Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice unikaja nas na swieta

Polecane posty

Gość gość

Czesc, czy utrzymywać na co dzień w ciągu roku kontakt z rodzicami którzy od kilku lat unikają nas na święta,nie chcą z nami spędzać? Idą do znajomych,wyjeżdżają,nie planują z nami ich dziećmi.więc w święta się nie spotykamy

Gość gość
święta rodzinne po to są aby się spotkać z najbliższymi Rodzice wygodni czy patologiczni ?

Gość gość
Wygodni. Tak im wygodniej,i co Wy na to?

Gość gość
Ja na to nic. Skoro nie mają ochoty spędzać czasu z dziećmi, to niech dzieci też ich oleją.

Gość gość
A ja bym tak chciała. Nie lubię tych odwiedzin i niechętnie to robię. Wole jeździć do nich w ciągu roku, a w święta nie. Nie cierpię takiego nudnego siedzenia przy stole.

rozumiem że ty te święta po prostu chcesz spędzać u rodziców ? to może po prostu zaproś rodziców do siebie skoro tak ci zależy na tym czasie:)

Gość gość
Głupio zabrzmiało to pytanie- czy utrzymywać kontakt na co dzień... rozumiem że rodzina nie jest jakaś dysfunkcyjna skoro święta chcecie z nimi spędzać, więc czemu nie miałabyś z nimi utrzymywać kontaktu? Z własnymi rodzicami? Bo święta spędzają po swojemu? Może mają niewiele wolnego i wykorzystują ten czas w pełni na odpoczynek... Nie chcą ich spędzać z wami- tzn. zapraszałaś ich do siebie i odmówili? Domyślam się w takim razie że mają inne okazje żeby się z wami spotykać... Ja mam odwrotnie, czuję się zobowiązana spędzać święta z rodzicami, bo dla nich są bardzo ważne, długo na nie czekają, nie wyobrażają sobie ich bez dzieci i wnuków, a że zwykle mam wolne i nie wiadomo ile jeszcze takich świąt nam zostało, to jeździmy do nich...

Gość gość
Dokładnie żeby było wygodnie zaproś rodziców do siebie.sama przygotuj potrawy to zrozumiesz

Gość gość
A dlaczego nie możesz ich zaprosić do siebie?

Gość gość
Przychylam się z całą mocą do wcześniejszych propozycji. Zaproś rodziców na całe święta do siebie. Zorganizuj je tak aby było smacznie i miło. W końcu to tylko dwa dni. Acha, a nocleg u Was czy mieszkacie blisko? Bo jeśli z noclegiem to dodatkowa robota i kupa prania po wyjeździe. Powodzenia i miłego świętowania. :-P

Gość gość
Aho jakie mądre i wrażliwe komentarze,Stare teściowej zamknięte od lat w okopach konwenansow czy młode a głupie napisały? Te mądrość trzeba wcielić w życie i to już !

Gość gość
eee to fajnie.. właśnie takie spędzanie czasu na przymus mnie wkurza.. wszyscy się spinają, latają wokół stołu, w kuchni.. bez sensu.. a tak w ogóle to oni nie chcą, byście do nich przychodzili, czy nie chcą przyjść do Was? Może ich nie zapraszacie, a oni mają dosyć odstawiania szopki w domu, przygotowań, gotowania, sprzątania.. może włanie na starość chcą odetchnąć, odpocząć, spędzić ten czas jakoś inaczej? Mnie się marzy, żeby na jakiś okres świąteczny, zimowy gdzieś wyjechać, a nie myśleć kogo i w jakiej kolejności odwiedzić. Tym bardziej, że dla mnie swięta to nie mają zadnego znaczenia religijnego, duchowego.. nie chodzę do kościoła, na pasterkę czy z jajkami od lat też.. więc swięta to dla mnie tylko trud w wyborze prezentów i rozplanowanie odwiedzin.. a wielkanoc to już w ogóle.. jakie to święta.. nie przesadzajmy.. moja mama już z tydzień temu pytała, co planujemy, gdzie idziemy... męża pytam: on milczy.. on nie wie.. ja mogę nigdzie w sobotę rano nie iść.. później ewentualnie odwiedzić kogoś i tyle.. a Ty problem robisz.. nie chcą, to nie.. daj im odpocząć od codzienności.. niech sobie wyjeżdżają, jak mają za co..