Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość jedynaczkaaaaaaa

Czy tylko moje dziecko jest jedynakiem ? są tu mamy jedynaków ?

Polecane posty

Gość gość jedynaczkaaaaaaa

witajcie moja córka ma 3,5 roku jak narazię nie planuję więcej dzieci czy myślicie że robię zle ? już miałam wiele docinków od znajomych sąsiadki np dzisiaj. wkurzyła mnie sąsiadka bo jak stwerdziła powinnam mieć 2 dziecko bo jedno to głupio i dziwnie ;/ okej już miałam jej powiedzieć że na jakim poziomie żyję ja a na jakim ona !! jej nie stać na wędlinę za 30 zł tylko na mielonkę za 11 moje dziecko ma dużo zabawek a jej trójka dzieci można policzyć na palacach. Moja córka ma wszystkie ubrania nowe nie z drogich sklepów ale nowe buty to samo a ona dostaje od koleżanki od rodzeństwa czasami te dzieci wyglądają jak strachy na wróble!!! lepiej by sie zajeła swoimi dziecmi a nie mną i mówić mi czy powiinam mieć dziecko czy nie wielekrotnie mi docina że moja córka nie ma siostry czy brata. Nawet mojej córce ! a to już moim zdaniem jest przegięcie kompletne. Jestem bardzo młoda mam 23 lata prację mój mąż też ale nie chcemy po prostu 2 dziecka. Oczywiście za 2 - 3 lata może się zdecydujemy. Czasami myślę że może faktycznie nie ma co odkładać że będzie zadługa różnica wieku między dziećmi juz sama nie iwem. Ja jestem jedynaczką teraz mam dom na siebie kilka hektarów pola nie musze się dzielić z rodzeństwem :) zasze miałam to co chciałam :P ubrania zabawki itp. moze dlatego wydaje mi się ze lepiej być jedynakiem :) a wy jak myślicie ? na brak towarzystwa nie nazekam mam kolezanki z którym wrazie "co" mogę pogadać czy się nawet wypłakać.

Gość gość
up

Gość gość
ja jestem, ale moj syn ma 1,5 m-ca ;) choc nie ukrywam, ze bedzie jedynakiem napewno

Gość gość
z doswiadczenia wiem ze jedynaki sa rozwydrzone.. chodzi o to ze rodzice wtedy za bardzo go rozpieszczaja.

Gość gość
Moje dziecko tez jest jedynakiem, ma 6 lat, urodziłam młodo, miałam 20 lat ale powiem Ci ze teraz powoli dojrzewam do decyzji o drugim dziecku i chyba na jesień rozpoczniemy starania. Uwazam ze nie ma co na sile zachodzić w druga ciaze, wychowuj dziecko, żyj normalnie i nie myśl o tym. Jeśli kiedyś dojrzejesz o decyzji o drugim dziecku to je urodzisz a jeśli nie to bedziesz miała jedno. Nie jest najważniejsza mała różnica wieku tylko to zeby rodzice byli gotowi na drugie maleństwo. To przyjdzie z czasem albo i nie.

Gość gość
ja osobiście nie znam rozwydrzonego jedynaka, a znam ich kilku. Moja córka na 90% też będzie jedynaczką, bo po pierwsze chcę jej dać więcej niż ja sama miałam, a po drugie nie chce mi się już babrać w pieluchach itp to nie moja bajka

Gość gość
Ja jestem jedynaczka. Moj syn tez jest jedynakiem, ma 7 lat.

Gość gość
Mam prawie dziesięcioletnią córkę i nie zamierzam mieć więcej dzieci. To moje życie i moja sprawa. Tak postanowiłam. Moje dziecko dało mi porządnie w kość pod wieloma względami i nie mam już cierpliwości na następne. Po co mam się zmuszać, bo tak trzeba? Ciekawe, że pytania o drugie dziecko zadają ci co mają dwoje lub więcej? A bezdzietni? Nigdy się nie wtrącają:)

Mam mam 1 dziecko - 9 lat. Wcześniej ciągłe naciski miałam od teściowej i ..... bezdzietnej szwagierki że najwyższa pora mieć drugie.Tłumaczyłam raz,drugi,milionowy aż w końcu odpowiedziałam coś po chamsku i spokój mam od lat. Mam gdzieś co inni uważają na ten temat.Czasami lepiej mieć jedno dziecko i życ na poziomie , niż dwójkę i więcej - klepiąc biedę.

