Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosclc

Czy znasz kogoś kto w wieku 26 lat zarabia ponad 3 tys?

Polecane posty

Gość gosclc

Czy znacie kogoś kto w wieku 26 lat (lub mniej) zarabia ponad 3 tysiące lub ma własne mieszkanie? Podkreślam WŁASNE (czyli nie w spadku po rodzicach/dziadkach tylko takie, na które sam zarobił).

Gość gość
Tak znam. Moj brat po kierunku lekarskim. Co prawda na stazu mial 2 tys ale teraz na rezydenturze lacznie z dyzurami ma okolo 6-7 tys . Ma prawie 27 lat

Gość gość
znam:)

Gość gosclc
Gościu, to Twój brat się już raczej nie kwalifikuje, chodziło mi raczej o osoby w wieku 20-26 lat, ale dzięki za wypowiedź ;)

Gość gość
Znam, ale mieszkam w Warszawie, a tutaj takie zarobki w wieku 26 lat to norma, nic specjalnego

Gość gość
Ja obecnie zarabiam ok 7-8 tys. netto miesięcznie. Nikt o tym nie wie, żaden z moich znajomych bo się tym nie chwalę. Jestem informatyczką. Mój mąż zarabia ok 4-5 tys. netto ( też informatyk ale inna specjalizacja. Ja poszłam w seo, on w strony). Taki zawód . W innych zawodach wiem,ze jest bardzo ciężko. Ludzie nie zarabiają w moich okolicach dużo. Tych, którym się dobrze wiedzie raczej się nie lubi. Mam 27 lat. Mieszkanie dostałam od rodziców ale w zasadzie gołe mury. Musieliśmy z mężem włożyć w remont jakieś 70 tys. złotych. Tak więc 1/3 wartości. Mamy znajomych z branży i nie znam obecnie żadnego informatyka, który pracuje w zawodzie i zarabia mniej niż te 2,5 tys. Oczywiście wielu absolwentów informatyki ( tak na oko 50%) nie pracuje w zawodzie, szczególnei dziewczyny - Ci przespali sobie studia.

Gość gosclc
"Znam, ale mieszkam w Warszawie, a tutaj takie zarobki w wieku 26 lat to norma, nic specjalnego" No dobrze, ale co z własnym mieszkaniem?

Gość gość
Mieszkanie na kredyt, jak ktoś nie odziedziczył mieszkania po dziadkach, to przecież musi sobie sam kupić chyba, że ma bogatych rodziców ;) różnica taka, że jak para zarabia po 3-4 tys na osobę, to łatwiej dostać kredyt niż gdyby obydwoje zarabiali najnisza krajowa

Gość gosclc
"Ja obecnie zarabiam ok 7-8 tys. netto miesięcznie. Nikt o tym nie wie, żaden z moich znajomych bo się tym nie chwalę. Jestem informatyczką. Mój mąż zarabia ok 4-5 tys. netto ( też informatyk ale inna specjalizacja. Ja poszłam w seo, on w strony). Taki zawód . W innych zawodach wiem,ze jest bardzo ciężko. Ludzie nie zarabiają w moich okolicach dużo. Tych, którym się dobrze wiedzie raczej się nie lubi. Mam 27 lat. Mieszkanie dostałam od rodziców ale w zasadzie gołe mury. Musieliśmy z mężem włożyć w remont jakieś 70 tys. złotych. Tak więc 1/3 wartości. Mamy znajomych z branży i nie znam obecnie żadnego informatyka, który pracuje w zawodzie i zarabia mniej niż te 2,5 tys. Oczywiście wielu absolwentów informatyki ( tak na oko 50%) nie pracuje w zawodzie, szczególnei dziewczyny - Ci przespali sobie studia." Ale w końcu masz 27 lat, no i mieszkanie od rodziców. Ja pytam raczej o osoby w wieku 20-26 lat, które zarabiają ponad 3 tys i mają własne mieszkanie (czyli takie, na które sami zarobili).

Gość gość
gosclc dziś Uciułaliśmy w tym momencie ok 120 tys. oszczędności tak więc moglibyśmy kupić sobie mieszkanie sami dodając te 70 tys.które mieliśmy wcześniej. W moim mieście mieszkania nie są takie drogie.

Gość gość
No mój chłopak np. tyle zarabiał w wieku 26 lat (nawet często więcej), ale jest bardzo pracowity i zaradny. Na studiach nie dostawał pieniędzy i było ciężko, cały czas pracował. Teraz jest przed 30 i ma powiedzmy 2,5x - 3x tyle. Ja w wieku 26 lat też zarabiałam 3000 zł ale to było niestety tylko kilka miesięcy, potem spadłam znowu na 2500 i tyle jest do teraz.

Gość gość
Moj maz ma 26 lat i zarabia ok 5 tys z tym ze jedo wyplata z pracy to 1800 zl reszta to wyplata z klubu plus premie za wygrany mecz ( jest pilkarzem).

pieniadze jednak to nie wszystko dobrze je miec ALE????zycze wam powodzenia:))

Gość gosclc
gość dziś Nie wiem gdzie mieszkasz, u mnie za tyle kasy ładnego i dużego mieszkania się nie kupi niestety. Ciekawi mnie po prostu czy dużo jest osób w wieku 20-26 lat, które zarabiają ponad 3 tys na miesiąc i mają własne mieszkania, których dorobili się samemu (bez pomocy rodziców, męża, chłopaka, dziadków itp.)

Gość gość
ja mam 24, dziś dostałam od banku akceptację kredytu hipotecznego:) Kredy biorę sama, zarabiam ok. 3-3,5 netto. Kupuję mieszkanie dwupokojowe w warszawie, w maju odbieram klucze.

Gość gość
Mieszkamy w miescie 70 tys. osob. I raczej się nie wyprowadzimy bo takie miasto ma swój urok. Powiem Ci,że aby oszczędzić samemu na mieszkanie w wieku 26 lat to nie wystarczy zarabiać 3 tys. miesięcznie. Trzeba mieć razem we dwoje min 10-12 tys.

Gość gosclc
gość dziś Po prostu wydaje mi się, że mało jest ludzi sporo zarabiających i mających własne mieszkania w wieku 20-26 lat, ponieważ większość ludzi w tym wieku jeszcze studiuje dziennie i to nawet po 2 kierunki. Przynajmniej wśród moich znajomych. Mieszkam w mieście 350 tys mieszkańców.

Gość gość
studiowanie 2 kierunków jest bez sensu, totalnie bez sensu (w większości przypadków). Prawie wszyscy Ci dobrze zarabiający to osoby albo po bardzo specjalistycznych, niszowych studiach, albo własnie osoby które nie bawiły się w wiecznych studentów tylko już na studiach pracowali,