Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wasze ubostwo zmusilo was do karmienia piersiA?

Polecane posty

Gość gość
Właśnie dzieci nie umierały i nie bedą umierały od mleka krowiego bo to fizycznie niemożliwe i wcale nie jest szkodliwe jak to sie zwykło mawiać i skoro stolec dziecka śmierdzi i te mleko sie całe nie trawi to co pozniej??? Katastrofa bo zjadło jogurt albo serek...katastrofa pewnie umrze xx Az sie nie chce wierzyć, ze dzisiejsze społeczenstwo ma tak niski poziom wiedzy.. Słyszalas kiedykolwiek o laktozie ? A wiesz, ze około 85 % spoleczenstwa utracila gen , ktory pozwalal organizmowi trawic laktoze ? Slyszalas o tym , ze białka mleka krowiego w przetworach mlecznych czyli np. jogurtach sa juz inne po obrobce niz w samym mleku ? Alergicy czesto nie maja juz objawów nietolerancji po spozyciu ? W mojej rodzinie tylko ja moge pic mleko krowie porosto z butelki i nic mi nigdy nie było i nie jest. Uwielbiam mleko. Reszta rodziny ma bóle brzucha, wysypki, egzemy i, a 2 uczulenie na bialka mleka krowiego w prostej postaci, stwierdzone od niemowlectwa. Dla nich wypicie mleka jest katastrofa, zjedzenie twarozku opcja do rozpatrzenia :)

Gość gość
Nastepny przykład reklamy unicef z jakimś małym brzdącem z afryki którego matka trzyma na rękach który potrzebuje pieniędzy na przeżycie bo jest oznaczony czerwoną opaską że jest niedożywiony matka murzynka to jakaś szmata która nie ma mleka w cyckach pewnie wyrodna bo myśli że jej cycki okapną albo figure straci napewno dlatego te dzieci w Afryce potrzebują mleka w proszku chociaż mają matkę która pewnie ma taki problem że nie ma mleka w piersiach też pewnie pod przykrywką ratunku dokarmia mlekiem od kozy lub krowy o ile taką ma bo wiadomo jak w krajach 3go świata jest. xx Twoja glupota az powala.. Te dziecko jest niedozywione , bo jego matka GŁODUJE I NIE MA JAK WYTWORZYC MLEKA. Druga opcja wręcz codzienna w Afryce - matka choruje na AIDS, i jesli bedzie karmic dziecko piersia jej dziecko tez zarazi sie HIV. I niestety jest to codziennoscia , bo matki nie maja co dac swoim dzieciom do jedzenia i daja swoje, zarazone mleko..

Gość gość
do tej powyżej dr. medycyny szambowej a kto tą matkę na hiv i reszte choróbstw badał jak była w ciąży kto jej dawał leki na uchronienie dziecka przed nimi nikt dziecko na 90% szans że jest chore. a głupia Ty jak but przecież jak byk jest napisane że matka głodowała dlatego nie ma pokarmu czytać zje.bko nie umiesz?

Gość gość
tylko osoby intelektualnie niedorozwinięte pozwalają na karmienie piersia po bogosie i innych jajkach :D

Gość gość
Pokaz gdzie jest napisane, ze matka gloduje i nie ma pokarmu :D xx Grunt, ze od ciebie mozna dowiedziec sie tylu ciekawych rzeczy :D Wzbogacić sie intelektualnie :D

Gość gość
"Około 80% perinatalnych zakażeń HIV występuje w czasie porodu, dochodzi do kontaktu z wirusem HIV w drogach rodnych matki." :D

Gość gość
Moje ubóstwo intelektualne zmusiło mnie do karmienia butelką, na szczęście na po kilku latach byłam bogatsza w wiedzę i o doświadczenie, więc drugie dziecko karmiłam piersią ponad 3,5 roku.

Gość gość
"Kazdy niech sobie karmi jak chce ale tutaj ataki sa ze strony kp na jeden post dotyczący tego ze kp wcale nie jest takie super hiper zdrowsze od mm i sie zleciały mamuśki zaczęły sie przepychanki." xxx Serio? To karmiące piersią atakują? To przeczytaj sobie jeszcze raz tytuł topiku i pierwszy post - faktycznie, nie jest nastawiony na atak i jatkę :D

Gość gość
Mleko kobiece w tym również wasze krzykaczki (jeśli karmiłyście), jest bardzo zdrowe, czymś nie do podrobienia, bo przede wszystkim jest substancją żywą jak krew, a nie martwą jak mm.

Mn ie nie ubóstwo tylko lenistwo :p Przy drugim dziecku wiem już o ile więcej zachodu jest z karmieniem mm, więc na razie sobie tego oszczędziłam :)