Gość gość
ja tez nie planowalam rodzenstwa dla mojej corki az kiedy mloda miala cztery lata wpadlam z synkiem, na poczatku bardzo plakalam, potem przyzwyczailam sie do mysli o drugim maluchu, teraz corka ma 7lat, syn2 i sa dla siebie super wazni, maja bardzo silna wiez, widze jak wiele starsza corka zyskala przy bracie a i z drugim dzieckiem jest duzo latwiej niz z pierwszym, nie chce nikogo namawiac do drugiego dziecka bo kazdy czuje inaczej, napisalam tylko jak u mnie bylo

Gość gość
to nie jedynaki są rozwydrzone tylko tam, gdzie jest kilkoro dzieci, no bo te dzieci walczą między sobą już od urodzenia o jedzenie, zabawki itp.są niepilnowane, robią co chcą, ostatnio policja u nas na jesieni przywiozła matce 2 rozwydrzonych bachorów braci 6 i 7 lat, bo kradli na działkach warzywa

Gość gość
też mam jedno i robię to z wygody dla siebie, a co to ja królica, aby rodzić i zapierdalać jak wół 24 godzin na dobę, to tylko idiotki same siebie pakują w zapieprz

Gość jhgjghj
Też mam jedynaczkę. Nie chcę żeby musiała się zastanawiać które z dzieci jest bardziej kochane, żeby musiała z czegoś rezygnować z powodu rodzeństwa czy rywalizować. W rodzinie mam sporo jedynaków i żadne nie żałuje. Natomiast te konflikty wśród rodzeństwa są koszmarne. Ja nie znam rodzeństw które się dobrze dogadują i nie mają jakichś uraz do siebie itd.

Gość gość
też jestem gdzie mama rodzeństwo i mam żal do rodziców o to, że mnie gorzej traktowali i przez to mam jedno dziecko, bo sama na sobie wiem co to zza ból być odrzuconą przez rodziców

Gość gość
moja ma 4 lata i będzie jedynaczką. Tak postanowiłam i zdania nie zmienię. Mam dość pieluch, wstawania w nocy, karmienia, ząbkowania itp historii. Nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki.

Gość Arielkaaaaaaaaaaaaa
Moja corka ma 4 lata i zostanie jedynaczka . Nie chce miec wiecej dzieci i wiem ze to sie juz nie zmieni .

Gość gość
też mam jedynaka 5l., tylko u mnie niezależnie ode mnie jest jedynakiem. Chciałam choć 2, ale nie mogę zajść w drugą ciążę od 4lat. Mąż mnie pociesza, że dobrze, że mamy choć jedno i tego się trzymam. Na szcęście mi nikt nie zadaje idiotycznych pytań: kiedy drugie? :O Autorko jak jeszcze raz się ciebie ktoś zapyta kiedy nastepne dziecko? Odpowiedz albo, że więcej wam Bozia nie chce dać - zamyka to od razu buzię tych klekot, albo: do osoby która ma np. 2 dzieci, odpowiedz pytaniem na pytanie - a ty kiedy trzecie? :D magiczne zaklęcie zamyka im paszcze na wieki :)

Gość gość
Ja mam 2,5 letnia corke i pozostanie jedynakiem bo wiecej dzieci miec nie chce. Autorko dziwie Ci sie,ze jeszcze nie odpowiedzialas tej glupiej sasiadce jakos stanowczo,zeby sie odpieprzyla i zajela swoim zyciem.

Gość gość
co cie obchodzi głupia sąsiadka? ja mam dwójke ale w ogole nie uważam że trzeba miec więcej niż jedno. wręcz uważam ze jak ktoś nie chce to bardzo mądrze robi że nie decyduje się na drugie 'bo tak trzeba' 'bo głupio wygląda' - co za debilizm :o ty Autorko jesteś bardzo młoda 23 lata i pierwsze dziecko. masz jeszcze czas więc wyluzuj, ja urodziłam pierwsze jak miałam 29 a drugie 30 lat więc nie miałam już na co czekać ;) ale ty możesz mieć 2 koło 30stki i też ok. albo wcale w końcu to wasza decyzja.