dwa tyg mam planowana cesarke ze względów zdrowotnych i mam takie pytanie w związku z tym czy w szpitalu po porodzie gdy jest obchód, to lekarze na obchodzie też zaglądają "między nogi" kobiecie która jest po cesarce czy nie, wybaczcie to pytanie ale to moja pierwsza ciąza a zapytać sie nie mam kogo

Gość gość
Niestety tak musza sprawdzic czy nie masz krwotoku czy krwawienie jest w normie

Gość gość
Zarowno po sn jak i po cc masz miedzy nogami wielka podpache i krwawisz i lekarz musi sprawdzic czy wszystko ok tam na dole

Gość gość
e tam. mi nic nie sprawdzali:)

Gość gość
nie zaglądają nie mają po co, bynajmniej u mnie nie zaglądali

Gość gość
Mi nie tyle w krocze zagladali ( bo tam juz nie było na co patrzec)co patrzyli na rane po cc i sprawdzali macice..tzn lekko uciskali brzuch i sprawdzali czy wszystko jest ok.

Gość gość
nie na szczescie nie mialam cc i sprawdzali tylko brzuch lekarz lekko uciskal brzuch i zagladal pod opatrunek na rane natomiast te po sn pokazywaly krocze przed personelem medycznym a dokladnie pare lekarzy ordynator i pare studentow he he

Gość gość
Mi nigdy nie zaglądali w krocze,a w szpitalu spędziłam 8 dni.Nawet rany nie oglądali.Moją ranę tak naprawdę oglądała tylko pielęgniarka przy zmianie opatrunku i przy zastrzyku przeciwzakrzepowym. Dodam,ze kobietom po sn też nie zaglądali w krocze przy wszystkich.Obchód wyglądał tak,ze wchodzili lekarze,ordynator pytał czy wszystko w porządku,jeśli tak to wychodzili a jeśli jakaś kobieta miała jakąś wątpliwość odnośnie krocza to zapraszał po obchodzie do osobnego gabinetu,żeby przy innych pacjentkach nie gmerać w kroczu.

Gość mamaadama1
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi mysle ze nie będzie tak zle i jakoś to wszystko przetrwam:)