Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek_87

ciężki wybór imienia

Polecane posty

Gość MamaNiebawem
Autorko nie przejmuj się, tym ludziom na forum się ewidentnie b. nudzi.Skoro temat jest dla nich bardzo głupi a imiona jeszcze gorsze to nie wiem po co tu zaglądają, nie mając zamiaru pomóc - tylko brednie wypisują .A to naprawde już jest dziecinne i smieszne Mnie wczoraj zjechali o Amande,chciałam się poradzić tak jak Ty ale najwidoczniej mało jest tu mądrych i normalnych osób.Też nie chcę żeby moje dziecko było w klasie np. 5 Lenką,to mi zarzucali że miła nie jestem bo obrażam may Lenek - oczywiście smiech na sali . I skoro podoba mi się imie Amanda to jestem jakas głupia i oczywiście moja rodzina jest patologiczna i tak dalej..... i ich zd. nic innego mie się nie podoba jak tylko imiona typu Jessika ,Nicola- równiez bzdury. Z tych zagranicznych podoba mi się tylko Amanda i Sara,a reszta to już zwyklejsze jak Gabriela,Julita,Marcelina,Hanna,Irmina - i też mam problem ;) Z Twoich imion mi się bardzo podoba Kornelia,przepiękne imię (sama bym je dała dziecku ale mam juz w rodzinie Kornelke ) Zoja - fajne,niespotykane Jagoda - tez ładne ,choć mi kojarzy się z Jagodą którą nie lubię Gaja - tez ciekawe I później : Berenika, Matylda,Roma i Vesna Wiem jaki to trudny wybór imienia jest ;) Ja polecam Kornelke , a znam tylko jedną więc nie wiem czy az tak dużo ich bedzie jak Lenek na przykład

Gość gość
Kolejna idiotka tu przyszła pozalic się jak to została wczoraj źle potraktowana. Weź się potnij skoro jesteś taka emocjonalna

Gość gość
moja bedzie klara. ale z tych imion to kornelia i matylda.

Gość gość
Autorki niezły zbieg okoliczności. Dla córki myślę nad tymi właśnie imionami prócz Vesny :) Gaja wygrywa jak na razie. Potem Jagoda Zoja Kornelia Matylda Berenika Roma i Vesny na końcu :)

mam siostrzenice berenike, ale sirednio mi sie podoba... jak dla mnie to KORNELIA moja córa też będzie Kornelia. (jeśli będę miała w przyszłości) :) pozrawiam...

Gość motylek_87
ufff miło, że pojawiają się jakieś merytoryczne wpisy :) Widzisz u nas problem (a może zaletą) jest to, że jesteśmy z mężem bardzo tolerancyjni dla innych ludzi i wyznajemy zasadę, że dopóki nie krzywdzą nas ani innych ludzi nie możemy ich dyskryminować - pod żadnym względem, stąd dla nas nazwanie dziecka jest czymś głębszym, imię ma odzwierciedlać duszę i charakter jaki chcemy mu nadać, ma odpowiadać nam znaczenie tego imienia, jego patron, etc... Imiona, które wybraliśmy nie znalazły się na tej liście dlatego, że chcemy być inni i zaszpanować, tylko ich przesłanie, brzmienie, pochodzenie nam odpowiada... Ale...niestety wiem, że żyjemy w bardzo zacofanym, discopolowym pod każdym względem(nie sprowadzajmy tego do muzyki, tylko stylu życia) kraju, a wiadomo, że dobro dziecka jest najważniejszą dla mnie sprawą, przez co szukam złotego środka...jak pogodzić swoje przekonania i wartości z przynajmniej minimalną, wymaganą ode mnie i moich bliskich przynależnością do tego społeczeństwa.

Gość gość
Emocje jak na grzybobraniu...

Gość MamaNiebawem
Moim zd. Twoje ,wybrane, imiona są bardzo ładne,ani wydziwione ani obraźliwe, więc nie rozumiem czemu ludzie sie tak czepiają.Ważne że Wam sie podoba :) Ja doradzam Kornelie albo Zoje ( mój mąż ostatnio coś wspominał o Zoi bo kolega tak córcie nazwał ) i tez sie mu podoba :) Ale ja jeszcze cały czas przeglądam i szukam tego jedynego ;) ... Do ,,gościa, z godz. 16.34,, - oczywiście zaraz idę się pociąć, tylko jeszcze muszę żyletki poszukać - poczułeś się lepiej pacanie ?

Gość gość
Zyletke masz w mozdzku

Gość MamaNiebawem
A ty w d***e !! Idź lepiej się pobawić w piaskownicy albo od razu się zastrzel !! I tyle w temacie dla Ciebie P.S - i naucz się ortografii

Gość gość
Nie stresuj się bo dzieciakowi zaszkodzisz :)

Gość MamaNiebawem
Nie martw się o to !! I na przyszłość nie wyzywaj nie znanych kobiet od idiotek !!

Gość gość
O takie jak ty się nie martwię :) I jak juz to "nieznane" :) i mi proponujesz zajrzeć do słownika... Hahaha żenada

Gość gość
Oh przepraszam "nieznanych" :)

Gość ami122
Kornelia, Matylda albo Roma Vesna też ładne ale zbyt kojarzone z córką niedawno zmarłego Leszczyńskiego, poza tym zbyt cudzoziemskie. Gaja-średnio-może być mylona z Kają Jagoda-raczej nie Zoja-NEVER Podrzucę Ci Leę, Aurelię, Melanię, Melisę...

Gość gość
Jagoda piękne :) Moja córeczka będzie tak miała na imię :)

Gość gość
podoba mi sie tylko Matylda i Kornelia

Gość gość
Berenika brzmi fajnie :)