Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innababcia

Co robią babcie na chrzcinach?

Polecane posty

Gość LV
37 lat i babcia?to dzieciaka masz 17 lat czy ile,że zrobiło sobie wlasnego bachora już?

Gość gość
Idziesz do kościoła/albo i przed możesz postać jak taka pogoda pOzniej do restauracji/domu na jakis poczęstunek podarować By wypadało cos wnukowi a z tym spacerem to wyskoczyłaś bardzo po chamsku bo jeśli ty tego nie popierasz (oczywiście masz do tego prawo) ale nie możesz tego w taki sposób manifestować i zabierać dziecko z tej uroczystości a ja na miejscu matki bym Ci w ogóle nie pozwoliła na to. Ty sie musisz dostosować do nich i ich przekonań. Skoro podjęli taka decyzje to ty wyjścia nie masz wiec zachowuj sie godnie a nie jak swiruska z buszu.

Gość gość
goowno robisz! a co masz robic. zastanow sie zanim zadasz glupie pytanie.idziesz i siedzisz tylko o kopercie nie zapomnij ale wstyd miec taka babke masakra

Gość gość
rzeczywiscie masz racje tez jestem zdziwiona ze cie zaprosili i nie wazne ze jestes babką lepiej udac ze jestes chora niz wstydu dzieciom i wnukowi przyniesc

Gość gość
Mloda jestes to powinnas wiedzieć co z czym się je. Spacer na 15-20 minut wyjdzie malenstwu na zdrowie pod warunkiem ladnej pogody. Za zgodą rodziców ale mozna czemu nie? W koperte tez wypada wlozyc z 2 tys bo jestes najbliższa.

Gość gość
Nie sluchaj ze trzeba tyle godzin ciągnąć. Ostatnio jedna babcia ciagnela 10 minut i mowila ze to wystarczy jak to mówią szafa gra komoda tańczy

Gość gość
nie puscilabym dziecka samego z taka szalona babką

Gość gość
Szalona jest tylko promocja

Gość innababcia
W sumie to fajni jesteście, wystarczy że człowiek 20 lat na innym kontynencie mieszka, inne poglądy ma i już jest szalony i wstyd się z nim pokazać :D Zawsze wiedziałam, że powrót do Polski to będzie atrakcja ;) Ale i tak jestem babcią i może nawet będą atrakcyjne chrzciny.

Gość LV
odpowiesz mi na pytanie ile Twój dzieciak ma lat że już ma swoje dziecko?nie udawaj światowej bo Twoje dziecko ma już dziecko ale widać że to tradycja rodzinna,jakieś trzeba mieć skoro nawet się nie wie co się robi na chrzcie,tym bardziej będąc takim swiatowcem na którego się kreujesz chyba,że mieszkasz w lepiance w Kongo albo w dżungli amazonskiej to jakieś usprawiedliwienie masz.

Gość gość
Nie LV, nie zamierzam się nikomu z niczego usprawiedliwiać, ani odpowiadać na pytania poza tematem, a temat dotyczy uroczystości chrzcin katolickich w Polsce. Prywatne pytania zadawaj swojej rodzinie.

Gość gość
Ale to jest nasze prywatne forum i mamy prawo zadawać ci prywatne pytania i przemaglować cię wzdłuż i wszerz szczególnie ,że zajmiesz się naszym proboszczem, który ma nam jeszcze długo służyć więc się martwimy, a twoja rodzina rozmnaża sie od 16tego roku życia więc jesteście niebezpieczni, rozumiem że mieszkasz w jakimś afrykańskim kraju i tam to jest normalne.

Gość LV
to ty masz prawo zadawać pytania a my nie?weź się jebnij w ten pusty leb bo chyba ci słoneczko za bardzo w twoim wielkim świecie przygrzalo.tylko bezmyślnie rozmnażać się w nastoletnim wieku potraficie...

