Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wytatuowane kobiety sa chore psychicznie

Polecane posty

Gość gość
chcialam wrzucic linki publikacji badan ( aktualnych) nt zaburzeń osobowosci tatuowanych , niestety wyrzuca mi to jako spam

Gość gość
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23784796 apt.rcpsych.org/content/16/4/281

Gość gość
tatuaże są tak POWSZECHNE że mówiąc że robią je tylo osoby z zaburzeniami psychicznymi, osądziłbyś tak 2/5 społeczeństwa :D

Gość gość
www.rediviva.sav.sk/55i4/143.pdf scholarlycommons.law.northwestern.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=5547&context=jclc scholarlycommons.law.northwestern.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=5547&context=jclc

Gość gość
ja tego nie osądzam, robia to specjaliści. Poza tym wiele osob ma zaburzenia osobowosci - mniejsze lub wieksze, nie mowimy o ciezkich chorobach psychicznych :)

Gość gość
Taki z ciebie naukowiec? a nie wiesz, że to, że jakieś zjawisko występuje częściej u pewnego typu osob, nadal nic nie znaczy? tak jakby powiedziec, że pedofile wystepują częściej wśród mężczyzn więc wszyscy faceci to pedofile. Taka sama LOGIKA ale do takiego tępego łba nic nie dotrze. jeszcze poczytaj o tzn efekcie potwierdzania, czy jak to sie nazywalo. Więc wydaje nam się że ładni są milsi, i tacy dla nich też jesteśmy, oni się odwdzięczają, a nam się wydaje że opinia nam się potwierdziła. To samo można powiedzieć w innych sytuacjach, będziesz źle traktował jakąś osobę bo ma tatuaż to ona też nie będzie specjalnie miła, a ty już sobie wyobrazisz, że masz rację

Gość gość
On nawet nie czyta badań które sam wstawia, inaczej wiedziałby, że sam sobie przeczy. Tylko leci po tytułach :D

Gość gość
hej, z tego artykułu wynika, że ludzie którzy odczuwają "wypalenie" albo szybko prowadzą mają zaburzenia osobowości!

Gość gość
Myślę, że znaczącą rolę gra społeczeństwo w jakim ktoś się wychował. W kraju takim jak Włochy modyfikacje ciała nie są specjalnie akceptowane, dlatego decydują się na nie dość specyficzni ludzie. Natomiast w Wielkiej Brytanii już co 5, a w niektórych regionach co 3, osoba ma przynajmniej jeden tatuaż. Myślę, że 20 lat temu nie zrobiłabym sobie tatuaży właśnie przez to, że kojarzyłyby mi się z jakimś dziwnym buntem, chcęcią pokazania czegoś. Miałam szczęście wychować się w nieco innych czasach więc też moje podejście do tatuaży jest inne - widzę je tylko jako ozdobę. Dlatego teraz dużo zupełnie zdrowych ludzi ma tatuaże. Podobnie jak wiele kobiet pracuje, wychodzi ze znajomymi, ma swoje pieniądze. Kiedyś takie "dzikie" zachowania jak picie alkoholu interesowały tylko kobiety z problemami.

Gość gość
Jeszcze jedna uwaga, w tym artykule np.: http://ajp.psychiatryonline.org/doi/10.1176/appi.ajp.157.4.528 autorzy wyliczają liczne tatuaże, kolczyki, oryginalną fryzurę lub kolor włosów jako częste u ludzi z Borderline. Czy w takim razie każda osoba która ma np. czerwone włosy lub ciekawą fryzurę powinna zostać posądzona o zaburzenia osobowości?

Gość gość
No właśnie. Ja powiem, że cała płeć męska to prawdopodobnie pedofile. I nie zaprzeczaj autorze, bo chorzy psychicznie przecież nie wiedzą, że są chorzy :)