Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co według was oznacza to, że coś zostało uszyte ręcznie?

Polecane posty

Gość gość

Bo dla mnie i myślałam naiwnie, że dla wszystkich :p oznacza to, że bierze się igłę, nitkę i szyje :) A tymczasem przeglądając allegro widzę, że duża część osób uważa, że np. pościel uszyta na maszynie jest szyta ręcznie :D

Gość gośćana
ja uważam tak jak ty

Gość gość
też uważam, że ręcznie to igłą i nitką a na maszynie to maszynowo

akurat posciel jest zlym przykladem.... np sukienka szyta recznie lub garnitur: to takie rzeczy, ktore od wykroju. po ostatni guzik zastaly wykonane np przez jedna osobe.

Gość gość
Ja to widziałam w dziale z pościelą dziecięcą :) ktoś pisał, że uszyte ręcznie, ale na fotkach widzę dokladnie, że jest to szyte na maszynie. Zadałam pytanie i rzeczywiście na maszynie, tylko osobiście przez sprzedającą :D ale co z tego skoro szyte maszynowo a nie ręcznie :D

Gość gość
Takie coś jak ta pościel, to jest wyrób wykonany własnoręcznie, a nie szycie ręczne. To są dwa różne pojęcia. Własnoręcznie, czyli zrobiłam sama. Ręcznie, to czysto ręczna robota, rękodzieło. Tak samo na maszynie dziewiarskiej mogę zrobić sobie sama sweter, ale w rękach na drutach go na pewno nie robię. Na hafciarce mogę sobie sama wyhaftować zaprogramowanego w maszynie kota, ale nie będzie on wyhaftowany ręcznie. Pani od pościeli to po prostu wtórna analfabetka, która nie rozumie pojęć.

Gość gość
jeśliszukacie własnoręcznie stworzonych, pięknych i unikalnych pościeli dziecięcych, zapraszam do sklepu http://papillon-shop.pl/

Gość gość
uszyte na maszynie to tez szyte recznie, tzn szyla to jedna osoba, a nie zaprogramowana maszyna