Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam szukam

Opinie windykacja lexperto

Polecane posty

Gość szukam szukam

Mam dość małą firmę i niezbyt wysokie dochody, poszukuję usług windykacyjnych, które nie są zbyt drogie. Słyszałam o tej firmie, że pomaga właśnie małym przedsiębiorcom. Czy jest warta uwagi? A może znacie inne firmy windykacyjne godne polecenia, ale by cennik ich usług nie był przesadzony.

Gość gość
Znam kruka i lexwindykacje Pierwszego ci nie polecam bo słyszałem dużo negatywnych opinii zarówno od strony windykowanych jak i klientów. Z drugim się nie spotkałem jeszcze wiec nie mam zdania, co do lexperto to nie słyszałem

Gość gość
Słyszałam ,że różnie działaja firmy windykacyjne . Jeśli chodzi o cennik to skala prowizji waha się od 6-9% , jeśli chodzi o etap polubowny, który wiadomo korzystny jest dla obu stron.

Gość gość
Ten % waha się w lexperto czy ogólnie? Bo widziałam nawet cennik gdzie 50% prowizji w jednej firmie wynosi.

Gość piotrseven
Korzystałam z lexperto w zakresie windykacji . Wiem ,że wysokość prowizji jest od zlecenia zakończonego sukcesem.

Gość zajeczny
Ok, czyli pobierają prowizje do 9% na etapie polubownym a jak jest z innymi opłatami? Zawsze są jakieś kruczki..

Gość szukam szukam
Właśnie. Są firmy windykacyjne, które sobie doliczają zawsze za coś, a nie tylko prowizje.

Gość ten co wygrał z windykacją
Na pewno nie polecam Get Back. Kiedyś chcieli ode mnie wydębić kasę za jakiś przedawniony dług. Straszyli sądami, słali pisma, wydzwaniali, udawali, że chcą oszacować mój majątek, a ja śmiałem się z pajaców, bo mój brat jest prawnikiem i mówił, że mogą mi naskoczyć. Dług był przedawniony, sprzed siedmiu lat (!!!), więc żaden sąd by im nie pomógł. A ja czując się bezpieczny po poradach brata grałem im dosłownie na nosie. Bawiłem się w ciuciubabkę i kazałem sobie dosyłać różne dokumenty: żądałem listów poleconych za potwierdzeniem odbioru, żądałem notarialnych odpisów mojej umowy z jakąś tam firmą telekomunikacyjną, żądałem notarialnej kopii rzekomej noty karnej wystawionej na moje nazwisko, żądałem kopii ich cesji długu i za każdym razem mówiłem, że jak tylko otrzymam te dokumenty to uznam dług i zapłacę. Oczywiście g****o zapłaciłem. Śmiałem się z debili, że jeszcze to ja naciągnąłem ich na kasę, na różne listy, telefony, ich czas który musieli poświęcić na rozmowy ze mną, itd. Cały ten GET BECK to banda durniów!!! Gdzieś po roku zrozumieli, że nie dostaną ode mnie nawet grosika - hahaha!... Ale miałem z jołopów ubaw :)))))

Gość gość
Generalnie gratulacje sukcesu. Szkoda tylko że to kradzież. Życzę panu więcej takich sukcesów i mam szczerą nadzieje że przejedzie się pan na takim ,,graniu na nosie"

Gość werkakok
Ja nie polecam windykacji z Krukiem - dla zainteresowanych. patrzeć na prowizje jakie pobierają.

Gość ffafi
Kruk faktycznie odpada. Co do tego "grania na nosie" windykacji to można i tak, ale kiedyś możesz wpaść w pułapkę i zgodzić się na jakieś warunki negocjacyjne i całe zadłużenie Ci powróci. Obyś miał cały czas brata pod ręką. Przedawnienie nie sprawia, że długu nie ma.

Gość gość
Trzeba też zwracać uwagę na ukryte formy działań i dokładnie czytać umowę . Bo często są ukryte gwiazdeczki. Ja tak miałam z kancelarią koksztys.

Gość gość
Bankowo trzeba korzystać z takich firm windykacyjnych i odzyskiwać swoje wierzytelności. Wiem ,że duża liczba firm macha na to ręką.

