Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ana30lat

czy warto sie leczyc skoro i tak nie bede miec dzieci

Polecane posty

Gość ana30lat

OD dluzszego czasu nie mam okresu. Czy warto to leczyc skoro i tak nigdy nie bede w zwiazku i nie bede rodzic dzieci? Bo bede do konca zycia sama.

Gość gość
Hmm wiesz ana, ja myślę, że powinnaś się leczyć, bo z czasem możesz mieć paskudne komplikacje. Znam osobę, która jak Ty wspominasz nie miała okresu miesiącami i latami, bo raz w roku mieć okres, to jak to liczyć. No i ma straszne bóle brzucha, bo to wszystko zbiera jej się w środku. Co miesiąc cierpi bóle podczas owulacji i jajeczka zbierają jej się nie wiem na jajnikach czy jajowodach. Potrzebne jest czyszczenie laparoskopowe jajników i różne nieprzyjemne zabiegi. Jeśli nie masz okresu, to jest jakiś powód. Dla własnego dobrego stanu zdrowia powinnaś się zacząć leczyć. Nie musisz myśleć pod kątem urodzenia dziecka, skoro nie chcesz, ale żeby Ci się nic złego nie działo później.

Gość gość
Też tak uważam. Niezależnie od planów związanych z potomstwem lub jego brakiem powinnaś się po pierwsze zdiagnozować. Żeby wiedzieć, jaka jest przyczyna i, jak ewentualnie leczyć.