Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość101

zerówka

Polecane posty

Gość gość101

Czesc wszystkim.moja corka uczeszcza obecnie do zerowki i mam takie pytanie czy wasze dzieci chodza tylko w nowych ubraniach czy kupujecie uzywane? I drugie pytanie,czy pierzecie za kazdym razem ubranie,w ktorym dziecko jeden raz bylo w szkole? Maz twierdzo tez,ze dawanie co dzien kubusia czy soku to nie dla kazdego norma,rodzice czesto daja herbate w butelce. Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość gość
jak można dziecko 2 razy w jednym ubraniu... a kubusie to syf!!

Gość gość
moje dzieciaki codziennie maja czyste ubrania do przedszkola i zerówki, ale jeśli po powrocie sa czyste- nie oblaly się niczym, nie wysmarowaly jedzeniem, farbami to takie spodnie sa do ubrania na inny dzień, koszulki, bluzki codziennie czyste to samo z bielizna czy skarpetkami. używane ubrania kupuje im na podwórko czy do chodzenia po domu. na temat sokow się nie wypowiem bo mieszkam za granica i tu nikt dzieciom nie daje nic takiego do szkoły czy przedszkola.

Gość adsadsa
Mojemu dziecku nie daję żadnych soków do picia, od tego mają panie kucharki które w razie czego przyniosą kompot z kuchni :) A jeśli chodzi o ubranie to robię jak gość wyżej czyli jeśli nie wybrudzi spodni to ma je na następny dzień, bluzki natomiast częściej mają plamę czy to z zupy z pasty do zębów (bo myją zęby w przedszkolu). Jeśli ma choć jedną malutką plamę na czymkolwiek to już tego nie zakłada. Ubrania ma nowe i używane (po rodzinie) bo są w bardzo dobrym stanie, nie znoszone więc nie uważam by było to coś złego, pewnie nie on jeden nosi ubranie po starszym rodzeństwie czy kuzynach ;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz. Niestety u nas dzieci dostają tylko herbatę do drugiego sniadania a pic cos musza... zastanawialam się nad praniem,poniewaz ja piore codziennie te rzeczy bez sprawdzania czy sa poplamione. Mieszkamy na wsi i tu jest sporo biedniejszych rodzin a dzieci odstawione jak nie wiem co.

Gość gość
my w przedszkolu skladamy się po 2 zł miesięcznie na wodę do sali dla dzieciakow i kubeczki. jak chce im się pić to sobie nalewają.

Gość gość
W przedszkolu dostawali picie a teraz chodzi do zerowki w szkole i tak jak napisalam - dostaja tylko do drugiego sniadania. Powiem wam,ze jest mi troche ciezko,bo nowe ubrania kosztuja a od rodziny nie dostaje ubran.

Gość gość
A czy waszym zdaniem chodzenie teraz w butach zimowych jest obciachem? Adidaski kupimy jej dopiero w weekend i ma poki co zimowa kurtke i buty,bo z zeszlego roku sa za male.

Mój ma zazwyczaj bluzę a pod spodem t-shirt i zazwyczaj ta bluza nadaje się do prania, t-shirt nie więc na ogół ma go 2 dni, nie więcej, nawet jak jest czysty :) Też mieszkam na wsi i nie widzę by dzieci jakieś odstawione były :)

Gość gość
oj gdybyście drogie mamy zobaczyly jak dzieci sa ubierane za granica, ja nie wiem dlaczego w Polsce tak na to zwraca się uwagę. mieszkam w Szwecji tu dzieci sa ubrane, porownujac z dziecmi z Polski, jak fleje, brudne, w zaduzych ubraniach po rodzeństwie, nawet buty, oczywiście nie wszystkie ale bardzo duza czesc dzieci.