Cytuję " Co do tego grania na nosie windykacji to można i tak, ale kiedyś możesz wpaść w pułapkę i zgodzić się na jakieś warunki negocjacyjne i całe zadłużenie Ci powróci.". WIem, brat mnie uprzedzał bym pod żadnym pozorem nie uznał długu, bo to przerywa bieg przedawnienia. Zakazywał mi nawet uznawania go przez telefon, bo - jak twierdził - oni te rozmowy na pewno nagrywają i nawet ustne uznanie długu może być w sądzie podstawą do jego rzeczywistego uznania. Dlatego ja zawsze mówiłem, że jak doślą mi dokumenty, to ja się dopiero z nimi zapoznam i jeśli uznam, że są zasadne, to wtedy dług uznam. Sęk w tym, że nigdy ich za zasadne nie uznałem. Ani długu nie uznałem. Samo stwierdzenie, że być może w przyszłości uznam dług (hipotetycznie) nie jest jeszcze uznaniem ważnym. Wiem, stąpałem trochę po cienkim lodzie ale adrenalinka i ubaw z tych durni warte były tego. G****O IM ZAPŁACIŁEM. Natomiast ja tego długu rzeczywiście nie uznałem, bo firma telekomunikacyjna nigdy do mnie przysłała jakiegokolwiek zawiadomienia o jakimś zadłużeniu. Gdyby przysłała - zapłaciłbym. Ale jak oni swoją własną fakturę zamiast mi wysłać schowali sobie do szuflady gdzie przeleżała siedem lat (!) to już nie moja wina. A potem odsprzedali ten niby dług jołopom z GET BECK-u za 15zł, a ci chcieli ode mnie prawie 300zł z odsetkami za te lata. Dowcipnisie, HAHAHA!....

Gość quriq
najważniejsze by czytać dokładnie z zrozumieniem umowy i jeśli nie jesteśmy pewni udać się do prawnika lub kancelarii by nam spokojnie krok po kroczku wytłumaczyli co i jak

Gość ffafi
Tak działają te większe firmy windykacyjne i skupują długi od wierzycieli. Dobrze, że brat Cię uświadomił w sprawie uznania długu.

Gość Ody
Rozumiem że nie polecasz Get Back-u Co do sprzedaży długów to jest to nagminne i wcale już mnie nie dziwi

Gość gość
Zależy. Ja np. zarządzam swoją firmą i nie byłabym w stanie dochodzić należności z każdej niespłaconej faktury . Dlatego współpracuję z firmą windykacyjną, która się tym zajmuje.

oczywiscie ze nie polecam GET BEKu bo to jelopy ktory poszly za mna na z gory przegrana wojna. Ich szczescie? ze nie podali mnie do sadu bo to skonczyloby sie dla nich prawdziwa katastrofa! Bo gdyby zlozyli pozew to brat powiedzial? ze mam go oczyli bratap oficjualnie zatrudnic wrac z CALA KANCELARIA PRAWNA gdzie pracuje. I tak koszty na koncu pokrywa przegrany - mowil - wiec wystawimy faktury na maksymalne taksy. Oj skonczyloby sie to dla GET BECKu tragicznie finansowo. Zamiast wyludzoic ode mnie 300zl poniesliby kleske na kilka tysiecy, hehe... Tak sie zalatwia durniow :)

Gość gość
Gratulacje, Félicitations, Gratuluji, Parabéns, Gratulálok, Tillykke, Congratulations, Gratulerer

Gość gość
Trochę wyolbrzymiasz, ale ok xD. Może od razu napisz, że get beck by upadł dzięki tobie i twojemu bratu, najlepszemu prawnikowi na świecie :v

Gość szukam szukam
Dobra, skorzystam podzwonię do tych firm, którym płaci się po wykonanej usłudze. Zobaczę, która ma lepszą ofertę.

a słyszałaś o samodzielnej windykacji? vindicat.pl sie tym zajmuje, mają platformę do windykacji, możesz np. wysyłać zawiadomienia, negocjować z dłużnikiem albo złożyć pozew w e-sądzie ... może zadziała

Gość szukam szukam
Ale za to też się płaci i nie mam akurat czasu na "samodzielne" działanie mając na głowie firmę. Wolałabym zapłacić komuś kompetentnemu niż płacić za coś co robię sama i zabiera mi to czas.

Gość gość
Ja też jestem za lepiej poszukać wyspecjalizowanie firmy windykacyjnej, która ma dobre opinie a nie działać samemu i robić coś na czym się nie znasz.

Gość ffafi
Gdy ma się jakiekolwiek pojęcie to ok, ale płacić za usługi na tej stronie i robić wszystko samemu. Dla mnie trochę strata czasu.

Gość gość
Miałam problem z kilkoma dłużnikami sama wysyłałam monity ale nic nie pomagało . Wyszukałam firme lexperto sprawa co prawda jeszcze nie jest zakończona ale jak dla mnie firma działa szybko i rzetelnie.

Gość anitaewa
Wystrzegać się kruka jakaś masakra.

Gość gość
Coś slyszałam w tym temacie już może za długo działa i się wypalił w temacie.

Gość gość
Ja nie znam lexperto ale szukam obecnie jakieś firmy windykacyjnej i zbieram opinie na jej temat.