Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

limit w koncie. czy któraś z Was mi wytłumaczy

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, mam limit w koncie tysiąc złotych odnawialny przez rok. obecnie mam -930 przelałam tysiaka czyli będzie na rachunku 70 zł i 930 do wykorzystania ponownie, czy tysiąc na moim rachunku i tysiąc limitu? ktoś mi to wyjaśni jakoś logicznie?

Gość gość
opis z Alliora: Limit odnawialny w rachunku jest zwiększeniem kwoty dostępnych środków Klienta na rachunku ROR. Oznacza to, że Klient może korzystać z większej kwoty pieniędzy, niż faktyczne saldo konta. W ramach przyznanego limitu masz możliwość wielokrotnego zadłużania się i spłaty. Każda wpłata gotówkowa lub bezgotówkowa na rachunek zmniejsza lub likwiduje zadłużenie na limicie.

Gość gość
dostajesz 1000 debetu do wykorzystywania. teraz wykorzystałaś 930 zł z tego ( bo tyle miałaś na minusie) wpłacasz 1000 zł, czyli spłacasz ten debet, a to co zostaje jest na plusie na koncie czyli masz 70 zł saldo i 930 środki do wykorzystania

Gość gość
dzieki za wyjasnienie!

Gość gość
Będziesz miała 1070, z czego faktycznie masz 70 zł i tysiąc do wykorzystania

Gość gość
hoho, gościu od 1070 zł, w którym banku tak dodają, że pieniądze się mnożą ?:)

Gość gość
930 było zadłużenia -limit na koncie 1000zł. autorka wpłaca 1000zł czyli spłaca zadłużenie w całości więc ma znów limit 1000zł do wykorzystania a na koncie saldo 70zł.

Gość gość
głupoty straszne co nie którzy piszą: miała -930 przelała +1000 to teraz ma +70 na koncie oraz 1000 PLN z kredytu do ponownego wykorzystania czyli może wydać znowu 1070 PLN. Wiem, bo też mam taki limit/kredyt w koncie ale ciut większy.