Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tak się gotuje zupę? Moj pierwszy raz:))))

Polecane posty

Gość gość

Pokroiłam warzywa (marchewkę, por, fasolkę szparagową albo groszek nie wiem co to jest - zielone i długie) i wrzuciłam do wody. Doprawię pieprzem. Czy to jest zupa? P.S. Celowo nie zrobiłam na mięsie bo nie lubię miesa.

Gość gość
Nie to nie jest zupa. To są gotowane warzywa.

Gość gość
Zupa to wywar z warzyw i mięsa z dodatkami. Warzywami, ziemniakami, makaronem itp... To co zrobiłaś to faktycznie tylko i wyłącznie gotowane warzywa

Gość gość
jak dodasz do tego łyżkę masła i zaprawisz mąką, albo śmietaną to od bidy można to będzie nazwać zupą.

Gość gość
zblenduj to bedzie z tego zupa krem, ale woda musi byc na poziomie warzyw

Dodaj liść laurowy, smażoną cebulę, ziemniaki krojone w kostkę, pieprz ziołowy i sól i będzie zjadliwa.

Gość gość
Ok, dzieki za info:) Tez mi sie wydawalo ze to nie jest zupa z prawdziwego zdarzenia haha

Dodaj ziemniaki, pokrojone w kostkę, koperek, kilka różyczek kalafiora lub brokuła albo to i to, albo inne warzywa które lubisz, i koniecznie rosołek drobiowy lub wołowy z kostki Knorra lub Winiary i wtedy będzie zupa

Gość gość
A niby czemu to nie jest zupa?? To jest bulion warzywny albo zwykły rosół warzywny. A jak upiecze się najpierw warzywa a potem je ugotuje powoli to zupa zyska niepowtarzalny, intensywny smak jakiego żadne resztki z kurczaka albo innego truchła nie zastąpią.

Gość gość
zupa musi byc na miesie. inaczej nie ma tego aromatu juz. jak na warzywach to to jest bulion warzywny. ja tez nie jem czesto miesa ale zupe gotuje na miesie potem wyjmuje i jem sama zupe. mieso je kto inny

Gość gość
zupa bez miesa, to słona woda z warzywami

Gość gość
mozna ugotowac zupe bez miesa jednak smak sie poznaje od razu. jarzynówke to jeszcze by uszlo ale rosołu czy pomidorowej na wywarze bezmiesnym sobie nie wyobrazam

Gość gość
Nawet niekoniecznie musi być na mięsie. Do wywaru wystarczą kości.

Gość gość
zupa nie musi być na mięsie ani na kościach, na maśle też jest bardzo dobra pod warunkiem że to jeszcze jest masło a nie jakiś wytwór z pudełka

Gość gość
wystarczy abyś dodała ze dwa skrzydełka do tych warzyw odrobinę wegety słodkiej papryki oraz na 25 minut wcześniej wrzuć 4 ziemniaki pokrojone w kostkę i niech się to gotuje około 1 godzina na końcu dopraw solą pieprzem papryką i magi , taką warzywną możesz podbić odrobiną śmietany albo zostawić taką jaka jest ze skrzydełek obierz mięsko i wymieszaj w zupie :)

Gość gość
14.54 dokladnie, na kosciach(na wedzonych np grochóweczka ) tez mozna extra zupe ugotowac, i ten smak i zapach mniam