Gość gość
Kilka miesięcy temu byłam na chrzcinach rodziny ze strony męża. Impreza bezalkoholowa. Niedaleko nas siedziała jedna z babć, bawiła się z resztą gości. Czasami pomagała rodzicom, nosiła dziecko na rękach i chwaliła się wnuczką, pozatym nie nianczyla dziecka cały czas tylko chwilami.

Gość gość
37 letnia babcia, ja się za pitolę,, to wy już w przedszkolu uprawiacie seks. no widać, że nie katolicy, bo katolik to trochę przynajmniej zachowuje się po ludzku i nie pieprzy tak młodo

Gość gość
no widać, ze jesteś z innej bajki tzn. z patologii

Gość olałem to totalnie
ja po prostu nie poszedłem na ten kretyński obrzęd do córki ,nie jestem wierzący,nie czuję się katolikiem,to po kiego diabła mam na to badziewie czas tracićn i sie denerwować?Przecież nie pójdę do koscioła i nie bede robił durnych gestów i mamrotał coś pod nosem,aby tylko zadowolić rodzinę

Gość gość
chrzest,to pierwszy gwałt na dziecku

Gość Potrójny Dziadek
Babciu! Chrzciny to dla Ciebie sama przyjemność i żadnych obowiązków. W kościele wszystko robią rodzice i chrzestni, a na przyjęciu jesz i pijesz czym Cię częstują, rozmawiasz z kim chcesz i o czym chcesz. Jak masz ochotę, to dajesz prezent dziecku i możesz je trochę zabawić. A na koniec możesz jeszcze dostać wałówkę z jedzeniem... Sama rozkosz.

Gość gość
a jak ksiądz czyściutki i pachnący to nie rozkosz? tak,że same korzyści

Gość innababcia
Domyślam się że was ciekawość zżera, mój syn jet pełnoletni, więc nie ma mowy o seksie w przedszkolu, a ja wyszłam za mąż młodo ponieważ w kraju w którym mieszkam pełnoletność osiąga się wcześniej niż Polsce. Więcej szacunku do innej kultury, bo sami święci nie jesteście, u nas panna idąca do ślubu musi być dziewicą, a u was 95% panien profanuje kościół podczas ślubu bo dziewictwo straciły jeszcze w szkole. Staram się być w porządku wobec rodziców narzeczonej syna, ale to dość trudne dla ludzi którzy wierząc podobno głęboko w boga pozwalają córce na seks przed ślubem. W moim kraju ona by już nie miała szans na ślub, do końca życia miałaby status utrzymanki. Ale dzięki waszym przepisom przynajmniej w Polsce będzie mogła żyć jako żona. Dla mnie liczy się dziecko z tego związku, które w połowie będzie też obywatelem innego kraju i cały ten chrzest tutaj jest tylko proforma bo wasz strach przed inną kulturą jest jak zabobon.

Gość LV
napisz co to za kraj a nie się czaisz...dla mnie to ty zalatujesz jakąś cyganerią...sex w przedszkolu może nie,ale jeśli Twój syn jest pełnoletni i zrobił dziecko to ma 18 lat więc urodzilas jak miałaś 19,albo jeszcze lepiej Ty miałaś 16 a on teraz 21...dla mnie nieważne czy człowiek wg prawa jest pełnoletni czy nie bo i tak ma w tym wieku pstro w głowie.i niby z jakiej racji ma nas zazdrość zżerac?ze w kwiecie wieku już babka jesteś?że twoja rodzina traci młodość na taplanie się w pieluchach?sama sobie odpowiedz...a może tej z******tej zagranicy w których gowniarz już jest wielce pełnoletni?w cywilizowanych krajach pełnoletniość to 18lat i więcej czyli gdzie mieszka wielka pani babka?w Uzbekistanie czy Iranie?

Gość gość
Babciu mieszkasz w którymś z krajów arabskich? Lub Turcji? Bo islamem tu zalatuje...

Gość LV
na pewno mieszka w Iranie a zgrywa swiatowa,mąż dostęp do neta wydziela,ale się baba cieszy...zamknięta przed światem nie wie nawet co to chrzest.